Цветята върху ноктите са класически дизайн на ноктите за топлия сезон. Но вместо рози и маргаритки през 2023 г. обърнете внимание на глухарчета

Нека поговорим за това в какви ситуации този дизайн ще бъде особено добър и как да го вдъхнем живот?

Маникюр с глухарче върху ноктите - кога е подходящ?

През пролетта и лятото традиционно експериментираме повече с маникюра. Дори заклетите фенове на изчистения дизайн през топлия сезон си позволяват от време на време да разнообразят избора си с флорални щампи и сочни нюанси.Шарката на глухарче е една от популярните опции.

Дори полупрозрачният маникюр на къси нокти ще го направи много по-интересен. А на дългите можете да създадете истински платна с това цвете. Друг плюс е, че глухарчетата по ноктите се срещат много по-рядко от например розите, което означава, че вашият маникюр определено ще бъде специален.

Какви идеи за маникюр с глухарчета си струва да опитате и как да нарисувате глухарче върху ноктите стъпка по стъпка? Прочетете по-нататък в статията.

Как да нарисувате глухарчета върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Модерният маникюр с глухарчета може да бъде едновременно ярък и дискретен. Ще намерите и двете опции в нашия фото урок за начинаещи.

Използвано е:

 • Maybelline New York Colorama лак - 328

 • Професионален лак за грим NYX - Ботуши за дъжд

Монохромен за дискретна визия

 1. Нанесете сив лак като основа за дизайна. Изчакайте да изсъхне напълно.

 2. С тънка четка маркирайте стъблото на глухарчето по-близо до свободния ръб. Можете да се фокусирате само върху един пръст или да украсите всички нокти с рисунки.

 3. Добавете капка черен и бял лак към палитрата. Ако лакът започне да изсъхва, докато работите върху дизайна, поставете нова капка до, но не върху старата.

 4. Сложете малко количество лак върху клечка за зъби и докоснете с нея палитрата няколко пъти, за да стане клечката за зъби полусуха.

 5. Само в този случай няма да остави ясни точки, а отпечатъци с накъсани ръбове и незапълнен център - това, от което се нуждаете за полупрозрачно глухарче. Начертайте очертанията на цветето с потупващи движения.

 6. След това вземете черен лак със същата страна на клечката за зъби. Отстранете излишното върху палитрата. Потъмнете дъното на глухарчето с черно. Можете да повтаряте разпечатките много пъти, да редувате бяло с черно, да наслагвате един цвят върху друг, докато получите резултата, който ви подхожда. Благодарение на минималното количество лак върху клечката за зъби, това няма да утежи дизайна.

 7. Запълнете центъра с черно.

 8. Добавете няколко летящи семена към свободната част на нокътя.

 9. Поставете бели точки върху черните точки. Летящите семена трябва да са възможно най-асиметрични.

 10. Когато се покрият с топ лак, белите и черни щампи леко ще се разтворят и прелеят, правейки глухарчето да изглежда пухкаво и ефирно. Изчакайте горната част да изсъхне.

 11. Никтопластиката с глухарче готова!

Ярка опция

Жълтият цвят в дизайна с глухарче не трябва да се използва при рисуването на самото цвете. Не по-малко интересен и по-модерен ще бъде цветен дизайн с ярки щрихи. Те ще бъдат чудесен фон за контура на глухарче.

 1. Нанесете бял лак като основа за вашия дизайн. Изчакайте да изсъхне напълно.

 2. Начертайте няколко ярки щрихи около ръбовете на нокътя. За да направите това с четка от комплекта, внимателно отстранете излишния лак от нея върху гърлото на бутилката или салфетка.

 3. Когато четката стане полусуха, използвайте тясната й страна, за да нанесете щрихи.

 4. Начертайте тънка линия от свободния ръб до средата на нокътя. Това ще бъде стъблото на цветето.

 5. Начертайте разширение за основата на цветето.

 6. Добавете дълги тънки радиални линии.

 7. Тъй като лакът изсъхва с течение на времето, той се натрупва върху четката, като я удебелява. За да осигурите фини линии, почиствайте редовно четката с кърпичка, напоена с лакочистител.

 8. Добавете още няколко тънки и къси черти към всяка начертана линия, за да направите глухарчето пухкаво.

 9. Поставете няколко летящи семена върху съседните нокти. Така дизайнът ще стане динамичен.

 10. Замени резултата с върха.

Яркият дизайн на глухарче е готов!

палитра за дизайн на нокти с глухарче

Класическият цвят за маникюр с глухарчета е жълто. Но има много повече налични опции. Можете да комбинирате различни нюанси, да използвате лакове с блясък. Маникюрът може да изглежда различно в зависимост от това дали сте избрали светла или тъмна палитра.

Бяло

Белият лак е празно платно, което е много удобно за рисуване. Чудесен вариант за начинаещи. Белият маникюр с глухарче е подходящ за всеки повод.

На един от ноктите нарисувайте голямо глухарче, а останалите украсете с няколко разноцветни. Няколко нокти могат да бъдат оставени обикновени, боядисани с контрастен лак - например прасковен.

Синьо

Маникюрът със синьо глухарче е добро решение за пролетно-летния сезон. Начертайте бели глухарчета върху ноктите си, състоящи се от тънки линии. А за безименния пръст използвайте сребърен блясък - маникюрът ще се окаже празничен и деликатен.

Ако тепърва започвате да експериментирате с ноктопластика, можете да се ограничите до рисуване върху един нокът. Най-често се избира безименният пръст.

А останалите покрийте с тюркоазен лак - страхотна идея за релакс на морето.

Черно

Тъмните нюанси на лака изглеждат ефектно в комбинация с матов топ. И ако изберете млечен или прахообразен цвят за нокът с шарка, тогава дори черен маникюр с глухарче няма да се окаже мрачен.

Жълто

Напълно логично е да изберете жълт фон за маникюр с глухарче. Може да се допълни с хаотични шарки с трева и цветя. Този дизайн е лесен за правене дори за начинаещ. И жълтият маникюр с глухарче ще изглежда необичайно и свежо.

Розово

Розов блестящ лак за нокти за женствен завършек. Самото глухарче може да бъде украсено с голям блясък. Те могат да покрият и няколко цели нокти - такъв маникюр е подходящ дори за сватба.

Мотиви на глухарчета могат да присъстват на няколко нокти. Останалото не е забранено в същото време произволно украсете с искри.

За къси нокти най-подходящ е полупрозрачният розов лак. Благодарение на рисунката, маникюрът все още ще изглежда спретнат, но вече няма да е скучен.

Идеи за нежен маникюр с глухарчета

Цветя и сърца на фона на светлорозов лак за нокти - какво по-романтично? Нарисувайте голямо глухарче на един нокът, а останалите украсете с малки сърца и листенца.

Ombre е печеливш избор за тези, които смятат едноцветното покритие за банално, но се страхуват да претоварят маникюра със сложен дизайн. За да направите маникюра по-интересен, поставете точки на краищата на листенцата на глухарчето с точки.

Говорихме повече за техниката за създаване на градиент върху ноктите в това видео.

Варианти на цветна ноктопластика с глухарчета

Необичайната лилаво-синя гама ще изглежда още по-интересно, ако предпочитате лакове с малки блестящи частици в състава. Те ще блестят красиво на слънце.

Можете да си поиграете с всички цветове, които се асоциират с глухарчето: комбинирайте жълто със светъл блатен нюанс на стъблото. Не е необходимо да покривате целите нокти с цвят, можете да боядисате само половината или да създадете карирано покритие - стилен вариант за релакс.

Златисто и светлозелено в чифт също ще изглеждат хармонично. А дизайнът може да бъде допълнен не само с глухарче, но и с профил на момиче, което развява листенцата - получавате семпъл, но сладък и модерен маникюр.

Кой дизайн на глухарче харесвате? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: