„По-светли“ и „по-тъмни“ – не всичко, което може да се каже за нюансите фон дьо тен. Трябва да се подбере според цветотипа му, като се има предвид дали е топъл или студен

Дори много лек червеникав фон дьо тен може да изглежда неестествено върху бледа порцеланова кожа. Привидно малка грешка при избора на нюанс води до сериозен дисонанс в образа - гримът става като маска. Затова трябва да обърнете внимание на подтона на крема, като съпоставите всичките му цветови нюанси с подтона на вашата кожа.

Кой подхожда фон дьо тен със студен подтон?

На първо място, говорим за момичета със студен цветен тип външен вид. Разделянето на цветовите типове на топли и студени е най-общата класификация; Няма да е трудно да разберете в коя от тези две категории попадате. Има няколко начина да разберете.

 • Първо, можете да разгледате по-отблизо кожата си, като поднесете лист бяла хартия до лицето си. На неговия фон веднага ще стане ясно каква кожа имате - с топъл или студен подтон.

 • Второ, можете да запомните кои бижута ви подхождат най-добре: златното обикновено изглежда по-добре на топли тонове на кожата, а среброто е в хармония със „студения“ вид.

 • Трето, има метод за определяне на цветотипа по нюанса на вените на ръцете. Собствениците на топлия цветен тип ги имат зелени, момичетата, чийто външен вид е предимно „студен“, изглеждат сини.

За да сте сигурни, можете да проведете и трите теста и да получите най-точния резултат, но обикновено един е достатъчен. Прочетете повече за това как да определите тена на кожата си, написахме в тази статия.

Ако говорим за разделянето на цветови типове според сезоните, тогава студените нюанси на основата трябва да бъдат избрани „лято“ (външният вид на хората с този цветен тип се отличава със студен пепелен нюанс) и „зима ” (типична „зима” е брюнетка с бледа кожа, „снежно бяла”).

Студени тонове фон дьо тен

Цветовете на студената основа се различават в зависимост от индивидуалните характеристики на кожата, за която са произведени. Фон дьо тените със студен тон са както следва.

Порцелан

Обикновено един от най-светлите нюанси, налични в колекциите фон дьо тен.Използва се от момичета с бледа тънка кожа, която изглежда прозрачна: през нея се виждат „вени“ от вени. Порцелановият фон дьо тен в този случай изравнява и "стяга" тона, като помага на кожата да намери свеж и здрав вид.

слонова кост

В този нюанс бежовото е примесено с жълти пигменти, което обаче не го прави топъл. Подходящ е за тези, които имат светла кожа, но не можете да я наречете бледа.

Светлобежово

Пясъчната сянка, в която се забелязва добавянето на пепеляво сиво, е опция за момичета от студен цветен тип със средни тонове на кожата.

маслина

Този нюанс има студен подтон, но в него присъстват и топли пигменти; може да се счита за неутрален и следователно най-универсален. Вероятността да направите грешка с такъв нюанс е много малка.

Кой от студените нюанси фон дьо тен да избера?

Дори да сте определили своя цветотип и да знаете със сигурност, че имате нужда от фон дьо тен със студен подтон, изборът на „правилния“ нюанс пак си струва да отделите време и внимание. Ако имате няколко опции за закупуване, използвайте тестер и нанесете малко крем с апликатор за еднократна употреба (или можете да вземете четка) върху кожата на шията или бузите в долната му част.

Грешно е да пробвате фон дьо тен върху китката: тук кожата обикновено е по-тъмна, отколкото на лицето, затова често се случват козметични грешки. И не забравяйте, че при избора на крем е важно да вземете предвид не само нюанса, но и текстурата на продукта. Научете за предимствата и недостатъците на различните текстури тук.

Как да нанесете фон дьо тен върху лицето по 3 различни начина, разказахме в тази видео инструкция.

Фон дьо тен блондинка

Когато момиче с руса коса (което означава естествено русо) има студен цветен тип, кожата й най-често също е много светла, понякога дори бледа. В този случай изборът ще бъде ограничен до двата най-светли нюанса фон дьо тен: порцелан и слонова кост.

фон дьо тен брюнетка

Порцеланов нюанс и цвят на слонова кост също ще подхождат на брюнетки с цветотип „зима“. Има обаче момичета с тъмна коса и средни тонове на кожата, които се отличават със студен сивкав оттенък. Тогава е по-добре да използвате маслинен нюанс на кремаво или пясъчно бежово без червенина.

Преглед на студените нюанси

 • Fit Me in 95 Light Porcelain, Maybelline New York

  По-светли и по-студени в гамата от нюанси Fit Me, може би не се намират.Ако веднага след нанасяне се окаже, че не е 100% съвместим с естествения ви тон на кожата, не трябва да се притеснявате: формулата на продукта може да се адаптира към кожата. След няколко минути покритието буквално ще се слее с него. Съставът съдържа прахообразни микрочастици, които матират кожата, запълват разширените пори и изглаждат други кожни несъвършенства; това прави Fit Me божи дар, независимо от нюанса.

 • Кожата се чувства добре в 010C Cool Porcelaine, Lancôme

  Още един продукт, който може да се адаптира към тена на кожата ви. Сред петте основни нюанса в гамата Skin Feels Good е студеният номер 010C Cool Porcelaine, който ще подхожда на летни и зимни момичета с много светла кожа. Покритието ще бъде почти невидимо. Работата е там, че Skin Feels Good има мощна овлажняваща функция: в състава са включени хиалуронова киселина и глицерин.Екстрактът от Моринга, който също се съдържа в продукта, подхранва кожата и я предпазва от свободните радикали.

 • Maestro Fusion Make-Up в нюанс 4 от Giorgio Armani

  Сред наличните нюанси в линията Maestro Fusion Make-Up има някои, които биха подхождали на момичета със среден тон на кожата и студен цветен тип. Това например е номер 4 от колекцията Maestro Fusion Make-Up. Инструментът е тънък, безтегловен воал, който нежно коригира тена на кожата. Няма да има забележимо изсветляване или потъмняване - само пълно сливане с естествения тон на кожата.

 • Fluid Petal Skin в 564 Shu Uemura

  Покритието, което осигурява този фон дьо тен, се сравнява с тънко и нежно листенце от сакура. Нюанс № 564 придава на кожата свеж вид - този резултат се дължи на оптималната комбинация от студен пигмент с жълто.Тази опция е подходяща за момичета със светла кожа, която обаче не се различава по бледност. Минералните пигменти се задържат бързо, маскират ефективно несъвършенствата и оставят приятно полуматово покритие.

Как избирате фон дьо тен? Напишете за опита си в коментарите.

Категория: