Лилавата коса е тенденция, с която блондинките са по-щастливи: на русата коса дори пастелът ще изглежда като контрастен акцент. Брюнетките са по-трудни, но все пак може да се постигне ярък резултат. Нека поговорим за универсални бои, които ще подхождат и на двете

Лилавата коса ще изглежда необичайно и ярко. Кой трябва да опита това оцветяване?

Кой би подхождал на лилав цвят на косата?

Нюансите на лилавия цвят на косата са богати на разнообразие от нюанси на гамата, така че момичетата с всеки цветен тип могат да намерят своя собствена версия.Повечето от нюансите все още са студени, но дори и на златна коса те могат да изглеждат необичайни и - което е важно - красиви. Снимка на лилава коса по-долу.

Трябва да разберете, че не всички лилави нюанси в цвета на косата ще бъдат ясно видими на тъмна коса. Но за мнозина мекото оцветяване с едва забележими цветни петна е по-скоро плюс. Изберете това, което ви харесва най-много.

Черна коса

Момичетата с този цвят трябва да избират само неонови нюанси за забележим ефект. Едва забележими нюанси на тъмна коса просто няма да се виждат, а ярките цветове ще създадат контраст, към който обикновено се стремят брюнетките. Снимка с лилава коса в тъмни цветове.

Можете да изберете в полза на „киселинен“ ултрамарин, по-мек цвят аметист или нюанс на лавандула, който на черен фон ще загуби своята трогателна нежност и ще стане изключително закачлив.Остава психически да се подготвите за рязка промяна в изображението, което гарантират тези опции за оцветяване. Какви други нюанси ще изглеждат зрелищно на тъмна коса, казахме в тази статия.

Кестенява, кафява коса

Същото е и с кестенявата коса. Брюнетките с къдрици в шоколадов цвят ще подхождат на различни нюанси на лилаво, а люлякът и люлякът ще изглеждат изгодни. Цветът на сливата ще даде интересен резултат: с негова помощ ще получите кичури, които ще се „появят“ само на светлина, създавайки изразителна игра на нюанси.

Руса коса

Отличават се със сивкав подтон, който, уви, някои от лилавите нюанси могат да подсилят - а това не винаги е това, което очаквате. Светлокосите не се препоръчват да избират люляк и лавандула; по-добре е да вземете решение за контрастно оцветяване, при което цветните нишки ще бъдат ясно видими на общия фон и ще го засенчат благоприятно.Или изберете деликатен лилав нюанс, близък до розовия, за ефект „ягода и сметана“.

Червена коса

Червенокосите и собствениците на коса, боядисана в червено, лилави кичури наистина не отиват: яркият основен цвят "потиска" люляка и лилавото, така че боядисването става просто безсмислено.

Можете да опитате само изображение с цвят на слива - трябва да го „опънете“ по нишките, създавайки омбре ефект. Резултатът е подходящ за тези, които искат да освежат вече ярко изображение.

Руса коса, русо

Но блондинките могат да изберат почти всеки от лилавите нюанси.

Ако боядисате много тънки кичури в лавандула, изображението ще се окаже нежно и ефирно. А с големи неоново лилави кичури русото ще стане оптически „по-чисто“. Това оцветяване ще направи чертите на светлокосите момичета по-ярки и по-изразителни.Когато избирате цвят, изходете от това колко сте готови да промените.

Лилави нюанси: опции за тъмна и светла коса

 1. Синьо-виолетово

  За руса коса контрастът, който създава този нюанс, може да бъде твърде силен. Но за брюнетките (тези, които не се страхуват от ярки цветове) ще бъде точно! Тъмните цветове ще бъдат на равна нога с него, но русото ще бъде очевидно "по-слабо" , така че комбинацията ще бъде по-малко хармонична и балансирана.

  Ако се осмелявате да експериментирате, опитайте нюанса "Purple Hair" от линията Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

 2. лавандула

  Този деликатен нюанс, напротив, много подхожда на блондинките. Ако искате да създадете романтичен образ, ще получите желания резултат с него.

  В същото време брюнетките също могат да направят кичури лавандулови. В същото време боята трябва да се основава на бял цвят, така че сянката да е плътна и наситена - това е единственият начин да се прояви напълно на тъмна коса.

 3. люляк

  Той е малко по-тъмен от лавандула, но все пак е по-пастелен нюанс. Затова си струва да му обърнете внимание преди всичко на блондинките, които искат да оцветят нишките. За брюнетките този цвят е подходящ само ако са готови за факта, че контрастът няма да бъде твърде забележим. Обърнете внимание на сянката "Purple Hair" Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

 4. Лилаво

  Този цвят има нюанс на розово, като в Plum Hair от линията Colorista Hair Makeup на L'Oréal Paris.И това е причината да стои еднакво както на блондинки, така и на брюнетки. Той е достатъчно ярък, за да привлече вниманието и в двата случая.

  Близостта до розовите нюанси омекотява резултата, правейки го много женствен. Това оцветяване винаги изглежда много изгодно.

 5. Лилав неон

  Сянка с неонова „подсветка“ най-успешно ще допълни образа на брюнетка с тъмна, почти черна коса. И определено ще ви хареса, ако имате нужда от смел, смел резултат с ирония и предизвикателство.

  Върху русото, неоновият нюанс няма да „свети“ и частично ще загуби яркостта си, така че може да не получите очаквания ефект върху русата коса. Феновете на експериментите могат да използват няколко неонови нюанса в оцветяването наведнъж.

Варианти на прическа с лилави кичури за брюнетки

 1. Вълни

  За да не се губят лилавите кичури в основната маса тъмна коса, стилизирайте ги на вълни. Обемът ще ви помогне да подчертаете редуването на нюанси. Изображението ще стане по-леко, ефирно и женствено.

 2. Къдрици

  В сравнение със стилизирането на вълни, изчистените къдрици в холивудски стил са по-празнична опция за прическа, която също така идеално подчертава боядисването с кичури. Те ще изглеждат особено красиви на лицето, ако направите страничен път и подчертаете една голяма къдрица отстрани с повече коса. Най-смелите могат да експериментират с малки къдрици.

 3. Висока конска опашка

  Лилавите кичури ще бъдат ясно видими, дори ако съберете косата си в прическа. Гладката опашка ще се окаже по-строга и ще демонстрира красотата на прехода на нюансите, ако сте създали омбре ефект. А конска опашка с навити върхове или необичайно тъкане, отново поради обем, ще привлече вниманието към цветния акцент.

Прически с лилави кичури за блондинки: идеи за снимки

 1. Права коса

  Изправената пусната коса е най-доброто решение за блондинки: нищо няма да отвлече вниманието от изразителния контраст, който лилавите кичури създават на светъл фон. Най-вече това изображение е подходящо за момичета с дълга коса или стриктна грижа.

 2. Вълнисто боб

  Ако прическата е къса, блондинките, които са се боядисали с кичури, определено трябва да опитат стилизиране с вълни. Навийте косата си на големи пръстени, така че да излезе една или две къдрици на кичур. Това ще направи изображението възможно най-зрелищно: яркото оцветяване, съчетано с обемен стил, ще свърши работа.

 3. Дълги сплитания

  Друг начин да покажете красивата тъкан на естественото русо с лилаво върху кичурите е да направите прическа с плитки, колосчета, рибешки опашки, плитки или например кок и къдрици. Всички тези опции са достъпни за момичета с дълга коса.

Как да направите лилави кичури на дълга коса у дома?

Дори "бързото" оцветяване на дома с временни ефекти изисква подготовка. Ще ви трябва:

 1. Багрило

  Определете какъв резултат искате. Готови ли сте за драматична дългосрочна промяна? След това се нуждаете от боя за трайно оцветяване. За тези, които искат да получат лилави кичури само за няколко дни или седмица или две, можете да изберете желе (като Colorista Hair Makeup на L'Oréal Paris), балсам (като Colorista Washout на L'Oréal Paris) или спрей за изплакване - например Colorista Spray от L'Oréal Paris.

  Тук говорихме повече за продуктите за временно оцветяване. А как да използвате желе за боядисване на коса беше показано в този видео урок.

 2. Четка

  За по-точно и прецизно нанасяне на състава е полезна специална плоска четка. Лесно е да нанесете нужното количество боя върху него и след това, ако желаете, да „разтегнете“ цвета и да създадете омбре ефект.

 3. Гребен

  Не четка, а плосък гребен тип лястовича опашка. С него можете ефективно да разделите косата си на части и да вземете кичурите, които са ви необходими за работа.

 4. Кърпа

  Поставете го на раменете си, за да не изцапате кожата или дрехите си, докато го боядисвате сами, без външна помощ.

Преглед на най-добрите средства за получаване на лилави къдрици

За първи път най-добрият избор ще бъдат продукти, които ще оцветят кичурите само за няколко дни. Така по-лесно ще разберете дали решението ви да смените изображението е било правилно. Според редакторите средствата от тази колекция са надеждни.

 • Colorista Spray, L'Oréal Paris

  Това е може би един от най-удобните инструменти за използване. L'Oréal Paris пусна спрей боя. Те могат просто да поръсят желаните нишки. Оцветяването ще отнеме само няколко минути. Косата дори не трябва да изсъхне след работа с боя. Цветът веднага ще се прояви с пълна сила и ще издържи ден-два – до първото измиване с шампоан. Чудесно решение, ако искате да направите лилави кичури еднократно, по конкретна причина или просто да разгледате по-отблизо тази опция за оцветяване.

 • Грим за коса Colorista, L'Oréal Paris

  Colorista Hair Makeup jelly работи приблизително по същия начин - този инструмент също не е предназначен за дългосрочен ефект. Резултатът ще се задържи върху косата, докато не използвате шампоана. В същото време разликата от спрея все още е значителна: желето прави косата мокра, нишките ще трябва да се изсушат - тогава цветът ще се прояви с пълна сила.В същото време желето привлича с възможността за по-прецизно нанасяне - по-трудно е да се ограничи областта на нанасяне на спрея с ясни рамки. Но процесът на оцветяване с желе също ще отнеме повече време.

 • Colorista Washout, L'Oréal Paris

  Този оцветяващ балсам е за онези, които са готови за едноседмично "тест драйв" с лилави кичури. Формулата на Colorista Washout е по-дълготрайна, така че ефектът може да продължи до 14 дни, в зависимост от това колко често миете косата си. Цветът на косата ще се върне към първоначалния си цвят след 3-4 шампоана. След като разпределите състава върху нишките, ще трябва да изчакате 15-30 минути. Изберете времето на експозиция в зависимост от това колко ярък и наситен е резултатът, от който се нуждаете.

Бихте ли се боядисали с лилави кичури? Напишете какво мислите за експериментирането с цвят в коментарите.

Категория: