За да осигурите пълна защита от ултравиолетовите лъчи, без пропуски, продуктите за устни също трябва да се избират със SPF. Днес ще говорим за балсами, които могат да се използват ежедневно

Овлажняването и подхранването не е всичко, което може да направи грижата за кожата. Хубаво е, когато и адаптираните млека могат да я предпазят, защото околната среда понякога представлява сериозна заплаха за нейното здраве и красота. Вземете излагане на слънце. От една страна, лекият загар придава на лицето свеж и здрав тен.От друга страна ултравиолетовите лъчи предизвикват фотостареене, провокират хиперпигментация и други неприятни за кожата неща. Затова има все повече декоративна козметика със SPF. И не става въпрос само за тонални продукти, които се разпределят по цялото лице. Днес ще говорим за козметика за устни, по-специално за балсами с SPF 15, 20, 30 и 50.

Защо да използвате SPF балсами за устни?

Вече говорихме за това какво трябва да има в несесера ви през лятото. Но дори когато се слънчеви бани на плажа, използваме слънцезащитни продукти, устните често остават непокрити. Но това е тънка и деликатна кожа, която не на последно място се нуждае от защита. Осигурете й готови балсами с SPF.

Съществуват червила със SPF, но слънцезащитните продукти са много по-важни, защото повечето момичета носят ярки цветове само при специални поводи. А безцветният балсам със SPF може да се носи на устните всеки ден, осигурявайки им надеждна защита, независимо от имиджа.

Рецензия на Maybelline New York SPF балсам за устни

Серията Baby Lips на Maybelline New York има няколко балсама, които също се грижат за защитата на устните ви от слънцето. И така, формулата на Baby Lips "Intensive care" е богата на регенериращи съставки (сред които - азиатска центела, алое, масло от ший, витамин Е и мед) и съдържа SPF 20.

Балсамът може да се използва ежедневно през цялата година. Едновременно ще предпази кожата от напукване, ще предотврати пукнатини и ще предпази от ултравиолетова радиация.

Baby Lips Gentle Care има същия защитен фактор (SPF 20). За разлика от предишния, този балсам е с по-лека формула.

Подходящ е за омекотяване и овлажняване на кожата на устните при ежедневен грим. И идеално ще играе ролята на праймър преди нанасяне на червило.

Този видео урок ще ви помогне да създадете безупречен грим за устни.

Преглед на SPF балсам за устни на Kiehl

Kiehl's, когато създаваше балсам за устни, нямаше как да не се увери, че ги предпазва от прекомерната слънчева активност. Butterstick Lip Treatment SPF 30 е балсам за устни на маслена основа.

Съдържа кокосово и лимоново масло с високо съдържание на антиоксиданти. Формулата има SPF 30. Този защитен фактор ви позволява да използвате балсама без страх за здравето на кожата през лятото. А полупрозрачните нюанси са точно това, от което се нуждаете, така че покритието, създадено с помощта на балсам, успешно да допълва изображението.

Рецензия на La Roche-Posay SPF балсам за устни

В арсенала на La Roche-Posay има отделна слънцезащитна линия, която включва удобен стик балсам, на който можете спокойно да се доверите, за да предпази устните ви от ултравиолетовите лъчи. Anthelios XL е с висока степен на защита - SPF 50+.

Формулата, базирана на комбинация от слънцезащитни продукти, наречена Mexoplex, се превръща буквално в щит, зад който кожата е напълно защитена. Този комплекс предпазва от UV лъчи от различен спектър - UVA и UVB. Текстурата на този безцветен балсам не е "висока влажност" , така че може да се прилага не само върху устните, но и върху други области на кожата, които се нуждаят от специална защита, като бенки, белези, зони с татуировки и други уязвими зони.

La Roche-Posay гарантира, че защитата на кожата при открито слънце е осигурена за около 6 часа. Формулата, между другото, също е устойчива на вода: във влажна среда не губи почва до 40 минути.

Как да използвам слънцезащитен балсам за устни?

Нанесете слънцезащитен балсам за устни най-добре половин час преди да излезете на открито слънце, за да има време продуктът да се абсорбира в кожата: това ще осигури по-надеждна защита. Не забравяйте, че двойното нанасяне няма да увеличи SPF - ефектът от филтрите ще остане на същото ниво, независимо от това колко продукт се използва.

Подновете покритието според усещанията: ако почувствате, че балсамът е "изяден" , има усещане за сухота и опънатост, нанесете отново продукта.

Не забравяйте, че SPF балсамът все още не е чист слънцезащитен крем. Наличието на филтри в състава на такава козметика изобщо не означава, че след нанасяне на продукта не можете да ограничите излагането си на слънце. Дори най-високата степен на защита 50+, предупреждават самите производители, не е сто процента застраховка срещу неприятни последици за кожата. Важно е да следите времето, прекарано на слънце и да отидете на сянка, без да чакате признаци на дискомфорт, когато кожата започне да се зачервява и "изгаря" .

Избирате ли продукти за грим с SPF? Кажете в коментарите.

Категория: