Обучение в продължение на месеци да създавате спретнати "ъгли" на ръка? Или да мамите - и да направите примерни стрели за няколко секунди? Ще ви кажем как да спестите време и усилия

Дори и като цяло да сте добри в рисуването на стрелки със свободна ръка, със сигурност ще има неуспешни опити, които ще ви изнервят, измийте грима си и опитайте отново да гримирате очите си. Какво можем да кажем за тези, които току-що са започнали да овладяват изкуството на грима: създаването на стрелки се превръща в истински стрес за тях.

За да направите процеса на създаване на грим само приятни емоции, можете да използвате прости лайфхакове, които ще ви позволят да овладеете техниките на приложната графика веднъж или два пъти.

Как мога да нарисувам стрелки на очите си?

Има няколко категории козметични продукти, които са подходящи за тези, които обичат грима със стрелки. Но не всички от тях са еднакво удобни, така че не трябва да вземате първия, който ви попадне. Продукти с различни текстури дават различни резултати; трябва да започнете от това, което искате да получите накрая.

 1. Течна очна линия

  Течната очна линия е за професионалистите. Подходящ е само за тези, които могат да нарисуват права линия без петна от първия път. Течните очни линии включват например Master Ink от Maybelline New York.

  Ако не сте уверени в способностите си, тогава ръката може да трепери и резултатът ще бъде неравна линия - това е характеристика на текстурата. От близко разстояние ще бъде очевидно за другите, че не е възможно да се справите с очната линия. Следователно течната подложка е най-добре оставена, докато не станете истински майстор.

 2. Флумастер

  Много по-лесна за използване очна линия с филц като Eyes To Kill Liner на Giorgio Armani. Удобството се осигурява от заострения филцов апликатор, който улеснява рисуването на прави линии и в този случай е също толкова лесно да изгладите неравностите.

  Достатъчно е да поставите върха на такъв апликатор във външния ъгъл на очите, за да получите веднага същата "опашка" , без която перфектните графични черни стрелки са немислими.

  Ако изберете флумастер, препоръчваме да гледате това видео. В него показахме как да го прилагаме правилно.

  "

 3. Молив

  Стрелките също се рисуват с молив и е по-лесно да се справите с този инструмент, отколкото с течна очна линия и дори с флумастер.Факт е, че текстурата на молива е достатъчно мека, за да очертае (и, ако е необходимо, да коригира) линията, и в същото време достатъчно твърда, за да създаде остър връх на върховете. Уверете се сами с Dessin Du Regard от Yves Saint Laurent Beauté.

  Много хора създават стрели на два етапа: първо начертайте „черна“ на стрелката с молив и след това я очертайте с течен контур или флумастер. Говорихме за получаването на стрелки с молив по-подробно в този видео урок.

перфектни стрели: лайфхакове за използването на аксесоари

 1. Шаблони

  Изработени от хартия или пластмаса, тези шаблони ви позволяват да получавате едни и същи равномерни опашки със стрелки всеки път и да постигнете безупречен грим на очите.

  Този инструмент трябва само да се притисне здраво към кожата във външните ъгли на очите под желания ъгъл и след това да се запълни вдлъбнатината на шаблона с цвят.Не всички шаблони са универсални, така че е по-добре да нарисувате линия до вътрешните ъгли на очите по цилиарния контур без помощта на този аксесоар. Вече не е толкова трудно.

 2. Хартиено тиксо

  Може да стане и помощник при рисуване на стрелки. Ще ви трябват две малки ленти тиксо.

  Отстранете първия лепкав слой от всеки от тях - например от гърба на ръката си. След това закрепете една от лентите на долния клепач близо до контура на очите - така че горната й страна сякаш да удължи линията на миглите. Залепете втората лента малко по-високо под ъгъл. Между тях трябва да се образува точно онзи ъгъл, който трябва да се боядиса с очна линия.

 3. Лъжица

  Благодарение на заоблените ръбове, този прибор може да служи доста ефективно като инструмент за рисуване на стрелка.

  Ще ви помогне да получите стрели с изящни конски опашки, които се издигат от външните ъгли на очите.Поставете лъжица върху тях с изпъкналата страна навън. Първо начертайте една линия и след това, като преместите лъжицата малко по-високо, нарисувайте втората, така че да могат да се свържат в ъгъл. Оцветете го в черно. След това начертайте линия от ъгъла до средата на клепача по цилиарния ръб. Стрелките готови!

 4. Владетел

  Техниката е същата като с лъжица, само опашките ще са без огъване - прави и по-строги. Линийката може да бъде заменена с всеки тънък предмет с прав ръб. Подходяща, например, визитка, отстъпка или кредитна карта.

класически стрелки на очите: инструкции стъпка по стъпка

 1. Подготовка

  Първо съберете всичко, от което може да се нуждаете в процеса: това не са само очна линия и помощни инструменти (хартиена лента или например шаблон), но и памучни тампони и мицеларна вода - изведнъж трябва да измийте или коригирайте не най-успешния стрелец.Също така би било полезно да нанесете слой грунд върху клепачите, както и основни сенки - например бежови. Очната линия обикновено ляга по-добре върху такова покритие.

 2. Поставяне на очна линия

  Препоръчваме ви първо да очертаете бъдещите стрели. Начертайте чернова с молив без натиск. Можете също да използвате шаблон - в този случай стрелките ще бъдат възможно най-близо до идеала на подготвителния етап.

  След това оградете линията на молив с гел или течен молив. Започнете с конски опашки; когато са готови, ще бъде по-лесно психологически да нарисувате права линия до средата на клепача или вътрешните ъгли на очите.

 3. Фиксация

  За да предотвратите отпечатване на трудно нарисуваните стрелки върху клепачите, размазване или изтриване, фиксирайте грима допълнително.

  Използвайте фиксиращ спрей, който може да се напръска върху лицето ви (след като затворите очите си) от разстояние на полусвита ръка. Опитайте например All Nighter от Urban Decay.

Как лесно да рисувате стрелки: професионални съвети

 1. Няма грешки

  За да коригирате петна, не е необходимо да изтривате напълно неравностите с препарат за отстраняване на грим. Можете да направите друго, като ги боядисате, например, с коректор. Резултатът също ще бъде чист.

 2. Смяна на играч

  Вашият обичаен молив не рисува добре линии? Омекотете оловото, като го загреете леко над пламъка на свещ или запалка. Или вземете спирала вместо молив и нарисувайте стрелки с нея, като използвате ъглова четка.

 3. Симетрия

  За да направите стрелките еднакви, нарисувайте ги на части; първо малък сегмент на единия клепач, след това същият на другия.

 4. Двоен удар

  Можете да създадете вечерна версия на стрелките на базата на основните. За да направите това, нарисувайте още една линия по или върху вече начертаните линии - с цветна очна линия или блестяща линия.

  Има още един начин да добавите изразителност към грима на очите със стрелки - да очертаете контура на очите и отвътре с помощта на кайала.

начертайте стрелки според формата на очите

Стрелките трябва да подчертават красотата на естествената форма на очите, което означава, че не може да има универсални стрелки, които да подхождат на всички.

Бадемова форма

Такива очи се считат за най-близки до идеала, така че тази форма не се нуждае от визуална корекция. Стрелките могат да бъдат всякакви: по-къси и по-дълги, меки, с леки нюанси и графични, тънки и широки. Изборът е ваш.

Кръгла форма

Собствениците на този тип очи най-често искат да ги направят малко по-издължени; ефектът на котешкото око е техният любим грим. Начертайте дълги стрелки, разширявайки ъглите към върховете на веждите. Във вечерния грим стрелките могат да бъдат допълнени с контурен удар, включително вътрешните ъгли на очите.

Близко поставени очи

В този случай основният съвет на гримьорите е да започнете да рисувате стрелки от средата на клепачите. Освен това се препоръчва да ги нарисувате по този начин както отгоре, така и отдолу, като след това свържете линиите във външните ъгли. Прочетете повече за грима за близко разположени очи тук.

широко поставени очи

В този случай може да се нарисува остра опашка във вътрешните ъгли. Друг съвет от гримьорите е да избягвате удебеляването на линията: тя трябва да е приблизително еднаква по цялата дължина.

Висящи клепачи

Отделен разговор е за стрелките в грима с предстоящия век. С такава структурна особеност на очите не си струва да ги вкарвате с ясна линия. Повечето от традиционните стрелки просто ще се затворят с клепач в резултат на това. Но има решение - така наречената "театрална" стрела.

Преглед на инструменти за гримиране за рисуване на стрелки върху очите

Изборът на правилния инструмент от широка гама очни линии и моливи може да бъде труден. Според редакторите можете да се доверите на средствата от селекцията по-долу - те няма да ви подведат.

 • Superliner Cat Eye, L'Oréal Paris

  Тази очна линия е истинска находка за начинаещи: в клепача е вграден шаблон, с който можете да нарисувате перфектни опашки на стрелки за нула време. По отношение на формата, тази линия е позната очна линия с филц и е по-лесна за работа, отколкото с други подобни инструменти. Апликаторът на линията е тънък и гъвкав - подходящ за любителите на спретнати тънки стрелки за грим за всеки ден. А устойчивата формула на продукта ще ви помогне да запазите резултата до вечерта.

 • Трайна драма, Maybelline New York

  От гледна точка на лекота на използване, гел очната линия е нещо средно между молив и течна линия. В сравнение с първия, той се плъзга много по-меко върху клепача при нанасяне.За разлика от втория, той не се разпространява и не „бяга“ в микрогънките на кожата. А това означава, че е напълно възможно да получите безупречен резултат. Текстурата се поддава на засенчване, което означава, че стрелките могат да бъдат направени по-меки - с мъглив ефект. Освен това се смесва лесно със сенки за очи, така че може да се използва и за създаване на опушени очи. Lasting Drama има дълготрайна формула без масла, която позволява на грима да издържи до 24 часа.

 • Dessin Du Regard, Yves Saint Laurent Beauté

  Този молив е многофункционален инструмент: меката дръжка ви позволява да рисувате с нея както графични, така и меки стрелки, а също и да създавате опушени очи: текстурата на Dessin Du Regard се смесва лесно в първите моменти след нанасяне. В допълнение, на гърба на молива има гъба, която помага да се справите с тази задача. Няколко минути след като стрелите са готови, продуктът е здраво фиксиран върху кожата и издържа до 10 часа.

Лесно ли ти е да рисуваш стрелки? Какви лайфхакове правят процеса по-лесен и приятен? Споделете своите характерни трикове в коментарите.

Категория: