Най-смелите бюти блогъри се съгласиха да участват в нашия експеримент, организиран в сътрудничество с Шу Уемура. И не съжалиха: гримът с префикса „изкуство-“ през 2023 г. трябва да изглежда точно така

В наши дни изумрудените вежди не са метафора от песен, а модерна реалност. Необичайният грим на веждите се превърна в една от най-забележимите тенденции през последните години, която обаче рядко излиза извън модните подиуми. Решихме да го поправим: гримьорите Шу Уемура показват как да направят грим с акцент върху ярките вежди със собствените си ръце.

  1. Първо, подгответе основата. За да постигнете идеалния тон, използвайте Petal Skin Liquid Foundation - безтегловен флуид, който осигурява равномерно матово покритие.

  2. Ако времето изтича, възглавницата Lightbulb Fluid ще ви помогне: специална гъба ще разпредели продукта за секунди.

  3. За балансиран външен вид, леко скулптурирайте или просто нанесете Glow On руж върху ябълките на бузите.

  4. Гримът на очите в този външен вид може да бъде както неутрален, така и сложен (както ще видите в примерите по-долу), но все пак препоръчваме да подчертаете миглите с Tokyo Lash Mascara.

Когато основата е готова, можете да включите фантазията!

Експлозия от цвят

Най-лесният начин да създадете ярък грим на веждите е да ги нарисувате с цветна спирала. Обикновената спирала ще свърши работа за тази цел, но Shu Uemura има специална линия Brow Unlimited, предназначена специално за вежди.Тази спирала може да се използва без опора, но за по-графичен грим първо подчертайте естествената форма на веждите с молива Hard Formula Pencil. Плътно нанесете спирала за вежди отгоре - например в сочния нюанс на Pink Spice, който гримьорът Шу Уемура използва в образа на блогърката Катя Тарпошян.

Добра работа

Когато вземете молив за вежди или спирала, определено трябва да имате под ръка тънка черна очна линия (например Calligraph:ink ). Ще помогне за балансиране на външния вид. В допълнение, тя е в състояние незабавно да направи гол грим вечер: просто донесете горния или долния клепач с черна ивица, можете да подчертаете вътрешния ъгъл на окото с контрастен цвят (например червен). Веждите в тази визия са оформени с молив Hard Formula и спирала Eyebrow Manicure.

Същата очна линия може да се използва и в арт гримирането на веждите. Използвайте го, за да нарисувате тънки или дебели щрихи върху веждите, за да привлечете още повече внимание към тях. Тази техника ще изглежда особено впечатляващо, ако имате естествено гъсти и широки вежди, като Beauty Adept на Alina.

Момичетата със светла кожа и светли коси също не трябва да се страхуват от подобни арт експерименти. Мария Рогачева демонстрира успешна версия на цветни вежди с контрастни щрихи.

Фантастика

Когато създаваме необичаен грим, често се обръщаме към творчеството на авангардни художници. Така е и в грима на веждите: работата на супрематистите ще подскаже правилната посока. С очна линия нарисувайте лаконични, но изразителни детайли върху веждите: линии, къдрици, миниатюрни квадратчета и триъгълници. Вземаме пример от бюти блогърката Нати!

Троен удар

Забравете за правилото за един акцент: на територията на арт грима не важат закони за красота, така че ярките детайли могат да бъдат няколко.Начертайте графични стрелки с тънка линия, подчертайте веждите със спирала Brow Unlimited в нюанс „Sky Blue“, нанесете къси щрихи отгоре със същата черна очна линия и гримирайте устните си с розово червило Rouge Unlimited. Блогърът за красота Uzi ви показва как да комбинирате тези детайли.

Ефект на татуировка

Чували ли сте за процедурата микроблейдинг на вежди, която измести татуирането в наши дни? Подобна техника може да се използва в авангардния грим на веждите. Начертайте ясни и тънки "косми" възможно най-близо един до друг - и не се страхувайте да прекалявате: за разлика от микроблейдинга, линиите трябва да се виждат с просто око. Опитайте да ги нарисувате с цветна линия (например розова Waterpaint:мастило) и използвайте ярко мастило като основа. Как изглежда на живо, можете да видите на снимката на Катя Къткова.

Между другото, не забравяйте да въведете промо код SHUPRIZE за всяка покупка в официалния онлайн магазин Shu Uemura от 1 август до 15 август: вземете 15 ml хидрофилно масло като подарък!

Кой грим за вежди ви хареса най-много? Оставете отзивите си в коментарите!

Категория: