Различните лакове за нокти винаги привличат вниманието към маникюра. Но струва ли си да ги изберете, ако ноктите са къси? Предлагаме ви да разгледате варианти за ноктопластика, които говорят сами за себе си

В правилата за маникюр няма табута: не е необходимо да избирате нюанси за определена форма и дължина на ноктите. Искате ли да изберете ярък лак? Моля те! Просто трябва да запомните, че това неизбежно ще направи ноктите един от акцентите във вашия образ. Ръцете ще привлекат вниманието и затова ноктите и кожичките трябва да изглеждат възможно най-чисти.В противен случай няма ограничения - можете да въплътите всякакви идеи.

Модерни нюанси на ярък маникюр за къси нокти през 2023 г.

Жълто

Една от най-впечатляващите тенденции за ноктите през пролетта и лятото на 2023 г. е жълтият лак. Използва се активно на модни ревюта. Дори е странно, че доскоро нюансите от тази гама бяха заобикаляни, защото няма по-весел акцент от цвета на слънцето.

Искате ли да видите популярността на жълтото? Вижте маникюрите от Alice + Olivia, Natasha Zinko и Roland Mouret. И ако решите да опитате, обърнете внимание на нюанса "Banana Shake" от линията Colorama на Maybelline New York.

Синьо

Aqua е друга свежа и жизнена тенденция.

Emporio Armani и Zero + Maria Cornejo (пролет лято 2023 г.) предлагат дълбоко, наситено синьо за едноцветно покритие. Как иначе можете да победите този цвят в маникюра, разказахме тук.

Шоуто Nicopanda използва синьо с холографски ефект - също интересна опция.

Моделите на Tadashi Shoji получиха син омбре маникюр. Ако решите да оформите ноктите си по този начин, можете да използвате Essie Blue и Button Glitter.

Говорихме за тази техника подробно в този видео урок.

Бяло

Бялото не се смята за ярко. Нарича се неутрален и универсален, но върху ноктите винаги привлича вниманието. Особено ако фонът е дъбена или естествено тъмна кожа. А маникюрът с бял лак, между другото, е на мода - той беше използван на ревюто на Thom Browne и Fashion East.

Червено

Фактът, че това е класика, не отменя възможността да се използва в маникюра като ярък акцент. Ето защо през пролетно-летния сезон - 2023 г. червеното беше активен участник в шоутата. Опитайте аперитив Essie.

Между другото, в изкуството на ноктите не е забранено да използвате няколко ярки цвята наведнъж. Тази опция елиминира трудността при избора; възможно е поради тази причина на такъв маникюр да се отдаде дължимото на модните подиуми.

Красиво ярко сако на къси нокти

Френският и късите нокти са несъвместими? Глупости! За да може дизайнът да се възприема красиво дори при малка дължина, просто трябва да запомните едно правило: лентата на върховете трябва да е тънка.

Тогава маникюрът ще изглежда не по-малко елегантен, отколкото на дълги бадемови нокти. Резултатът ще бъде същият, дори ако решите да направите яке в ярки цветове. Въпреки това ще изглежда оригинално както в черно, така и в класическо червено.

Ако възприемате якето като акцент върху върховете, тогава се отварят много нови възможности. Опитайте се например да ги „отделите“ от основната част на нокътната плоча с къдрава линия и да ги напълните с цвят или да ги украсите с всякакви рисунки. Така че по върховете на ноктите могат да се появят пламъци, следи от разлята боя, преливащи се ивици, разпръснати искри и много други.

Лунен маникюр в ярки цветове за къси нокти

Първоначално при такъв маникюр дупката беше ясно очертана по контура. Но няма нужда от такава педантичност. При експерименти с маникюр на къси нокти дупката може да бъде всякаква. Прозрачни или изпълнени с контрастен цвят. Заоблени или остри - под формата на триъгълник.

Линията, използвана за "ограждане" на дупката от основната част на нокътната плочка, може да бъде права или двойна. Този маникюр ще изглежда много ефектно.

Друга възможност е да комбинирате лунен маникюр в един нюанс с контрастно яке и да оставите пространството между цветните блокове прозрачно.

Необичаен ярък дизайн на къси нокти: идеи за снимки

Матово омбре

Можете визуално да удължите ноктите си по дължина, като използвате омбре дизайна. Украсете два или три нокътя на всяка ръка с градиент, като изберете ноктопластика в освежаващи летни нюанси, които ще радват окото (например At Sea Level и Essie's Perfect Cut). Резултатът ще бъде по-ефектен, ако завършите такъв маникюр с матово покритие.

Рисунки с боя

Представете си художник, опитващ нюанси върху палитра. Този цветен калейдоскоп от цветове може да се пренесе върху ноктите, след като се създаде прозрачно покритие върху тях. Такъв маникюр в арт стил изглежда добре на къса дължина.И също така премахва проблема с избора - в този дизайн можете да комбинирате дузина различни нюанси. Опитайте например комбинацията от „Всички списъци“, „Модерен“ и „На стил“ от Essie.

Хамелеон

За изненада на мнозина металните лакове тази година станаха актуални през лятото, а не през есента и зимата, както обикновено се случва. Използвайте блестящо хамелеоново покритие като фон. След това го украсете с изчистени шарки в неутрални цветове – бяло, черно, сиво.

Индивидуализъм

Защо да изберете един цвят, една текстура, един дизайн, когато можете да гримирате всеки нокът по ваш собствен начин? Такъв маникюр сякаш призовава да не приемате всичко твърде сериозно. Алтернативно едноцветно покритие, блестящ лак, прости рисунки. Дори късите нокти в този случай могат да се превърнат в интересен детайл от изображението.

Къси нокти с ярка шарка

Принтирани нокти

Сложните рисунки често претоварват маникюра и също така са трудни за изпълнение без помощта на майстор, особено на къси нокти. Ярко и красиво обещава да бъде ноктопластиката, базирана на добре познати модели, като грах, ивици, клетки. Резултатът няма да остане без внимание, ако изберете неонов нюанс като основен цвят.

Анимализъм

Друга идея за щампи на ноктите са рисунки, които повтарят шарките върху кожите на зебра, леопард и други животни. „Хищните“ и не много мотиви изглеждат лаконични на ноктите и ако не сте готови да вземете решение за модерен дизайн в дрехите, тогава в маникюр на къси нокти ще изглежда по-сдържан - можете спокойно да опитате.

Блокиране на цветовете

Ако мислите, че само хора с художествено образование могат да правят ноктопластика, грешите. В маникюра можете да се справите без творчески мъки.

Простият дизайн не изисква много усилия и понякога изглежда дори по-добре от ноктопластиката, богата на декоративни елементи. Опитайте, например, да комбинирате два или три цветни блока с различни форми - тази техника е достатъчна, за да направите маникюра на къси нокти да изглежда спретнат и необичаен в същото време.

Плодов микс

Жълтото е един от най-модерните нюанси на лято 2023. И трябва да го използвате, преди тенденцията да стане твърде популярна. Съчетайте ярко, плътно жълто покритие с весели щампи за лятна визия.

Изобразете, да речем, сезонни плодове, като изберете тези, които ще се комбинират цветово с основния лак. Например ананаси. Между другото, техните фрагменти могат да се използват и в лунния дизайн.

Или изберете пищен розов лак и украсете ноктите си с резени диня.

Колко дълги са ноктите ти? Обичате ли ноктопластиката? Напишете коментар.

Категория: