Зад многото специални ефекти в грима стои изследването и развитието на най-добрите марки за красота. Измисляме как да постигнем ефекта на върховното матово червило или неговия огледален блясък върху устните

Конфронтацията между матовите и лъскавите червила на арената на бюти тенденциите продължава от много години. И всяка от страните не губи позиции: матовите червила стават все по-добри в състава, осигурявайки на устните максимален комфорт, а лъскавите червила радват с необичайни нюанси и рекордна издръжливост. Как го правят?

Матирани червила

Когато избирах между матово и лъскаво червило, доскоро беше необходимо да избираш между изразително глухо матово покритие и покритие, което е удобно за устните с грижовни свойства.

Производителите трябваше да пожертват полезни компоненти в името на красив външен ефект. В крайна сметка, ако оставите масла в състава, благодарение на които кожата на устните се омекотява, червилото вече няма да бъде толкова матово, колкото бихме искали.

Освен това издръжливостта на покритието ще пострада. Текстурата буквално ще се плъзне по устните при нанасяне, но бързо ще „изяде“ или „се плъзне“ към контура. Това е проблем, както и фактът, че безупречно матиран резултат се превръща в усещане за сухота и опъване на кожата през деня. Марките за красота се опитват да намерят изход от тази ситуация. Много матови новости са опити за намиране на компромис.

Например гелът Lip Maestro на Giorgio Armani има приятна еластична текстура. Основата на формулата е полупрозрачни кадифени сфери, които, от една страна, абсорбират светлината, а от друга, все още леко я разпръскват в покритието.

Това ви позволява да поддържате матов ефект и да придадете на устните си 3D обем. Освен това съставът осигурява овлажняване и комфорт на устните за поне 4 часа.

Тайната на Powder Puff Lippie от NYX Professional Makeup с прахообразен ефект също е в плюшен апликатор-възглавничка, която абсорбира излишната течна текстура и оставя само чист цвят върху устните.

В състава, между другото, има витамин Е, розово масло и глицерин, които овлажняват деликатната кожа на устните.

Течните червила замръзват върху устните след нанасяне - гланцът изчезва, сякаш се изпарява, оставяйки само матов цветен филм върху устните.

Нанасянето на течно червило може да бъде трудно за начинаещи. Как да го направите така, че да не излиза извън контура и да издържи стабилно цял ден? Гледайте нашия видео урок.

Червилото Superstay Matte Ink на Maybelline New York има 16-часово износване.

Много хора харесват класическите червила по-точно поради обичайната кремообразна текстура.

Цветът, между другото, се оказва матов, но устните не страдат от сухота и всичко това благодарение на факта, че формулата съдържа пчелен восък и сусамово масло.

Гланцови червила

С лъскавите червила по отношение на производството всичко е много по-просто. Ако формулата е наситена с масла, блестящият завършек е гарантиран. Но стабилността на получената формула повдига въпроси. И отново трябва да търсите начини за решаване на проблема, да търсите компромиси, необходими за създаване на надежден и удобен инструмент с желания визуален ефект.

Марките за красота постигат желания цвят чрез насищане на гланца за устни с пигменти. След това започва работа по изсветляване на текстурата: продуктът трябва да лежи върху устните в безтегловен, едва забележим слой, без да оставя лепкав ефект.

Получи се със Slip Tease Full Color Lip Lacquer, лакът за устни на NYX Professional Makeup, който има течна текстура, закачливи нюанси и ослепителен блясък, който става по-ярък на устните на светлина.

Един от основните компоненти е минералното масло, можете да му благодарите за резултата. Между другото, много митове за минералните масла нямат основание - можете спокойно да използвате продукти с тази съставка в състава.

L'Absolu Lacquer от Lancôme е на водна основа и оставя много лек блясък върху кожата.

Октилдодеканолът омекотява кожата, докато растителният глицерин осигурява хидратация. В същото време удобното лъскаво покритие остава на устните за около 6 часа, което не е лошо дори за вечерен грим: можете да сте сигурни, че такъв лак за устни със сигурност ще оцелее в тържествената част без необходимост от актуализиране. Говорихме за този инструмент по-подробно в тази статия.

Ecstasy Lacquer на Giorgio Armani, който е обичан от много момичета, които не са безразлични към елегантното лъскаво покритие, достойно за червения килим, е подобен в принципа на създаване. Към някои нюанси на това червило е добавен блясък за фин блясък.

Боята за устни от L'Oréal Paris е истинска боя за устни, като нюанс или петно. Марката представи инструмента в два формата: мат и лак, тоест в матови нюанси и нюанси с лъскав блясък. Във втория случай комбинацията от гланц и богат цвят дава особено впечатляващ резултат.

Кое червило е по-добро - матово или лъскаво?

Червилата днес са представени в голямо разнообразие, с различни покрития и много цветови нюанси. Дори сред матовите червила няма да намерите същото: някои са кадифени, други са прахообразни, а трети дори комбинират мат с „вътрешно“ излъчване.

Невъзможно е да се каже точно кое е по-добро. Във всеки случай изборът ще бъде индивидуален. Всяко момиче избира червило по свой вкус. Матовите червила често са предпочитани, защото кадифеният завършек изглежда благороден и подчертава цвета.

В лъскавите червила привлича огледалния блясък на покритието, което в същото време влошава цвета. В същото време матовите червила не са за всеки. Много от тези продукти все още изсушават кожата, въпреки че производителите неуморно работят върху по-добри формули.

Гланцовите червила са опцията, която най-често се свързва с червените килими. Тези са за специален повод. Те почти винаги се избират за грим с вечерна рокля, докато матовите червила са добри в ежедневните визии.

"

Категория: