Има момичета, които владеят контурирането, за да постигнат ефекта на изсечени скули. Но ако чертите на лицето са естествено релефни, тогава може да има желание да ги изгладите малко, напротив. Ще ви кажем как да го направите точно сега

Има момичета, които нямат нужда да постигат визуалния ефект на хлътнали бузи и рязко изразени скули с грим - всичко това им е дадено от природата. Но понякога това не предизвиква наслада, защото в някои случаи не изглежда благородно, а болезнено.За да постигнете хармония със себе си и визуално да коригирате това, което изглежда като недостатък, можете да се обърнете към доказани техники за гримиране. Как да направите бузите пухкави и да скриете скулите с грим у дома?

Как да направите бузите си по-пълни с грим?

За да изваят скулите и да постигнат ефекта на хлътнали бузи, гримьорите използват бронзант или специална сиво-кафява скулптурираща пудра, за да създадат сянка под скулата. Инструментът е засенчен диагонално и в резултат на това изглежда, че бузите са прибрани и всички линии на лицето се стремят нагоре.

Закръгляването на бузите ще помогне за обратното действие. Няма нужда да потъмнявате кожата на бузите, симулирайки кухини под скулите с помощта на козметика. Обърнете повече внимание на ябълките на бузите си. Пренесете руж върху тях, така че цветът да слезе малко по-надолу, но не под скулите. Освен това се нуждаете от приличен отстъп от линията на косата и основния контур на лицето.

Една от последните тенденции в работата с руж може да бъде полезна, ако искате да направите твърде тънките бузи визуално по-заоблени (полезни трикове за грим за слабо лице като цяло можете да намерите тук). На шоутата много гримьори демонстрираха оцветяване на руж до самите слепоочия.

Не е необходимо изцяло да копирате образите от модния подиум. Можете да възприемете общия принцип - и да захванете големи площи с руж, "разтягайки" цвета в посока нагоре. Това визуално ще закръгли лицето.

Техниките за подчертаване ще помогнат за подобряване на ефекта. Тъй като светлите нюанси и блестящите текстури добавят обем, те могат да се използват върху бузите, за да създадат по-заоблено впечатление. Нанесете хайлайтър, като се фокусирате върху области, които се открояват на фона на други черти на лицето, и след това прелейте.

Продукти като Glow Mon Amour от L'Oréal Paris могат да бъдат полезни - това е сияйна течност.

Strobing Liquid Face Studio на Maybelline New York за по-плътна кремообразна текстура и фин перлен блясък.

Можете да постигнете желания ефект и със сух продукт. Палитрата Love You So Mochi на NYX Professional Makeup също ви позволява да изберете нюанс на хайлайтъра, който да подхожда на вашия грим, или да смесите няколко в един. Говорихме за това как да прилагаме хайлайтъри в зависимост от текстурата в това видео.

Как да скрием скулите с грим?

Момичетата с големи скули може да имат друг проблем: изпъкналите скули понякога правят лицето твърде широко. В този случай трябва да действате по различен начин - техниките за контуриране ще помогнат. Ще ви трябва скулпторна пудра, която, напротив, е противопоказана за момичета с тясно овално или триъгълно лице и хлътнали скули.

Нанесете пудра по контура на лицето, близо до линията на косата, като се стремите да стесните очертанията. Повечето от цвета ще са необходими на мястото, където скулите се превръщат в уиски. Потъмняването ще осигури желания ефект. Пудрата обаче трябва да се нанася в много малко количество. Наберете го върху голяма пухкава четка и като изтръскате излишното, го разнесете върху кожата. Уверете се, че не оставя видими тъмни следи: отвън може да изглеждат като мръсни петна. Доброто засенчване ще избегне това.

В този случай е по-добре да не нанасяте руж върху "ябълките" на бузите: те са много близо до скулите и цветният акцент само ще привлече вниманието към факта, че лицето е широко.

Идеи за грим за момичета с широки скули

 1. Мека мъгла и руж

  За да коригират чертите на лицето, момичетата с широки, релефни скули трябва да се откажат от графиките. Вместо това очите могат да бъдат подчертани с едноцветна мъгла или опушени очи с мек преход от един нюанс към друг.

  Нанесете руж с кръгови движения под скулите и също смесете малко бронзант отстрани по линията на косата.

 2. Сияещ ефект

  Правилното поставяне на акценти ще помогне да се коригира ситуацията, ако скулите изглеждат твърде широки. Използвайте хайлайтъра в централната част на лицето - нанесете малко върху моста на носа, върху брадичката, върху "арката на Купидон" .

  Добавете акценти във вътрешните ъгли на очите. Изобщо не подчертавайте външните - нито със сенки, нито със стрелки.

 3. Акцент на устните

  Друго разсейване може да бъде яркият грим на устните. Широките скули привличат вниманието към горната част на лицето, така че можете да изместите акцента с ярък нюанс на червилото.

"

Категория: