Два нюанса по-добри от един? В експерименти с оцветяване, със сигурност! Освен това има много техники и методи, които ви позволяват хармонично да комбинирате цветовете. Повече за тях

Има много добри причини да изберете двуцветна коса. Освен това те са подходящи както за тези, които са за естественост, така и за тези, които искат да станат по-ярки. Но дори изборът на нюанси няма да бъде по-важен, а техниката. Ако например сте искали да комбинирате „млечен шоколад“ с русо, но сте пропуснали метода на оцветяване, ще получите ясна граница между двата цвята.Едва ли е възможно да се нарече такъв резултат успешен. Ние разбираме триковете, които колористите използват, и предлагаме как да промените изображението с помощта на домашно оцветяване."

Какво е двуцветно боядисване и за кого е подходящо?

Най-често такова оцветяване се извършва по такъв начин, че да се получи „разтягане“ с плавен преход от един нюанс към друг, както е на снимката. Начинът, по който се преливат един в друг, изглежда ефектно - дори ако основата на изображението са естествени цветове.

Вярно, трябва да разберете, че това изисква достатъчна дължина на косата. При момичетата с прическа Pixie такова оцветяване едва ли е възможно. И една кратка грижа няма да е достатъчна, за да получите меко размазване на границата. Ще им бъде по-лесно да направят плътно оцветяване.

Има много техники, които колористите използват, за да създадат изразителна игра на нюанси върху косата.

 • Мелирането е може би една от най-известните техники: с това боядисване вторият цвят се нанася върху косата на кичури и от самите корени до върховете. Те често се открояват рязко на общия фон, така че с течение на времето тенденцията е изчезнала - колористите предпочитат техники без силни контрасти. Но ако искате да експериментирате, този ефект се постига лесно с L'Oréal Paris Preference в Glam Light.

 • Омбре обикновено е преход от тъмни корени към светли краища. С развитието на тенденцията започнаха да се използват различни цветови комбинации; основното нещо беше градиентният ефект около средата на дължината. Има и техника, наречена "sombre" : това е създаването на преход между нюанси само върху някои тънки нишки. Резултатът е много по-мек и естествен.

 • Шатуш е другото име на техниката за градиентно оцветяване. Обикновено с негова помощ създават ефект на избелена от слънцето коса, игра на светлина и сенки между светли и тъмни кичури.

 • Балаяж е техника, подобна на шатуш, но много по-често не е боядисване в два тона. За по-меки преливания се използват няколко нюанса и те все още получават същия „слънчев“ ефект.

Въпросът не се изчерпва с това. В допълнение към класическите хоризонтални и вертикални техники има и зонално оцветяване, когато цели части от косата се боядисват в отделни цветове. И също така - боядисване с шаблон, което ви позволява да създавате шарки върху косата - предимно върху прави, гладки.

Боядисване на къса коса в два цвята: идеи за снимки

Късата коса се разглежда както в прическа "под момчето" , така и в боб до брадичката. Няма универсално оцветяване за тези два случая, ако искате да комбинирате два тона в него. Ombre определено не е подходящо: с такава дължина плавен преход между нюансите най-вероятно няма да работи.Градиентът ще излезе само ако започнете да разтягате цвета от самите корени.

"

Ако не сте готови за контрастен цвят в корените, тогава се обърнете към боядисване в два цвята с кичури. Тънки, едва забележими или големи - изборът е ваш. Прочетете повече за това как да оцветите кичури в зависимост от цвета на косата тук.

Светло оцветяване „перо“ с фини цветни щрихи ще изглежда по-деликатно, дори ако използвате ярък неонов цвят на по-тъмен фон. Собствениците на каре може да харесат и обичайното подчертаване, ако фино боядисате в мента, пастелно розово или синьо много кичури на различни слоеве коса. Ефектът ще се окаже, сякаш цветът се „изгубва“ в по-голямата част от косата и в движение от време на време прозира, създавайки преливания от нюанси.

Средна коса

За момичетата, които носят прическа със средна дължина, има много повече налични опции в двуцветно оцветяване. Това е ефектът на избелената от слънцето коса, с която брюнетката става наполовина блондинка, и омбре с абсолютно всяка комбинация от цветове (както пастелни, така и неонови - можете да използвате всичко), и шатуш с различни нива на преход на нюанси на различни кичури .

Ако изберете техниката на боядисване не само за дължината на косата, но и за формата, която им е дал фризьорът, изображението определено ще се окаже обмислено и завършено. Ако прическата е направена с очакването косата да изглежда по-обемна, боядисването в два цвята може допълнително да подчертае това.

Дълга коса

За колористите е особено интересно да работят с дълга коса: това са чудесни възможности за реализиране на различни идеи в боядисването. Можете лесно да увеличите прехода между нюансите, като го направите по-разширен и следователно плавен.

Можете да повдигнете или спуснете границата на кръстопътя на два цвята на различни кичури, добавяйки обем към прическата. Друг вариант е да подчертаете с цвят както корените, така и върховете, като отново използвате омбре ефекта.

За тези, които не се страхуват от контрасти и наистина смели решения, можете да разделите косата си на две части с обичайния път и след това да боядисате дясната в един цвят, лявата в друг. След като ги "свържете" , можете да използвате различни опции за тъкане.

Двуцветен цвят върху вълниста коса

Ефективният омбре ефект върху огледално бляскава гладка повърхност на права коса не е същото като градиент върху вълни или къдрици. Момичетата с този тип коса се нуждаят от решения, които отчитат структурата на косата им, как се оформя къдрицата и изсъхва.

Въпреки че не е необходимо да създават обем с боядисване, все пак техники като шатуш и балаяж дават най-добър резултат върху вълнообразна и къдрава коса.

Модерни опции за оцветяване в два тона за светла и тъмна коса

Блондинки

Момичетата с руса коса на върха на популярността от много години се боядисват с ефекта на изгорена коса. Омбре, шатуш, балаяж - майсторите усвояват тези техники и с един допълнителен нюанс постигат по-ярка и слънчева визия.

Но блондинките не спират дотук. В края на краищата са популярни и смелите оцветявания, които привличат вниманието поради контраста: на фона на естествения цвят на косата червените, сините, зелените, лилавите, розовите и много други нюанси се разкриват по неочакван начин. Опитайте например Colorista Washout на L'Oréal Paris, нежно розово "Flamingo" . къде да намеря?

В случай на русо, между другото, цветните пастели също са подходящи за експерименти за красота. Резултатът ще бъде по-мек, но не по-малко интересен.Най-често блондинките избират мек розов нюанс и оцветяват кичурите с него. Смесвайки се със "своите" светли, те създават ефекта на "ягоди и сметана" ; благодарение на това няма радикална промяна в изображението, но все още изглежда необичайно.

Брюнетки

Брюнетките могат лесно да станат полублондинки, като се изсветлят с плавен преход от тъмно в корените към златисто на върховете.

"Бронд" вече се превърна в позната опция за оцветяване. Резултатът се възприема като естествен.

Когато няма цел да получите изображение с естествени нюанси, можете да използвате по-ярки цветове, само не забравяйте, че изборът ще трябва да бъде направен в полза на багрила с почти неонов ефект. По-меките и по-светли нюанси няма да се виждат на косите на брюнетките. Ето защо, ако боядисвате кичури, тогава в „електрическо“ синьо, киселинно зелено, розово неоново или например сочно червено.Можете лесно да намерите такива нюанси в линията Colorista Hair Make Up на L’Oréal Paris. Това е Неонова русалка и Неонов еднорог.

При трайно боядисване косата трябва да се изсветли предварително. Ако изберете средства с временен ефект, такова въздействие може да бъде избегнато.

Как красиво да боядисате косата си в два цвята у дома?

Боядисването на косата ви у дома е лесно. Два цвята не са толкова много, не е нужно да смесвате композиции като колористи в салона, но ще трябва да обърнете внимание на избора на багрила. Преди окончателно да се преобразите, опитайте да промените цвета на косата си за няколко дни или седмица или две. Има инструменти, с които можете да направите това бързо и да получите красив резултат, дори ако никога преди не сте опитвали да боядисвате косата си. Например желето Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Как да го прилагаме, показахме в това видео.

Първо трябва да измиете косата си и да изсушите косата си, след което нанесете боя върху чиста коса. Можете да направите това ръчно или с четка. Вторият вариант може да осигури по-точно нанасяне на цветовете. Има и продукти във формат спрей, които не изискват допълнителни инструменти за оцветяване. Като Colorista Spray от L'Oréal Paris.

Поставете кърпа върху раменете си, за да не изцапате случайно дрехите си в процеса.

Преглед на боя за коса в два цвята

 • Colorista Spray, L'Oréal Paris

  Ярко боядисване в два тона е необходимо само за една вечер? Можете бързо да създадете визия с цветни кичури или ярки части от косата със спрей, който трябва само да изсъхне. Colorista Spray е идеален за случая, когато има много малко време и няма начин да се отмие боята, да се изсуши косата и да се оформи отново.Сянката, каквото и да изберете, ще бъде възможно най-наситена: боята обгръща косата отвън и следователно нейната яркост не се абсорбира от нищо. Дори при брюнетките можете да видите цвета в цялата му дълбочина. След това, след измиване на косата, тя ще изчезне от косата, изображението ще се върне към оригинала.

 • Грим за коса Colorista, L'Oréal Paris

  Това е инструмент с различен формат. Трябва да се използва от тези, които имат време за по-задълбочено оцветяване. Colorista Hair Makeup jelly първо се разпределя върху избраните кичури, след което те се изсушават със сешоар, за да може цвета да се изрази напълно. Някои нюанси - например синьо, зелено - ще изглеждат по-добре на блондинките, тъй като може да не покажат пълната си яркост на тъмна коса. С полученото изображение можете да прекарате ден или два - до следващата употреба на шампоан, който ще измие боята и ще върне косата към първоначалния й вид.

 • Colorista Washout, L'Oréal Paris

  Балсамът Colorista Washout е предназначен за по-дълъг резултат. Вашият нов двуцветен цвят ще издържи седмица и половина или до два или три шампоана. През това време определено ще можете да разберете дали искате да останете в нов образ. Инструментът трябва да се остави върху косата за 15-30 минути, изберете времето въз основа на това колко устойчив и интензивен резултат искате да получите. След това изплакнете състава с вода (без шампоан) и продължете със стилизирането - вече с нов цвят.

Коя от техниките за двуцветно оцветяване ви харесва най-много? Разкажете ни за вашите експерименти с цвета на косата в коментарите.

Категория: