Или тъмни кръгове, или зачервяване - кожните проблеми са различни и най-често се появяват внезапно, без предупреждение. За да сте подготвени за всякакви проблеми, полезно е да имате няколко коригиращи цвета коректори в една палитра

Коригирането на цветовете вече не е тайното знание на гримьорите, но многоцветните палитри с коректори не са само тяхното тайно оръжие за борба с кожните несъвършенства. Такива средства са престанали да бъдат рядкост и се появяват дори в козметични чанти с основен състав.Те са лесни за използване и много по-лесни, отколкото си мислите.

За какво са ви необходими коректори и коректори в грима?

Когато избирате такава палитра, ще е полезно първо да разберете какво представляват коректорите и коректорите, защото тези два продукта не са едно и също нещо.

Коректорът обикновено е кремообразен продукт с плътна текстура, който се съчетава с нюанса на фон дьо тена. С негова помощ се извършва точкова корекция, когато е необходимо да се скрият макар и малки, но много забележими несъвършенства: те обикновено все още се виждат изпод основата. Коректорът се нанася под него и това между другото е една от основните разлики между продукта и коректора.

Коректорът също помага за прикриване на несъвършенствата. Освен това е по-плътен и плътен като текстура от основата. Приложението му обаче е малко по-различно. Помага за постигане на ефекта с помощта на подчертаване. Понякога към състава дори се добавят отразяващи частици, както в случая с Touche Éclat от Yves Saint Laurent Beauté.На първо място, с помощта на такива коректори се скриват тъмните кръгове под очите. И те нанасят продукта върху основата, смесвайки границите.

Между другото, коректорът и коректорът могат да се допълват взаимно в грима. Например, синините под очите могат първо да бъдат „покрити“ с оранжев или розов коректор, а отгоре да се нанесе коректор, който ще изравни покритието с тена на кожата и също ще подобри маскирането поради ефекта на сияние .

Цветове

Може би най-универсалният вариант са коректорите и коректорите в телесен цвят (съчетават се с цвета на фон дьо тена). Те са най-често срещаните, въпреки че има и инструменти за корекция на цветовете. В някои случаи те са по-ефективни от обикновено, всеки има своя собствена специализация.

Например, зеленият коректор върши чудесна работа за маскиране на зачервяванията. Червеното и розовото неутрализират синкавия оттенък на тъмните кръгове под очите. А жълтото изсветлява старчески петна и лунички, ако изведнъж искате да ги скриете от любопитни очи.

Формати

За да може всеки да избере удобна версия на коректор или коректор за себе си, те се произвеждат в отделни туби, с мека кремообразна или течна текстура и в палитри. Компактният формат предлага по-концентрирана формула, така че има по-плътен и по-твърд крем под клепача, който се нуждае от по-малко нанасяне.

Как да нанесете коректор или коректор от палитрата върху лицето?

Основното нещо е да не бъркате нищо в реда на действията: ако имате работа с коректор, той трябва да е под слой основа, ако имате коректор в ръцете си, мястото му е отгоре . С инструментите за приложение всичко е по-лесно. Изборът е ваш - можете да изберете какво ви е по-удобно за използване.

Четка

Има няколко вида четки за коректор. Професионалистите имат всички, но в обикновения живот един или два ще бъдат достатъчни. Има малки плоски четки за прецизно нанасяне. С негова помощ е най-добре да маскирате възпалението.

Малко по-обемен и пухкав дуофибър е идеален за зони с тънка, чувствителна кожа, като зоната около очите. Удобно е да смесите продукта със същата четка: тя ще разпредели плътната си текстура върху кожата с ефирен слой и ще помогне да се скрият границите на приложението.

Гъба

Свикнали сте да използвате гъби? Традиционните гъбени капки отдавна се произвеждат в мини формат, което ви позволява деликатно да работите с несъвършенствата в малки участъци от кожата. Те са удобни, между другото, за мокро нанасяне, което прави покритието още по-надеждно. Опитайте например Latex Free Tear-Drop Blending Sponge от NYX Professional Makeup

Ръчно апликирано

Нямате под ръка четка или гъба? Можете да правите без тях и да не губите качеството на грима. Можете да нанасяте както коректор, така и коректор с върховете на пръстите си, като използвате потупващи движения. Това ще осигури добро засенчване.

В това видео говорихме за трите начина за нанасяне на основа.

Как да рисувате с палитра коректори за лице: схема за прилагане стъпка по стъпка

Все още не сте сигурни, че можете да използвате коректорната палитра правилно? Инструкции стъпка по стъпка, които да ви помогнат.

 1. Подготовка

  Въпреки че коректорите се нанасят под фон дьо тен, върху „сурова“ кожа без подготовка е малко вероятно да се фиксират добре. Не забравяйте да почистите и овлажните, преди да нанесете коректори. Още по-добре използвайте грунд. Например Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay

 2. Корекция на цвета

  Ако вашият избор е коректор за тена на кожата, тогава процесът е опростен: просто трябва да разпределите желания нюанс от палитрата с четка, гъбичка или пръсти.Не забравяйте, че несъвършенствата с обемни форми - обриви - най-добре се покриват с по-дебел слой, това визуално ще направи кожата по-гладка. Но за тъмните кръгове под очите такова покритие не се изисква. Ако сте въоръжени с палитра с цветни коректори като Correct, Contour Palette от NYX Professional Makeup, ще трябва да действате с по-задълбочени познания по въпроса. Скрийте пъпки и други зачервявания със зелен коректор.

  Червено, розово, оранжево са цветовете, които работят под очите, за да скрият синини. Приложете ги, както е показано на диаграмата.

  Жълтото ще ви помогне да направите възрастовите петна по-малко забележими. Не забравяйте да смекчите границата на нанасяне на коректори. В противен случай цветните петна ще бъдат ясно видими под слой основа.

 3. Поправяне

  За да не се появяват отново в съзнанието на всички през деня несъвършенствата, които сте маскирали с коректори, фиксирайте резултата със специален „завършващ“ спрей или прозрачна пудра. Опитайте All Nighter от Urban Decay

Как да използвате правилно палитра коректор: инструкции стъпка по стъпка със снимка

 1. Подготовка

  При коректорите, освен овлажняване на кожата и нанасяне на праймер, ще ви трябва и тонално покритие. Когато кремът се разпредели, изчакайте няколко минути - продуктът трябва да „легне“ и да се слее с кожата. След това ще стане по-ясно кои области определено имат нужда от допълнителна корекция.

 2. Приложение

  Изберете най-подходящия нюанс на коректора от палитрата. Тя може напълно да съответства на основата или да бъде малко по-лека. Разнесете върху местата, където вече сте нанесли коректора, както и отделно - върху зоната под очите. Има няколко лайфхака с коректора: трябва да го нанесете и смесите във вътрешните ъгли на очите, както и в крилата на носа, както е показано на снимката, така че лицето веднага да изглежда свежо и весело.

 3. Поправяне

  Слой пудра ще помогне на коректора да запази оригиналния ви грим. Безцветен като High Definition Finishing Powder от NYX Professional Makeup работи най-добре.

Преглед на най-добрите палитри коректори според FashionVIPdergisi.com

Не много марки предлагат комбинирането на няколко коректора в една палитра. NYX Professional Makeup има опция, която редакторите смятат, че заслужава внимание.

Палитра Conceal, Correct, Contour, Професионален грим NYX

В допълнение към коректорите, тази палитра, която включва шест нюанса, има няколко коректора. Бежово - за общо маскиране на несъвършенства (като акне, например). Розово - за да се отървете от тъмните кръгове под очите. Освен това Conceal, Correct, Contour включва нюанси за контуриране, които могат да подчертаят скулите, както и да потъмнят онези области на лицето, от които трябва да отклоните вниманието.Ако използвате всички тези инструменти заедно, ще извършите корекция на цялото лице и ще получите детайлно, пълно изображение.

Преглед на най-добрите палитри коректори според FashionVIPdergisi.com

Вярваме, че тези палитри са най-подходящи за момичета, които са усвоили техниките за корекция на цветовете и следователно искат да видят всички желани нюанси в един инструмент.

 • Палитра за коригиране на цветовете, Професионален грим NYX

  Още една шестцветна палитра от NYX Professional Makeup - само с различно съдържание. Тук коректори няма. Това е пълен комплект за градиране на цвета, който ще ви позволи да се справите с всякакви несъвършенства в тона. Зелено, жълто, лилаво, розово - Color Correcting Palette съдържа нюанси за всички поводи. Те ще помогнат при тъмни кръгове под очите, при раздразнения и възпаления, при пигментации – какъвто и проблем да се появи, има решение.А два естествени бежови нюанса ще ви помогнат да скриете фините несъвършенства, подобрявайки покритието на основата. Между другото, те са полезни и за кожата: кремообразната формула на тези коректори съдържа витамин Е.

Компактните палети са практични инструменти "всичко в едно" , които лесно можете да вземете със себе си. Вярно е, че понякога няма достатъчно място за тях. В този случай някои производители предлагат различен формат за комбиниране на нюанси.

Избирате ли отделни коректори и коректори? Или цяла палитра? Напиши коментар.

Категория: