Има само две лекарства за тъмните кръгове под очите: осем часа сън и коректор. Нека поговорим за второто

Тъмните кръгове под очите могат да се маскират с грим, но за да изглеждат естествени и незабележими, трябва да знаете няколко правила. Казва блогърът за красота Узи @uzyaofficial.

Как правилно да прикрием тъмните кръгове под очите

За това ще ви трябва грунд, коректор и фон дьо тен.

  1. Първо върху зоната под очите трябва да се нанесе грунд със светлоразсейващи свойства. Всички малки бръчици и неравности ще бъдат запълнени – и кожата ще изглежда гладка. Изчакайте, докато продуктът се абсорбира напълно и едва тогава пристъпете към маскиране на несъвършенствата.

  2. Следващата стъпка е разпределянето на основата върху лицето. Моля, обърнете внимание, че коректорът трябва да се нанася върху основата, а не преди нея.

  3. Сега вземете коректора, той трябва да е един тон по-светъл от кожата и да има еднаква текстура.

  4. С върховете на пръстите си или със специална четка поставете няколко точки от коректора около периметъра на долния клепач и внимателно разбъркайте. Ако работите с пръсти, не търкайте продукта, а леко го "забийте" в кожата.

  5. Когато нанасяте коректора, преминете от вътрешния ъгъл на окото към външния. Използвах коректор Maybelline New York, дава гладко матово покритие. Специалната формула с микрочастици пудра маскира разширените пори и предотвратява появата на мазен блясък. Инструментът перфектно скрива тъмните зони под очите и възрастовите петна.

  6. След като коректорът изсъхне малко, нанесете полупрозрачна пудра. Това ще фиксира резултата и ще му придаде естественост.

  7. Завършете с хайлайтър. Трябва да се нанесе върху кожата във вътрешните ъгли на очите и върху скулите. Ще озари кожата - и тъмните кръгове под очите ще станат почти невидими.

Как прикривате тъмните кръгове под очите си? Оставете вашия коментар.

Категория: