Ако класическите прахообразни продукти не ви правят доволни с издръжливостта си, опитайте печени. Специалната производствена технология коренно променя качеството им

Методът на изпичане дава много предимства на продуктите за красота, основното от които е издръжливостта, като същевременно запазва лека, ефирна текстура. В допълнение, методът ви позволява да осигурите грижовни свойства, които много класически прахове, уви, нямат. Поради това започва да се използва в производството на руж, сенки, бронзанти и дори хайлайтъри. Вече говорихме за печена пудра.Този път нека поговорим за печения хайлайтър – с какво е по-добър от обикновения?

Печен хайлайтър: какво е и за какво служи?

Напомняме, че това е прахообразен продукт, с който на кожата се придава блясък; произвежда се, подобно на други печени продукти, чрез термична обработка на състава - в специална пещ при температура 60 ° C.

Първоначално формулата е смес от сухи пигменти и компоненти с течна консистенция - това са предимно онези вещества, които са предназначени да овлажняват и подхранват кожата. Съставът излиза от пещта под формата на пресован прах с вени, подобни на мрамор. Красивата текстура прави печената пудра също привлекателна, но плюсовете не свършват дотук.

Формула

Една от основните характеристики на печените продукти е, че осигуряват на кожата необходимата грижа. А именно те я успокояват, омекотяват, неутрализират възпалението. Тоест, това е прахово покритие, което елиминира възможността за дискомфорт.

Текстура

Изпеченият продукт, който изглежда твърд поради пресования формат, се превръща във фин прах, когато се нанесе върху четката, който ляга върху кожата на тънък слой и показва чудеса на издръжливост.

В случай на хайлайтър можете да сте сигурни, че блясъкът ще остане върху кожата през целия ден. Между другото, за това колко надеждни са такива продукти: дори и в калъф, те се фиксират по-добре - не се счупват и не се разпадат, ако внезапно изпуснете пакета.

Как да изберем изпечен хайлайтър?

Фокусирайте се единствено върху това дали текстурата на продукта ви е удобна и дали ви подхожда като цвят.

По цвят

Теорията за цветовите типове също е от значение тук. Момичетата със студен тон на кожата са по-подходящи за хайлайтери с перлен блясък. Белият седефен блясък е това, което ще подчертае красотата на порцелановата кожа. Друг вариант е сребрист хайлайтър с лек метален ефект. Розовият хайлайтър е полезен за тип студен цвят за тези, които искат леко да „съживят“ цвета на кожата си, да я направят по-свежа.

Жените с топъл цветен тип се съветват да погледнат по-отблизо хайлайтърите със златист блясък. Инструментът обаче не трябва да бъде толкова интензивен, колкото бронзантите - правилният нюанс изглежда много по-светъл.

Предопределени

Хайлайтърите се доказаха като многофункционални продукти, които могат да се използват по различни начини. И така, много хора смесват течен хайлайтър с основа, така че кожата на лицето като цяло да блести със свежест, жизненост и здраве. Но прахообразният хайлайтър (включително изпечен) е по-подходящ за акценти.

Ако трябва да подчертаете скулите, да подчертаете гърба на носа, да направите очертанията на веждите по-отчетливи, прахообразният хайлайтър ще се справи перфектно с всички тези задачи. Освен ако, разбира се, не го използвате компетентно.

Какъв е ефектът от изпечения хайлайтър?

Резултатът зависи от метода на нанасяне на хайлайтър, който изберете.

 • Подчертаването на скулите ще ви даде по-изваяни черти.

 • Добавихте хайлайтър над и под веждите? Тази техника ще ви позволи да подчертаете формата им. Ефектът ще бъде особено забележим след корекция на цвета.

 • Ако нанесете хайлайтър отстрани на челото, то визуално ще стане по-широко. Life hack е подходящ за момичета с тясно удължено лице.

 • За да опънете оптически широк нос, нанесете хайлайтър на гърба и леко потъмнете крилете със скулпторна пудра или бронзант.

 • Капка хайлайтър във вътрешните ъгли на очите "отваря" погледа - тази техника е полезна за тези, които се борят със следите от недоспиване сутрин и се опитват да "изтрият" признаците на умора с помощта на козметиката.

 • Говорейки за очите. За много момичета хайлайтърът замества сенките - това също е един от начините да го използвате.

 • Хайлайтърът е полезен и при грима на устните. Нанесете го върху арката на Купидон, за да привлечете вниманието към изящната форма на устните и да ги направите визуално по-обемни.

Стъпка по стъпка фото урок за нанасяне на хайлайтър

 1. Тук няма специални трикове - трябва да работите с изпечен хайлайтър по същия начин, както с всяка друга пудра.По-важно е да подготвите кожата: изравнете тона, скрийте дребните несъвършенства (ако са видими, сиянието на хайлайтъра няма да може да привлече вниманието към себе си), създайте сянка под скулите с помощта на скулпторна пудра. И като цяло, гримът може да бъде направен почти изцяло, защото хайлайтърът обикновено се добавя като последни щрихи.

 2. Вземете средно голяма обемна четка за пудра или например ветрилообразна - удобна е и за нанасяне на хайлайтър. Наберете продукта върху него и го нанесете с леки докосвания върху скулите, като се фокусирате върху изпъкналите зони. Този метод е подходящ за момичета, които избират "грим без грим" . Ако имате нужда от по-изразен резултат, тогава работете с хайлайтър с плоска четка, потопена във вода.

 3. Обърнете внимание на детайлите. Ще ви трябва още една четка – малка, подобна на тези, с които се нанася коректор.С негова помощ подчертайте очертанията на веждите с хайлайтър (минавайки по контура отдолу и отгоре), отметка над горната устна. Добавете сияен акцент във вътрешните ъгли на очите. Тези малки добавки към грима ще направят голяма разлика в резултата.

Съвети за грим

 • Използвайте течен хайлайтър, който се слива с кожата в естествен ежедневен грим.

  И прахообразно - включително печено - при специални поводи: блестящите му зърна някак си ще се виждат върху кожата, така че е по-подходящо в елегантен грим. Говорихме за нюансите на прилагането на хайлайтър в различни формати в този видео урок.

 • За да подсилите ефекта на оросяване на кожата след нанасяне на хайлайтъра с мокра четка, напръскайте бляскавото покритие с фиксиращ спрей.

 • Нуждаете се от необичаен акцент в грима? Вземете изпечения хайлайтър с кръгла четка за вежди, предварително заредена с прозрачен гел, и плъзнете върху веждите.

Какво да не правите с грима с хайлайтър?

 1. Нанесете върху цялото лице

  Хайлайтърът е средство, което се използва дозирано. Момичетата, които нанасят блестяща пудра по цялото си лице, рискуват да създадат впечатление за мазен блясък на кожата. В допълнение, ефектът на сияние винаги увеличава обемите. Следователно хайлайтърът се разпределя точково - само върху онези части от лицето, на които трябва да обърнете внимание.

 2. Нанесете върху мазна кожа

  Ако имате мазна кожа, хайлайтърът в грима трябва да е минимален. Можете да си позволите само акценти върху скулите, ако предварително нанесете матов ефект като тон. По-добре е да не докосвате Т-зоната с хайлайтър.

 3. Нанесете много хайлайтър

  Винаги е изкушаващо да сложите по-красива блестяща пудра върху четката, но не го правете. Хайлайтърът винаги е необходим съвсем малко, дори ако го използвате за контуриране.

Печен хайлайтър и алтернативи: преглед на продукта

 • Голи осветени, градски разпад

  Този хайлайтър се изпича върху теракотени плочки за един ден и след това се обработва на ръка. Има доста високо съдържание на блясък и наситен нюанс, без жълтеникавостта и студения метален блясък, които могат да изглеждат неестествени на кожата. Можете да нанесете пудрата както върху лицето, така и върху тялото, ако е необходимо. Основното нещо е да изберете своя нюанс на Naked Illuminated: Aura има меко розово сияние, Luminous има перлени нюанси, а Lit може да замени бронзанта за тези, които искат да получат ефекта на златист тен.

Печените хайлайтъри имат много предимства. Разбира се, време е да добавите този инструмент към козметичната си чанта, ако все още не е там. В същото време производителите, които не използват технология за печене, се опитват да направят всичко, така че техните хайлайтери да не са по-ниски от печените по качество. Maybelline New York например предлага не само добре обмислена формула, но и необичаен финиш за любителите на тенденциите - холографски. Само това вече си струва да изберете Master Holographic Prismatic.

Ако сте сигурни, че наличието на хайлайтър на лицето не трябва да се набива на очи и е по-добре изобщо да не се проявява, тогава инструмент като Neo Nude A-Highlight от Giorgio Armani ще ви помогне .

Този течен хайлайтър "разлива" блясъка на искрящо шампанско (нюанс 10) или росни листенца от роза (нюанс 11) върху кожата. Продуктите изглеждат естествени сами по себе си и се сливат идеално с останалите, което ви позволява да експериментирате с грима.

Кой хайлайтър харесвате повече - обикновена пудра, печена, кремообразна или течна? Напишете коментар.

Категория: