Най-надеждни са продуктите за грим, които могат да се погрижат за кожата. Това е и причината много от тях да са с етикет SPF

Все още малко хора се замислят за защита на кожата си от слънцето, освен ако не става дума за почивка на плажа. В индустрията за красота не можеха да не обърнат внимание на това. Ето защо повечето гримове днес също неутрализират ултравиолетовите лъчи, като помагат за защита на кожата от фотостареене и други негативни ефекти от излагането на слънце.

За какво са SPF възглавничките?

Възглавничките са сравнително нов формат козметика: под капака на кутията има мека пореста подложка, напоена с течност или крем. Най-често това са тонални основи (популярността на възглавниците започна с тях), но напоследък ружът, хайлайтърите и дори цветните коректори придобиха същия вид. Говорихме за тези, които определено си струва да опитате тук.

Тези възглавнички, които са предназначени за нанасяне върху цялото лице, имат SPF във формулата, така че освен че маскира несъвършенствата, овлажнява и подхранва кожата, тя също така я защитава.

Когато има шанс да отървете кожата от ранно стареене, пигментация и редица други възможни проблеми, защо да не се възползвате от него? Ето защо производителите не смятат за излишно обогатяването на състава със слънцезащитни филтри.

"

Как да изберем слънцезащитен крем за лице?

Когато избирате слънчева възглавница, съсредоточете се предимно върху основните функции на този инструмент.

Ако имате нужда от фон дьо тен в този формат, той трябва преди всичко да коригира тона и да маскира добре несъвършенствата. SPF няма да е на първо място тук, въпреки че наличието на защита има значение за мнозина.

Трябва да обърнете внимание и на факта, че продуктът има удобна текстура. За да може флуидът лесно да се засенчва и да се разпределя равномерно по кожата.

Овлажняващите способности на Cushion също са лесни за оценяване, дори ако го изпробвате на гърба на ръката си в магазина.

Що се отнася до самия SPF, трябва да изберете оптималната степен на защита за себе си. Въз основа на това какъв фототип имате; освен това вашият начин на живот играе роля.Тези, които прекарват време на слънце само на път за работа и вкъщи, нямат нужда от „броня“ SPF 50. SPF 15 основна защита ще бъде достатъчна.

Ако ежедневните ви дейности включват престой на открито, директно под открито слънце, това е повод да помислите за мощна защита от ултравиолетовите лъчи.

Преглед на възглавнички с SPF

 • Cushion Le Cushion Encre de Peau, Yves Saint Laurent Beauté

  Възглавници като Le Cushion Encre de Peau превръщат тонизирането в най-добрия ритуал за красота. Покритието, веднага след като текстурата на продукта влезе в контакт с кожата, я освежава. Тонният слой се оказва възможно най-лек - няма усещане за тежест и ефект на маска, който разваля грима със своята неестественост. С тази възглавничка можете да постигнете резултата, от който се нуждаете за „грим без грим“. В допълнение, Yves Saint Laurent Beauté препоръчва използването на тази възглавничка като горно покритие, когато е необходимо, за да придадете на кожата здрав блясък.SPF 29 ще защити красотата на кожата и няма да й позволи да изпита негативните ефекти на UV лъчите.

 • Грунд за възглавници Fresh Tint, Shu Uemura

  Можете надеждно да защитите кожата си от ултравиолетовото лъчение дори на етапа на подготовка на кожата за грим. Fresh Tint от Shu Uemura е продукт, който може да се погрижи за това. Fresh Tint SPF 38 е, макар и не най-добрата, но доста висока степен на защита, която е подходяща за периоди на силна слънчева активност.

  Този грунд има и много други предимства. Това е формула „всичко в едно“, която ви позволява да изгладите микрорелефа на кожата (включително да запълните порите и да ги направите по-малко видими отвън), да я овлажните и матирате. Антибактериалното покритие на апликатора е това, което помага в борбата с възпалението. Те могат също така да премахнат излишния себум и по този начин да контролират появата на мазен блясък в проблемните зони.За тези, които не използват плътни тонални средства, тази основа може да е достатъчна за постигане на безупречен тон.

 • Tone Up Cushion, Giorgio Armani

  Изключително лека текстура, Tone Up Cushion съдържа впечатляващо количество щадящи кожата съставки. Това са хиалуронова киселина и защитни съставки срещу замърсяването на околната среда, и избелващ компонент, който прави тена на кожата по-равномерен с времето, и SPF. Поради факта, че продуктът ляга на много тънък слой, той може да се използва за коригиране на грима през деня, без да се замисля дали този хит на Giorgio Armani ще създаде ефект на маска. В крайна сметка отговорът ще бъде ясно „не“.

 • Teint Idole Ultra Cushion, Lancôme

  Възглавниците имат много предимства, но някои може да изглеждат като недостатъци - например недостатъчно покритие. Lancôme реши този проблем с Teint Idole Ultra Cushion, възглавница с по-плътна текстура и дълготрайна формула. Инструментът добре матира повърхността на кожата; мазен блясък няма да се почувства през деня. Няма да има проблеми и с UV лъчите: кожата няма да бъде увредена от тях дори в най-горещите дни благодарение на SPF 50. Не всеки фон дьо тен може да се похвали с такава степен на защита, но те също успяха да „оборудват“ възглавница. Важен съвет: за пълна защита от слънцето, покрийте цялото лице и шия с равномерен слой тон - не трябва да има „пропуски“ в тази „броня“.

Как да използвате SPF възглавнички правилно?

Ако UV защитата е особено важна за вас, когато използвате възглавница със SPF, нанесете продукта преди излагане на слънце, за да има време да попие в кожата и да я подготви за "атаките" на UV лъчите.

Не забравяйте, че SPF намалява негативните ефекти от излагането на слънце, но не елиминира всички рискове - трябва да сте бдителни и да се измъкнете от слънцето, ако усетите, че кожата се зачервява и започва да "изгаря" . И говорихме за това как да прилагаме средства във формата на възглавница по-подробно в този видео урок.

"

Категория: