Най-практичният вариант за защита на кожата от UV лъчите е коригиращ продукт със SPF. А оптималната комбинация от свойствата на декоративни, грижовни и защитни продукти е в CC кремове

Нанасянето на отделен слой слънцезащитен крем преди нанасяне на грим не е най-доброто решение за красота. Такива продукти често имат лепкава текстура и оставят бели следи; допълнително покритие ще се усети върху кожата и ще направи грима по-тежък. Много по-удобно е, когато SPF е вграден във формулата на декоративната козметика. Това ви позволява да пропуснете допълнителна стъпка в грижата за кожата.Говорим за продукти, в които SPF е един от многото полезни компоненти. CC кремовете в този смисъл трудно могат да бъдат надценени.

Ползи от CC крем с SPF

Първоначално CC-кремът е многофункционален инструмент, който изравнява тона и в същото време се справя най-добре с цветовите несъвършенства: зачервяване, тъмни кръгове, старчески петна. В същото време има грижовни свойства. Най-често CC кремовете идеално овлажняват, подхранват, омекотяват кожата, помагат да се отървете от несъвършенствата (например, облекчават възпалението поради действието на успокояващи компоненти), възстановяват блясъка на кожата и предпазват от негативни влияния на околната среда, включително UV лъчи. Това помага да се предпази кожата от фотостареене и пигментация.

Основното предимство на CC-кремовете със SPF е, че сложните им формули им позволяват да заменят няколко продукта наведнъж, включително слънцезащитен, от който според козметолозите кожата се нуждае не само през лятото – в пика на слънчевата енергия активност, но и през студения сезон.

Какво представляват SPF CC кремовете?

Продуктите със SPF удължават времето, което спокойно можете да прекарате на открито слънце. Индексът на защитния фактор ви помага да се ориентирате във времето: с прости думи, можете да умножите числото на опаковката по времето (в минути), в което можете да се изгорите без никаква защита.

Също така ще получите резултата за минути. Но в случай на CC кремове, трябва да разберете, че това не са специализирани слънцезащитни продукти; формулата съдържа пигменти, които изравняват тона и много други съставки, така че този крем не може да се счита за пълноправен слънцезащитен крем.

SPF 15 е с доста ниска степен на защита. Достатъчно е, ако използвате CC-крем през студения сезон, когато активността на UV лъчите е ниска.

SPF 30 е това, от което се нуждаете за ежедневна употреба през пролетта и лятото. Ако не прекарвате часове под слънцето, но сте навън през деня, то тази степен на защита е оптимална за вас. Те включват например Rosaliac CC крем. къде да намеря?

SPF 50 и 50+ са най-безопасните. Такива кремове са подходящи за момичета, които прекарват много време на открито, особено през лятото. Инструмент с този индекс на защита може да вземете със себе си и на път. На почивка хората се разхождат по-често, а докато се наслаждавате на гледките, CC-кремът ще се погрижи за кожата, поддържайки я красива и здрава.

Как да изберем CC крем със SPF?

Тъй като слънцезащитата не е основната функция на CC кремовете, по-добре е да се съсредоточите върху други качества на продукта. На първо място, кремът трябва да съответства на тена на кожата ви и да създава оптималното за вас покритие – достатъчно леко или достатъчно плътно. И също така имат най-естествения състав.

Трябва да коригира цветовите несъвършенства, да придаде на лицето свеж вид, а на кожата естествен блясък.Важна е текстурата на крема. Трябва да осигурява комфорт. За да направите избор, тествайте инструмента. Усещането за сухота и опънатост е категорично „не“ за крем, който е предназначен за нанасяне върху цялото лице.

Що се отнася конкретно до SPF, изберете степента на защита, като вземете предвид времето на годината и начина на живот. По-висок SPF е важен за тези, които прекарват много време на слънце.

Преглед на най-добрите CC кремове със SPF според FashionVIPdergisi.com

SPF винаги само допълва свойствата на CC кремовете, които първоначално са били замислени като многофункционални продукти. Така че изборът на най-добрия вариант за себе си се основава на профилните качества на крема; в случай на CC крем, това е способността за качествена корекция на тона. Според редакторите кремовете от списъка по-долу могат да претендират за избрани.

  • Коригиращ CC крем Rosaliac CC Creme, La Roche-Posay

    Този CC крем е за момичета с чувствителна кожа, склонна към зачервяване. Rosaliac CC Creme има един нюанс - универсален, адаптира се към тена на кожата, какъвто и да е той. Пигментите помагат да се скрият зачервяванията и да се изравни тена, докато амбофенолът, растителен компонент в състава, намалява възпалението и постепенно намалява появата им. Всички тези предимства се допълват от добри слънцезащитни свойства. Rosaliac CC Creme е оборудван с филтърна система Mexoryl XL, която неутрализира отрицателните ефекти на UVA лъчите.

  • CC C'Est Magic Color Correcting Cream, L'Oréal Paris

    Насочен към прикриване на зачервяванията, този CC крем е формулиран с микрокапсули от пигменти, които се разпределят равномерно по кожата, за да изравнят тена на кожата за свеж, здравословен блясък. Покритието в същото време отговаря на изискванията за „грим без грим“, тоест се оказва леко и невидимо.Но това не е просто инструмент за декоративен грим - той има изразени овлажняващи свойства; ефектът продължава 24 часа. Друга полезна функция е да предпазва кожата от вредното въздействие на UV лъчите.


Как да използвам CC крем със SPF?

Няма специални правила за използване на CC крем с SPF. За някои CC кремът е достатъчен за пълна корекция на тона, за някой е по-удобно да нанесете CC крем като грунд, върху който се разстила слой основа за по-надеждно скриване на несъвършенствата на кожата.

Трябва да се помни, че използването на продукт със SPF не предполага неконтролирано излагане на слънце. Като се има предвид, че покритието става по-малко плътно през деня (под влияние на много фактори), защитата постепенно отслабва. Избягвайте дългите слънчеви бани, не е безопасно. И не забравяйте да предпазите кожата от рискове с помощта на специална козметика, включително тонални продукти.Научете повече за това как да нанесете фон дьо тен в този видео урок.

Имате ли CC крем с SPF в несесера си? Напишете отзив в коментарите.

Категория: