Как да отклоним вниманието от проблемната зона, без да прибягваме до инжекции? Пригответе четката, коректорите и основата. Казваме ви какви трикове да използвате

Двойната брадичка се среща при жени от всички възрасти и тегло. Защо е толкова притеснен за собствениците си?

Защо трябва да криеш двойната си брадичка?

Въпреки общоприетото схващане, двойната брадичка не винаги е резултат от наднормено тегло. Може да се появи поради различни фактори - например поради излишък на подкожна мазнина или, обратно, липсата му, както и характеристики на анатомията на лицето и структурата на костната тъкан.

Във всеки случай, почти всяка жена, която се сблъсква с подобен проблем, иска да се отърве от нея поне визуално. Втората брадичка утежнява линията на челюстта, прави лицето размито и изглежда неестетично на снимките. Възможно ли е да се справим с този проблем, без да прибягваме до радикални методи? Това ще бъде обсъдено в нашата статия.

Как да скриете двойната брадичка с грим?

Контурирането е най-добрият начин да направите това. Това е най-безболезненото и най-малко радикалното от възможните решения на проблема. Но имайте предвид: в този случай не трябва да избирате дрехи с висока яка. Брадичката ще бъде в пряк контакт с тъканта и рискувате да получите петна по нея от коректора и основата.

Козметика и аксесоари от първа необходимост

 1. Фондация

  Това средство служи като основа, която трябва да се прилага не само върху проблемната зона, но и върху всички останали области на лицето. Изберете дълготрайно матово покритие като Infaillible от L'Oréal Paris.

 2. Коректори

  Те ще са необходими, за да нарисувате по-ясна форма на челюстта. Изберете коректор с тъмен цвят, за предпочитане с кремообразна текстура: четката ще ви позволи да нарисувате по-ясни линии и да прелеете възможно най-меко.

  Ако се страхувате да не познаете нюанса, по-добре е да имате палитра коректори в козметичната си чантичка като Conceal.Correct.Contour от NYX Professional Makeup.

 3. Прах

  Ще помогне за фиксиране на резултата и ще удължи издръжливостта на грима. За да не блокирате корекцията, по-добре изберете прозрачна, като Studio Finishing Powder от NYX Professional Makeup в нюанс Translucent.

 4. Гъба и четка

  Необходими за прилагане и смесване на средства.

Основни трикове и техники

Има много начини да отклоните вниманието от проблемната зона и да направите грима хармоничен. Ето някои от тях.

 1. Контуриране

  За да изглежда контурирането в областта на брадичката хармонично, направете лека корекция и в останалите зони - подчертайте скулите, гърба на носа и контура на челото. Така лицето като цяло ще стане по-текстурирано.

 2. Фокус върху очите

  Ако поводът позволява, можете да направите грим с акцент върху очите: това ще отклони вниманието от проблемната зона и ще балансира грима. И не е задължително да са черни опушени очи. Опитайте, например, изумрудени сенки или се гримирайте с необичайни двойни стрелки.

 3. Скули и бузи

  Друга техника, която ще ви помогне да балансирате изображението, е акцентът върху скулите и ябълките на бузите. Контурирайте с руж или се опитайте да постигнете ефекта на хлътнали бузи. Всеки от тези трикове ще отклони вниманието от проблемната зона.

 4. Акцент на устните

  Ефективният грим на устните също, колкото и да е странно, ще помогне да се отклони вниманието от втората брадичка. По-добре е да откажете голи нюанси, но гамата от сочни горски плодове е перфектна. Опитайте сенки от гамата Les Macarons на L'Oréal Paris.

Как да скриете двойната брадичка: стъпка по стъпка фото урок

Подгответе грима:

 • Conceal.Correct.Contour палитра от NYX Professional Makeup - 01 Light,

 • HD завършваща пудра от NYX Professional Makeup,

 • Плажен бронзант от Urban Decay.

Най-сигурният начин да направите селекциите визуално по-ясни и да скриете ненужния обем е да използвате тъмнокафяв коректор. Инструментът може да бъде както кремообразна, така и суха текстура. Но крем гримьорите го смятат за по-точен „инструмент“.

 1. Използвайте коректора, за да потъмните зоната под брадичката, където искате да скриете обема. Така че тази зона ще изглежда сякаш отива в сенките и визуално ще става по-малка.

 2. Забавен, но полезен трик за красота: Наклонете главата си малко назад, за да определите зоната, която ще нанесете. Зоната на двойната брадичка ще стане видима и можете лесно да затъмните това, от което се нуждаете.Този съвет е по-подходящ за кремообразен коректор, тъй като сухият е по-труден за равномерно смесване, когато повърхността на кожата е неравна.

 3. Внимателно смесете краищата на кремообразния коректор с изкуствена четка. Сянката, която сте създали, не трябва да има ясни граници. Ако прекалявате, преминете с четка или козметична гъба с капка тон, за да смекчите ефекта.

 4. Нанесете кремообразен коректор с пудра. Това е необходимо, за да остане през деня в желаната зона, да не се отпечатва по дрехите, да не се разтича или размазва.

 5. Ако имате нужда от по-деликатен и мек ефект, тогава вместо тъмен коректор можете да използвате бронзант. Основното е да е матово и да няма блестящи частици.

 6. Ако втората брадичка е доста забележима, тогава линията на челюстта може да не изглежда достатъчно ясна. В този случай потъмнете и областта под линията на долната челюст. Начертайте линия, където трябва да започне сянката.

 7. Смесете коректора с четка и фиксирайте с пудра.

Затвърдете знанията си с този видео урок за скулптуриране с крем и сухи продукти. Сред другите препоръки има съвети за проблемната зона на брадичката.

Как да завършите визията си с двойна брадичка

 1. Дрехи

  Както казахме, роклите и пуловери с висока яка е най-добре да се избягват. Те няма да скрият проблема, а само ще го подчертаят допълнително. В края на краищата те ще затворят само шията, а не проблемната зона, а когато са в контакт с грима, те също могат да я смажат.По-добре е да изберете ниско деколте или облекло с яка, която разкрива ключицата.

 2. прическа

  По-добре е да изберете обемен стил и да избягвате прически, при които кичурите са близо до брадичката: това визуално ще я направи още по-тежка. Добър избор е късият боб. Ако имате дълга коса, оформете я в обемни къдрици или в кок или висока конска опашка.

 3. Аксесоари

  Аксесоарите допълват визията и допълнително отклоняват вниманието от проблема. Може да изберете масивно колие или големи обеци – но да е голямо, не дълго, за да не привлича вниманието към долната част на лицето.

 4. Поза и поза за снимка

  Когато става дума за грим за фотосесия, е още по-лесно. Най-важното е да изберете правилния ъгъл. Важно е да снимате момичета с двойна брадичка малко отгоре. Това ще ви помогне да скриете недостатъка.

Преглед на двойна брадичка

Важно е да изберете правилната козметика, така че корекцията да се окаже стабилна. На този комплект, според редакторите, може безопасно да се вярва: средствата няма да се разпространят, да скрият несъвършенствата и няма да създадат ефект на маска.

 • Палитра NYX Professional Makeup Conceal.Correct.Contour Palette

  Тази палитра има шест естествени нюанса, които могат да се използват за контуриране и прикриване на несъвършенства. Богатите на пигмент коректори имат добро покритие и ефективно покриват несъвършенствата, без да утежняват грима.

 • Urban Decay Beached Bronzer

  Матовият бронзант е това, от което се нуждаете за тези, които искат да получат най-естествената корекция без използването на коректор. Този продукт има изключително фино смилане за безтегловно, но дълготрайно покритие.

 • Пудра на Giorgio Armani

  Пудрата на прах ще премахне мазния блясък на кожата и ще й придаде деликатен блясък, както и ще фиксира надеждно корекцията. Резултатът изглежда естествен. Съдържа копринени частици и еластични прозрачни микросфери, които визуално изравняват релефа и тена на кожата.

Как прикриваш двойната си брадичка? Имате ли този проблем?

Категория: