Деликатни вариации с пастелна панделка или екстравагантно червено изкуство за нокти? Ти избираш! Споделете вдъхновение и практически съвети

Сред новостите на 2023 г. е дизайн на ноктите с лък. Женственият и деликатен маникюр с изображение на лък е подходящ за почти всеки повод. Но в какви ситуации ще изглежда особено органично?

Кога маникюрът с панделка е подходящ

Модните тенденции през 2023 г. казват: лък върху ноктите изглежда женствен и нежен. Това е страхотен вариант за маникюр за дипломиране, рожден ден, сватба или среща. Но също така е подходящ за всеки ден, ако правилно изберете цветовата схема, както е на снимката.

В същото време има много опции за дизайн. Можете дори да залепите обемна панделка от камъни върху един от ноктите. Ако не сте готови за такива смели решения, специалните стикери и техники за щамповане ще дойдат на помощ.

Стъпка по стъпка фото урок: как да нарисувате лък върху ноктите

Как да нарисувате лък върху ноктите? За вдъхновение, красиви идеи и полезни съвети за начинаещи, потърсете две фото инструкции стъпка по стъпка по-долу.

Ако смятате, че маникюрът с панделки е детска игра, нашият фото урок може да ви убеди. Вижте как можете да направите доста скромен и елегантен, но сладък дизайн с панделка и панделки.

 1. Покрийте ноктите си с основния цвят. За дискретен маникюр с лък, бежовите и сивите тонове са перфектни. Изчакайте лакът да изсъхне напълно, за да не повредите покритието, когато създавате дизайна.

 2. Панделките ще бъдат чудесно допълнение към дизайна с лък. Можете да ги нарисувате на ръка или да използвате декоративни тиксо. За да може такъв декоративен елемент да издържи възможно най-дълго, оставете отстъп от 1 мм до границите на нокътната плоча. В този случай горната част ще може да закрепи здраво лентата.

 3. Отстранете излишния лак от четката (около гърлото на шишенцето), така че да остане само отстрани. Това е страната, която ще трябва да се използва за завършване на рисунката.

 4. Притиснете страната на четката към нокътя си, за да получите заоблените ръбове на лъка. След това намалете натиска и преместете четката към центъра, за да създадете стесняване.

 5. Повторете същите движения от другата страна.

 6. Поставете точка в центъра с точки. Това ще завърши най-простия вариант на лъка върху ноктите, но предлагаме да продължите!

 7. Отдръпнете се от изтегления лък 3–4 mm и начертайте щрих до центъра му, като използвате точки със среден размер.

 8. От същата точка (3-4 мм от дъгата), начертайте линия надолу, за да оформите върха на панделката. Намалете натиска, за да стесните линията.

 9. Завършете лъка с акценти, покрийте с топ, ако сте използвали гел лак. Маникюрът с лък е готов!

Вторият вариант е младежки дизайн в американски стил, където доста активни шарки са разпределени по цялата площ на нокътя. Освен това дизайнът е украсен не с един или два нокти, както е обичайно при нас, а с всичките десет!

 1. Идеалният фон за този принт са неутрални бели и сиви нюанси на лак.

 2. Когато лакът за нокти изсъхне напълно, капнете малко черен лак върху палитрата.

 3. На тънка четка със средна дължина вземете цвят: за да разнесете лака равномерно, дръжте четката под лек ъгъл и я издърпайте през капката.

 4. Дръжте четката под същия лек ъгъл спрямо нокътя и я притиснете към нокътя на около 2/3 от дължината на косъмчето. Начертайте диагонална линия.

 5. Начертайте линия напречно по същия начин.

 6. Свържете краищата на начертаните линии.

 7. Вземете капка лак на върха на четката и запълнете с нея полученото очертание на лъка.

 8. Поставете произволно няколко лъка от един или повече цвята.

 9. Завършете дизайна с контрастни точки. Белите точки ще допълнят перфектно черните лъкове, а черните ще бъдат ясно видими на бял фон и върху сивите лъкове.

 10. Тъй като дизайнът е доста активен, покрийте го с матов топ, за да балансирате цялостната картина.

Модни тенденции и фото идеи за маникюр с лък: новости-2020

През 2023 сред модните идеи за маникюр с панделки има една вечна класика. Съветваме ви да заложите на пастелни и дълбоки тъмни нюанси и да не претоварвате дизайна. Достатъчно е да украсите един от ноктите с шарка, а върху останалите да използвате техниката на френски или лунен маникюр.

Ние анализирахме френската техника подробно в това видео.

И нюансите на луната - в този видео урок.

Розов, червен, син или бордо маникюр с лък са печеливши опции. В комбинация с кожа с тен, коралът и бялото ще изглеждат особено впечатляващо през пролетно-летния сезон.

И като цяло ви съветваме да изберете дизайна в зависимост от дължината на ноктите. Всеки има свои собствени нюанси. Потърсете идеи в селекциите по-долу.

Възможности за маникюр с панделка на къси нокти

Дори да имате къси нокти, не трябва да се ограничавате в избора на дизайн. В зависимост от формата на ноктите можете спокойно да използвате и комбинирате различни техники и нюанси. Помислете за идеи за маникюр за момичета с нокти с тази дължина.

Например, четири нокътя могат да бъдат боядисани с винен лак и покрити с матов топ, а за останалите използвайте бежов гланц.На нокътя на безименния пръст нарисувайте бял лък, а от другата страна вертикална лъскава ивица на границата на два нюанса, както е на снимката. Такъв маникюр с лък е лесен за правене дори на къси нокти и ще изглежда цялостен и замислен.

Блясъкът винаги създава празнично настроение. Маникюрът на къси нокти с искри и малки шарки ще изглежда спретнат и нежен.

Изберете нежно розово основно покритие. Покрийте ноктите на малките пръсти със златен блясък, а на безименните пръсти - украсете с полупрозрачни лъкове с кристали.

Можете също така да украсите ноктите на средните пръсти с диагонален лъскав лък. За къси нокти този дизайн ще се справи също толкова добре и ще ги направи визуално по-дълги.

За почитателите на лаконичен, неутрален маникюр, лъкове на прозрачен фон са най-подходящи. Можете да използвате четка за маникюр или стикери, ако все още не сте се докопали до изкуството за нокти.

дизайн на лък върху дълги нокти

Дълги нокти - пространство за творчество. Но не прекалявайте. Ако искате да направите празничен, ярък маникюр, изберете лак с необичайна текстура и нарисувайте лък само на един от ноктите. Обичате блясъка? Тогава лъковете могат да бъдат допълнени с обемни кристали. Този дизайн ще изглежда особено впечатляващо на бадемовидни нокти.

Комбинацията от матови и лъскави топове ще изглежда оригинално и в същото време няма да противоречи на дрес кода, ако предпочитате дискретни нюанси.

Синьо и сиво-синьо е нетривиална комбинация, но защо не? И украсете ноктите на безименните пръсти с хоризонтална панделка.

Друга идея за любителите на синьото е комбинация от нюанси от морската гама. Чувствайте се свободни да комбинирате сини и сини лакове и използвайте специален стикер за един от ноктите. Центърът на лъка може да бъде украсен с малки камъчета в съответствие.

Какви техники за маникюр се съчетават добре с панделка на ноктите?

За да не изглежда маникюрът претоварен, е достатъчно да украсите само един или два нокътя с дизайна. Като алтернатива направете маникюр с лъкове и дупки на безименните пръсти, допълнете ги с кристали и тънка „усмивка“ по ръба и използвайте бургундски лак с различни текстури за останалата част от ноктите. В различни комбинации, мат и гланц или например дребен блясък и бульон ще изглеждат интересни.

Комбинацията с лък ще изглежда не по-зле от маникюр с котешко око и грахово зърно, което е лесно да се създаде с помощта на точки. Сако с панделки на ноктите е традиционен романтичен дизайн за сватба.

Как ви харесва такъв деликатен дизайн? В комбинация с какви нюанси лъкът изглежда най-ефектен? Очакваме вашите отговори в коментарите!

Категория: