Свикнали сме да виждаме гжелска рисунка върху съдове, но нейният потенциал не се ограничава до това. Опитайте да украсите ноктите си с бели и сини мотиви - резултатът ще бъде неочакван и много ефектен

Мислите ли, че сложната гжелска живопис е извън обсега ви? Всъщност вдъхването на живот на такъв дизайн не е толкова трудно, колкото изглежда.

За кого е подходящ Gzhel маникюр?

Мислите ли, че дизайнът на ноктите под Хохлома или Гжел е опция само за смелите? Всъщност няма строги ограничения. Маникюрът в стила на Гжел ще изглежда органично както на дълги, така и на къси нокти.Традиционната цветова палитра на такова изкуство за нокти е комбинация от бяло с различни нюанси на синьо.

Ако отивате на почивка до океана, можете да изберете по-ярки цветове, а за маникюр за всеки ден е подходящ тъмно син цвят и матов топ - с него дизайнът ще изглежда по-сдържан.

Начини за създаване на шарка Gzhel върху ноктите

 1. Шаблони

  Шаблоните са една от възможностите за тези, които все още не са имали време да се докоснат до ноктопластиката. Достатъчно е да ги прикрепите към ноктите и да направите няколко движения с четката. Красотата на шаблоните е, че те могат да бъдат позиционирани както желаете - вертикално, диагонално или хоризонтално.

 2. Стикери

  Стикерите са може би най-бързият и лесен начин да си направите гжелски маникюр у дома. Дори не е нужно да вземете четка. От горе ви съветваме да покриете ноктите с фиксатор, така че стикерите да са надеждно фиксирани върху ноктите.Говорихме повече за техниката на щамповане (т.е. маникюр с помощта на стикери) тук.

 3. Самостоятелно рисуване

  Харесвате ли експериментите и не отделяте време за маникюр? След това се въоръжете с четка и нарисувайте оригинален дизайн - никой няма да има точно същия маникюр!

Как да нарисувате Gzhel върху ноктите: стъпка по стъпка фото инструкция

Маникюрът в стил гжелска живопис изглежда много артистичен. Такъв дизайн изглежда доста сложен в изпълнението, но само на пръв поглед. Основното нещо е да се запознаете с алгоритъма. Как да нарисувате Gzhel върху ноктите, ще ви кажем в стъпка по стъпка фото инструкция.

За маникюр ще ви трябва:

 • Лак за нокти Essie-Blanc,

 • "

  Лак за нокти Essie - Aruba Blue, Лак за нокти Essie, нюанс 92 Caribbean Blue"

След като сте обезмаслили нокътната плочка и сте подготвили кутикулата, можете да започнете да създавате шарката.

 1. Нанесете бял лак върху ноктите си. Изчакайте пълното изсъхване. След това прехвърлете капка син лак върху палитрата. Можете да се справите с един цвят, но маникюрът ще изглежда по-интересен, ако комбинирате няколко нюанса на синьо и синьо.

 2. Сега трябва да нарисувате цвете. Използвайте точки, за да създадете къдрица. За да направите това, поставете точка в най-широката част на шарката и преместете точките надолу, като постепенно я повдигате, така че върхът да се стесни.

 3. Дублирайте къдрицата от другата страна.

 4. Добавете още завихряния, като ги намалите по размер.

 5. Можете да оставите шаблона обикновен или можете да добавите по-светъл лак към центъра, повтаряйки основния модел с него.

 6. Начертайте извита линия с тънка четка.

 7. До начертаната линия подредете малки къдрици с помощта на точки с малък диаметър, имитирайки клоните, характерни за рисуването на Гжел. Можете да нарисувате един или два клона или да запълните останалото пространство с тях - както желаете.

 8. Следващата част от шаблона Gzhel е лист. Първо създайте заострен връх. За да направите това, използвайте най-малките точки, за да нарисувате къдрица отдолу нагоре.

 9. След това подредете 5-6 точки с точки, така че заедно да образуват малък овал.

 10. Попълнете централната част на получената форма със светъл лак.

 11. Завършете шаблона със стъбло и точки.

 12. Следващият елемент от рисуването на Гжел е вълнообразна линия, една от разновидностите на декоративна граница. За да го направите без специални бои и четки, подредете няколко точки със средно големи точки. Изчакайте да изсъхне.

 13. Дублирайте точките с точки със същия диаметър, но с различен цвят, като ги поставите точно под първите. Това ще постигне градиентния ефект.

 14. Завършете елемента с бели точки - в цвета на основния лак.

 15. Изчакайте картината да изсъхне напълно. Покрийте ноктите си с топ покритие. Маникюрът готов!

Ако най-важното за вас е маникюрът да прилича на Gzhel поне по цвят, тогава можете да овладеете техниката на водния маникюр от това видео.

Идеи за дизайн на нокти в стил Гжел за къси нокти

За да изглежда маникюрът в стил Гжел на къси нокти ефектен и в същото време спретнат, ви съветваме да обърнете внимание на блестящите текстури. Няколко нокти могат да бъдат покрити със син лак, напомнящ нощното небе, с малки искри. А останалото - украсете с рисунки в стила на живописта Gzhel. Най-удобно е да ги създадете на неутрален бял фон.

Не харесвате блясъка? След това можете да редувате синия фон с бял и да направите рисунките контрастиращи в същия стил.

За ежедневните кръгли или квадратни нокти е перфектен дизайн на фона на основен полупрозрачен млечен нюанс. Украсете ноктите си със стикери с цветя Gzhel в сини тонове и вашият маникюр е готов!

Гжелски рисунки върху дълги нокти

Най-лесният вариант за дълги нокти е обикновено синьо покритие върху четири нокътя и гжелска рисунка върху безименния пръст. При желание може да се направи френски маникюр върху нокти, покрити с едноцветен лак.

Дългите нокти ви позволяват смело да експериментирате с различни техники. Градиентът, например, идеално ще допълни маникюра Gzhel. Направете омбре на два или три нокътя, а останалите украсете с шарка.

За почитателите на матовия топ има още една възможност: покрийте единия нокът със син лак, средния с бял с прозрачна вложка и украсете ноктите на пръстена с произволен синьо-син мотив.

Не те ли е страх от крещящия маникюр? След това смело украсете всички нокти с Gzhel живопис. Такъв маникюр е особено добър през летните дни: в комбинация с рокли от ефирни сини тъкани ще изглежда много добре. Между другото, дизайнът на Gzhel през лятото е доста подходящ в педикюра.

Харесвате ли Gzhel дизайн върху ноктите? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: