Мотивационни цитати или думи, които са важни за вас, могат да ви подкрепят в труден период, да ви ободрят. Уникалността на такъв маникюр е гарантирана. Споделяме идеи за дизайн и говорим за техники за изпълнение

Какво е по-трудно да се направи върху ноктите: рисунка или надпис? Въпреки че надписът се състои от прости елементи, ако изберете сложен шрифт, изкуството на ноктите може да отнеме много време и усилия. Какъв дизайн да изберете и как да направите надпис върху ноктите? Ще разкажем по-нататък в статията.

Трудно ли се пише върху ноктите?

По-лесно е да създадете надпис върху ноктите, отколкото рисунка. В крайна сметка всяко писмо се състои от прости редове, освен ако, разбира се, не се вземат предвид художествените шрифтове. Основното е обучението и прецизните движения на четката. Можете да показвате едноцветни букви или да подчертавате различни букви в различни цветове. Градиентните надписи изглеждат ефектно. Що се отнася до размерите, големите букви се рисуват по-лесно. Ако тепърва започвате да експериментирате със собствения си маникюр, тази опция е най-добра.

Най-лесният начин да създадете такъв дизайн е с помощта на специални стикери, върху които вече е изписан желаният текст. Така че можете да изберете дори сложен шрифт, който едва ли ще можете да възпроизведете с четка, ако все още не сте напълнили ръката си. Можете да нарисувате буква на всеки нокът или да украсите няколко нокътя с цели фрази - всичко зависи от вашето желание.

Повярвайте ми, маникюр с надписи могат да направят не само професионалисти, но и начинаещи. Нека споделим тайните на неговото прилагане.

пишете върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Как да си направим маникюр с надписи у дома? За да започнете, подгответе всичко необходимо.

Ще ви трябва:

 • Essie син лак,

 • Лак "Perfect Fit" на Essie,

 • Лак за нокти "Fashion Style" на Essie,

 • Essie Sunday Funday лак.

Надписите върху ноктите е тенденция, която не губи позиции от няколко сезона. Отделни букви на всеки нокът, думи и дори цели изрази – вариантите са много. Но най-простият дизайн ще бъде с големи букви. В този фото урок ще ви покажем как да ги нарисувате само с няколко движения с лак (той е по-добър за начинаещи, отколкото гел, който се разнася по-трудно). Освен това ще научите как да създавате плавен градиент. Но първо ви съветваме да се уверите, че знаете основите.Говорихме за основните принципи на маникюра в този видео урок.

Идеалното допълнение към надписите ще бъдат геометричните шарки като рамки, а фолиото и цветните щрихи могат да служат като необичаен фон. Вече говорихме за тези елементи по-подробно (например в статията за маникюр с йероглифи и глухарче).

 1. Нанесете основния цвят върху ноктите си. Ако буквите са черни, изберете бели или пастелни нюанси за фон. За градиент на неонови букви е по-добре да използвате тъмен фон.

 2. Прехвърлете бял или кремав лак върху палитрата. Нанесете го върху тънка четка, така че на върха да се образува капка. Подходящ, например, сянката "Perfect Cut" от Essie.

 3. Позиционирайте четката почти хоризонтално и нарисувайте линия отгоре надолу. Поради падането началото на линията ще се окаже заоблено и широко, а към края ще се стесни. Много по-лесно е да нарисуваш такава линия, отколкото тънка и права.

 4. Поставете отново капка лак върху четката и нарисувайте перпендикулярна линия. Изнесете леко края на този ред извън границите на предишния, за да направите шрифта по-елегантен.

 5. Изписването на буквата "О" също е разделено на два етапа. Но този път не свързвайте линиите и ги начертайте така, че широката част на едната да е срещу тясната част на другата - така те ще изглеждат като огледални образи една на друга.

 6. Начертайте всички букви по същия начин. За да направите линиите гладки и спретнати, уверете се, че двете ръце имат сигурен ограничител. Можете също така допълнително да държите пръста, на който рисувате.

 7. Редовно отстранявайте внимателно остатъците от лака от четката, за да не се разтяга сгъстеният лак с нишки и да не изкривява рисунката върху нокътната плочка.

 8. Този дизайн може да бъде завършен, като оставите надписа в контраст. Но можете да го направите още по-интересно. За да направите това, изберете близки нюанси на лакове, които са най-подходящи за създаване на плавен градиент. Неоновите цветове са чудесен вариант. В този случай бял лак ще бъде подходящ фон, на който дори полупрозрачните цветове ще изглеждат ярки от първия слой. Опитайте, например, сочните нюанси на Sunday Funday и Essie Fashion Style.

 9. Започнете да рисувате върху буквите. В същото време границите на всеки цвят трябва да бъдат накъсани, така че преходът да е плавен.

 10. Опитайте се да не отлагате нанасянето на следващия нюанс. Докато лакът не е втвърден, ще бъде по-лесно да се постигне плавен преход от един цвят към друг.

 11. Нанесете топ лак за всеки нокът отделно - веднага след като рисувате върху буквите. Това е необходимо, така че горната част леко да разтвори свежия лак и да подобри смесването на нюансите на границата. Изчакайте горната част да изсъхне. Дизайнът е готов!

Препоръчва се за четене:

 • Шаблони за нокти за начинаещи: инструкции стъпка по стъпка
 • Рисуване на нокти на точки: инструкции за начинаещи
 • Рисунки на ноктите: инструкции стъпка по стъпка

Как да прехвърлите надписа от хартия върху нокти?

Преводът на надписа от хартия на нокти няма да работи. Но ако надписът е отпечатан върху специален шаблон, техниката на щамповане ще дойде на помощ. Ако решите да го използвате, продължете както следва.

 1. Завършете ноктите си с основен нюанс лак. Цветът на фона трябва да контрастира с избрания от вас лак за надписа.

 2. Рисуните и надписите за щамповане обикновено се продават под формата на специални палети. Няколко шаблона са разположени на една палитра наведнъж. Изберете този, който ви харесва. Избършете го и печата, който ще използвате за прехвърляне, с лакочистител.

 3. Нанесете лак върху рисунката и отстранете излишното.

 4. Прехвърлете рисунката върху печата, като я прикрепите към шаблона.

 5. Гладко, "търкаляйки" щампата от един ръб към друг, пренесете рисунката върху нокътя.

 6. Покрийте нокътя си с прозрачен лак или топ лак.

Какви други надписи могат да се направят върху ноктите? След това представяме идеи за къси и дълги нокти.

Възможности за маникюр с надписи за къси нокти

За да накарате маникюра не само да допълва изображението, но и да ви развесели, украсете ноктите си не с отделни думи, а с мотивиращи фрази. Дори ако имате много тесни и къси нокти, такъв надпис определено ще пасне на палеца ви. А фразата „Радвайте се на простите неща“ ще ви помогне да не забравите основното.

За да не претоварвате маникюра, можете да направите надпис само на един нокът. За четири нокътя използвайте любимия си нюанс на лак, като Burgundy Stiletto или Purple Hook от Essie. И боядисайте нокътя на безименния пръст с неутрален нюд като „Напълно“ - надписът върху него ще изпъкне ефектно.

надпис върху дълги нокти: фото идеи за дизайн на ноктите

Дори начинаещите могат да се справят с писането на кратки думи и прилагането на лека схематична рисунка (например очертанията на профила на момиче). И поради дължината на нокътната плочка, както рисунката, така и надписът ще бъдат ясно различими.За да не претоварите дизайна, покрийте няколко нокти с обикновен лак. Подходящо, например, вино "Best Outfit" от Essie.

Нюд лак с матово покритие ще изглежда ефектно на дълги нокти. Отдалеч ще изглежда, че ноктите изобщо не са покрити - докато надписът на такава основа ще се окаже ясен. Особено ако изберете черен лак за писане. Ако желаете, можете да направите не едноцветен маникюр, а яке с черни връхчета.

Кой дизайн на ноктите с букви ви харесва най-много? Какъв текст бихте избрали за своя маникюр? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: