Нова техника в грима ще маскира несъвършенствата по кожата така, че никой да не ги забележи. Измислям какво да правя

Коректорите трябва да присъстват в козметичните чанти на професионални гримьори и просто момичета, които не са безразлични към грима. С помощта на коректорите можете да маскирате кръгове под очите, както и кожни несъвършенства като пъпки и зачервявания. Но когато ги използвате, има един недостатък: средствата често се забелязват на лицето. Microconsiling - нова дума в грима - решава този проблем един или два пъти.

За какво е microconsiling?

Основната задача на microconsiling е да изравни тена на кожата, така че да създаде илюзията за перфектна кожа. В същото време коректорът се използва възможно най-точково и без засенчване. Новата техника ще се хареса особено на момичета с мазен тип кожа, които периодично страдат от пъпки, тъй като микроконсулирането ви позволява да скриете несъвършенствата, без да наслоявате фон дьо тен.

Между другото, можете да научите как да нанасяте фон дьо тен правилно от това видео.

Как се прави микроконсултация?

Забравете за нанасянето на коректор върху кожата с пръсти или четка за фон дьо тен: те не са подходящи за бижутерска работа върху проблемни зони. За микроконсултация ще ви е необходима най-тънката четка за грим за очи, обикновено стрелките рисуват това.

Няма да имате нужда от много от самия продукт и той трябва да съвпада тон в тон с цвета на кожата.Ако се съмнявате в избора, тогава дайте предпочитание на по-светъл нюанс, той ще изглежда по-естествено на кожата. Трябва да нанасяте коректор само върху несъвършенствата, без да излизате от петънцето или пъпката и без да засенчвате краищата.

В резултат на тази техника точковите несъвършенства стават невидими, а кожата на лицето остава чиста. Тъй като границите не са засенчени, не е необходимо да нанасяте фон дьо тен върху коректора (за да изравните общия тон). В резултат на това ще получите естествен грим без намек за ефект на маска.

Кой коректор да използвам?

Продуктите с мазна, мазна текстура няма да работят: те ще се търкалят по кожата и само ще подчертаят нейните несъвършенства. По-добре е да изберете коректори с по-прахообразна текстура и висока мощност на припокриване. Можете да експериментирате с цветни коректори: зеленият неутрализира зачервяването, лилавият успешно маскира пожълтяването, а жълтият маскира синьо-виолетовите петна по кожата.

Можете да прочетете повече за инструментите за корекция на цветовете в тази статия. И по-долу - за коректорите, които са идеални за грим с нова техника.

Maybelline Dream Lumi Touch Concealer

Предлага се като молив с удобна тънка четка, перфектен за микроприкриване. Леката гелообразна текстура почти не се усеща върху кожата. Коректорът остава невидим върху нея, но в същото време има добра покривност.

Touche Éclat High Cover Concealer от YSL Beauté

Легендарният коректор YSL Beauté също е подходящ за новата техника, защото има тънък апликатор, който позволява максимално целенасочено разнасяне на продукта. Съставът съдържа ударна доза тонални пигменти, поради което покритието е плътно. Устойчивостта също е приятна: камуфлажният ефект се запазва през целия ден.

NYX Professional Makeup Color Correcting Palette

Палитрата съдържа шест цветни коректора, които могат успешно да прикрият всички несъвършенства на кожата, от тъмните кръгове до пигментацията. Текстурата на средствата е кремообразна, плътността е висока. Нанесете ги върху кожата с помощта на тънка четка за клепачите. Прочетете повече за това защо са необходими палитри цветни коректори в тази статия.

Искате ли да опитате microconsiling? Оставете вашия коментар.

Категория: