Нежен розов маникюр с ягоди или смел ноктопластика в червени цветове - вие избирате. Споделяме идеи и показваме как да ги приложим на практика

През топлия сезон искате да изберете богати цветове и ярки щампи. Не само в дрехите, но и в дизайна на ноктите. Ягодовият маникюр е чудесна алтернатива на традиционните опции за дизайн. Начертайте големи плодове в разрез на един нокът или много малки на два, както е на снимката.

кога е подходящ ягодовият маникюр?

За мечтателните и нежни личности маникюрът с ягоди е най-подходящият. Сочните нюанси ободряват, а деликатните червено-розови цветове изглеждат женствени и романтични.

Летният маникюр с ягоди се съчетава както с летящи рокли, така и с дънки в комбинация с бяла риза. Какви нюанси и техники да изберете, за да рисувате сами ягоди върху ноктите, ще кажем по-нататък.

Начини за създаване на шарка с ягоди върху ноктите

Как да нарисувате ягоди върху ноктите? Има няколко метода.

Ръчно рисувани

Ако искате да създадете уникален ягодов модел с четка, моля, бъдете търпеливи. Започнете с малки рисунки без ясни детайли. За да нарисувате ягода, достатъчно е да създадете триъгълник върху ноктите, да го нарисувате с червен или малинов лак, след което да поставите черни семенни точки и да добавите зелени листа.Монохромното покритие е подходящо като фон, но щампи (ивици или грах) също могат да се справят с тази роля. Една от възможностите за създаване на такъв маникюр ще покажем стъпка по стъпка по-нататък в инструкциите за снимки.

Стикери

Стикерите са най-лесният и бърз начин да създадете рисунка върху ноктите си. За тези, които все още не са се докопали до ноктопластиката, тя ще подхожда по-добре от другите. Особено след като има възможности за избор. Така наречените апликационни стикери могат да украсят част от нокътя.

Стикерите за маникюр покриват изцяло ноктите, така че лесно могат да заменят лака - дори основният цвят не е необходим.

Стикерите се различават по техника на поставяне. Някои могат да бъдат залепени, като просто се отделят от шаблона. Други трябва първо да се накиснат във вода. Кое да изберете зависи от вас.

Щамповане на готови модели

Техниката за щамповане е друга възможност, която ще помогне дори на начинаещ да направи перфектния маникюр. Особено ако имате къси нокти, които не са толкова лесни за създаване на модел с четка. Ще ви трябва шаблон с готов модел, печат и лакове. Нанесете основата и след това лака, който сте избрали за фон.

След това нанесете лака, който сте избрали за изображението върху шаблона и използвайте щампата, за да пренесете шарката върху повърхността на нокътя.

Нанесете топ. Готово!

Препоръчва се за четене:

 • Плодов маникюр: фото урок
 • Кой лак да избера за щамповане?
 • Шаблони за нокти за начинаещи: инструкции стъпка по стъпка

Как да нарисувате ягоди върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Ягодите върху ноктите не са толкова трудни за рисуване, колкото може да изглежда. Подгответе всичко необходимо и следвайте препоръките от нашите инструкции стъпка по стъпка.

Ще ви трябва:

 • Лак за нокти Maybelline New York 749 Colorama ,

 • Лакът на Essie "To the fullest" , "Perfect cut" , Galentine .

Маникюрът с горски плодове е страхотна идея за лятото. В този фото урок ще предложим два дизайна, комбинирани с ягодова тема.

 1. Нанесете основен цветен лак върху ноктите си. За дизайн с ягоди са подходящи бели, сини, прасковени и други деликатни пастелни нюанси. В този случай върху ноктите е нанесен млечен лак Essie в Perfect Cut. Поради факта, че не изглежда толкова контрастен като плътен бял лак, яркият дизайн на неговия фон ще изглежда по-сдържан.

 2. Вече сте запознати с техниката „суха четка“, използвали сме я повече от веднъж в други варианти на дизайн (например в маникюр с глухарчета). И този път отстранете излишния лак от четката – на гърлото на шишенцето. Това е първата стъпка, необходима за по-прецизен контрол на количеството лак.

 3. Когато няма останал лак върху четката, издърпайте лака от гърлото на бутилката с ъгъла му. Така че да получите малка капка. Без повече лак върху четката, който да се стича до върха на четката, шансът за надпечатване е сведен до минимум.

 4. Притиснете страната на четката с капка към нокътя, задръжте за секунда, за да има време лакът да се разнесе. Отстранете четката с движение нагоре. Ще получите отлични заготовки за ягоди. Ако сте готови за ярък дизайн, поставете плодовете по целия нокът; ако искате резултатът да е по-спокоен вариант, тогава един е достатъчен.

 5. След това ще ви трябват точки с малък диаметър или клечка за зъби. Напишете малка капка бял лак върху него.

 6. Поставете точки върху ягодите и поставете пет цветчета с точки между тях.

 7. За да спрете ягодата да изглежда като мухоморка, добавете жълти точки върху белите точки. Жълтият лак изглежда ярък и ако някъде се вижда бял контур, това само ще добави обем. Поставете жълти точки в центъра на цветята.

 8. Добавете зелени точки от листа, за да завършите композицията.

 9. Нанесете топ. Гланцовият топ ще добави яркост, докато матовият леко ще заглуши цветовете. Маникюрът с ягоди е готов!

Ягодата и червеното са неразделни. Ето защо, използвайки примера за ярък ягодов маникюр, показваме как правилно да нанасяме и премахваме ярък лак, така че нито самите нокти, нито кожата наоколо да бъдат оцветени.

 1. Първо нанесете защитна основа. Той ще действа като бариера между яркия лак и нокътната плочка.

 2. След това нанесете червен лак върху всичките си нокти. Това вече ще направи ноктите да изглеждат като ягоди. Остава да се добави сметаната. За целта ви трябва бял лак.

 3. Използвайки точка с голям диаметър, поставете големи точки, за да очертаете шаблона.

 4. След това добавете още няколко точки, така че да се припокриват: така ще постигнете различна наситеност и картината ще изглежда по-обемна.

 5. Използвайте точки, за да рисувате пръски. За да направите това, първо поставете точка, след това преместете точките надолу, като постепенно я откъсвате от нокътя. Така че линията ще се стесни.

 6. Добавете жълти семена, нанесете отгоре. Готово!

 1. Преди да премахнете яркия лак, първо защитете кожата с грижливо масло или крем. Това ще попречи на силния лакочистител да причини сухота или дразнене. След това вземете два памучни тампона и нарежете всеки на 5 части.

 2. Накиснете всеки триъгълник в лакочистител. Притиснете ги към ноктите си, оставете за минута. Веднага щом руното започне да променя цвета на лака, можете да го премахнете.

 3. В този случай е важно да не търкате лака, а просто да дръпнете памучната вата надолу. Това ще предпази кожата от оцветяване. Ако внезапно лакът остане по краищата на нокътя, вземете ново чисто парче памук и внимателно избършете тези места.

Ноктите отново са готови за експерименти!

Идеи за ягодов дизайн за къси нокти

Трудно е да се създават сложни рисунки върху къси нокти. Но това не означава, че няма опции. Ето няколко идеи за вдъхновение.

Френски с ягоди

Ако дължината позволява, можете да направите френски маникюр на три нокътя, а другите да украсите с ягодов дизайн. Когато създавате рисунка, използвайте бял лак за вените на зрънцето: това ще направи маникюра по-обемен.

Между другото, по горния контур на ноктите можете да използвате не само традиционно бяло, но и червено - за да подхожда на зрънцето.

Не знаете как да си направите френски маникюр по правилния начин? В този видео урок говорихме за всички нюанси.

Ягоди в кисело мляко или със сметана

Миниатюрите са по-големи от останалите.Така дори и да са много къси, доста добре ще можете да нарисувате опаковка ягодово кисело мляко. На останалите нокти нарисувайте малки плодове и капки ягодово кисело мляко. Маникюрът с ягоди в сметана ще се окаже сочен и деликатен по летен начин, но благодарение на розовата цветова схема ще изглежда подходящо в почти всяка ситуация.

Нарязани ягоди

Не е нужно да рисувате цялата ягода. Можете да изобразите върху ноктите само част от него. Благодарение на зърната и нюанса ще бъде ясно какво е изобразено върху ноктите, но в същото време маникюрът ще изглежда по-оригинален. По-добре е да изберете неутрално бяло или кремаво като основен цвят - на фона на такива нюанси моделът изглежда ярък и ясен.

Възможности за маникюр с ягоди за дълги нокти

Дългите нокти дават простор на въображението. Кой дизайн си струва да опитате?

Ягодов маникюр с кристали

Маникюрът с обемен декор вече е на мода. Ако обичате експериментите, не трябва да се ограничавате. Начертайте ягоди на един нокът, украсете другия с кариран модел и закрепете обемни кристали във формата на сърце и капки мляко върху останалите. Да, този ягодов дизайн на ноктите трудно може да се нарече практичен, но ще изглежда много впечатляващо.

Розов нежен маникюр

Красива бадемовидна и деликатна розова гама е печеливша опция за дълги нокти. Украсете средния си пръст с шарка на ягоди и крем.

Или разпределете дизайна върху няколко нокти.

Маникюр с червена ягода

Червената гама е традиционен избор за маникюр с горски плодове. Като алтернатива покрийте три нокътя с червен лак, а върху останалите нарисувайте зрънце с ясно изразени зърна и зелено листо.

Обърнете внимание на матовия топ. В комбинация с червен лак ще изглежда много ефектно.

Алтернатива на класическото червено е виното.

Ягоди с други горски плодове и плодове

Не е необходимо да наблягаме строго само на ягодите. Украсете всички нокти с различни плодове и плодове: киви, портокал, ананас или, например, банан.

Но имайте предвид, че такъв маникюр е по-подходящ за лятна ваканция и прости плътни цветове. Ако също обичате да комбинирате богати цветове в дрехите, по-добре изберете лаконичен дизайн или едноцветно покритие.

Летен ягодов педикюр

Ако сами си правите ягодов педикюр, най-лесният начин е да украсите само най-големия нокът на палеца си с шарка. Можете да използвате стикери или техника за щамповане.Или пригответе бял, червен и зелен лак и нарисувайте с четка ягоди със сметана. И покрийте останалите нокти с червен лак.

Кой ягодов дизайн ви хареса най-много? Създавали ли сте някога изкуство за нокти с горски плодове?

Категория: