Как да нарисувате люляк върху ноктите, какви техники са полезни и какъв дизайн е подходящ за нокти с различна дължина? Нека разкажем и покажем

Как да си направим маникюр с люляк? Има няколко начина. Нека поговорим за всеки по-подробно.

Начини за създаване на маникюр с люляк

Люлякът върху ноктите може да бъде изобразен по много начини. Всичко зависи от вашите умения и наличието на необходимите материали. Различни опции са подходящи за хора с различно ниво на подготовка.

Във всеки случай ще ви трябва лилав или лавандулов лак с цветя, изумруден или черен лак с клонки и основен цвят за фон (вижте нюанса „Пълен цилиндър“ на Essie). Ако искате да направите рисунка на прозрачен фон, тогава можете да се ограничите до безцветна основа. И не забравяйте горната част.

Люлякови стикери

Ваденките са най-бързият начин да направите люлякова рисунка за нокти. И е подходящ дори за начинаещи.

Достатъчно е да отделите стикера и внимателно да го разнесете върху нокътната плочка. Ако е необходимо, отрежете ръбовете, стърчащи извън границата на нокътя. След това покрийте с прозрачен лак или гел топ.

Рисуване

Рисуването е по-труден вариант.

Ако никога не сте използвали четка за ноктопластика, най-добре е първо да тренирате върху лист хартия или специални чинии, които майсторите на маникюра използват.

Щамповане на готови модели

Същността на модерната сега техника за щамповане е да се нанесе шарка върху ноктите с помощта на специален инструмент, щампа. Можете да създадете дизайн по този начин само за няколко секунди. Достатъчно е да прехвърлите шаблона от диска върху повърхността на нокътя, да натиснете здраво печата, да натиснете леко и внимателно да отделите инструмента от нокътната плоча. За картината можете да изберете например сянката "Люляк" от колекцията Essie.

Люляков дизайн на ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Ще ви трябва:

 • Essie лак за нокти "На върха на фибичката" ,

 • Лак за нокти Essie Couture Confiture,

 • Лак за нокти Essie Perfect Fit .

Люляковият дизайн на ноктите е чудесен избор за пролетта и лятото. В този фото урок ще намерите два начина за рисуване на люляк, които могат да се използват както отделно, така и заедно, създавайки интересни композиции.

 1. Нанесете основния цвят върху ноктите си. Идеалният вариант за маникюр с люляк е бледо синьо. Но всякакви други пастелни цветове ще свършат работа. Изчакайте лакът да изсъхне напълно.

 2. Прехвърлете в палитрата лакове с подобни нюанси - люляк, лилаво или бордо. В случая избрахме "High Heels" и "Couture Confiture" на Essie. Пригответе клечка за зъби.

 3. Наберете най-тъмния нюанс върху клечката за зъби и докоснете палитрата няколко пъти, така че минималното количество лак да остане върху клечката за зъби.

 4. С хаотични потупващи движения оставете отпечатъци от лак там, където искате да поставите люлякова клонка. За разлика от металните точки, клечката за зъби попива лак, което води до отпечатъци с накъсани ръбове. Така рисунката ще изглежда по-естествена и ще прилича на истински клонки.

 5. Дублирайте отпечатъците с по-светъл нюанс лак. В същото време покрийте смело предишните точки с лак, за да направите преходите между цветовете гладки.

 6. Завършете шаблона с няколко бели точки за контраст. Рисунката може да ви изглежда недовършена, но когато нанесете горната част, всички отпечатъци леко ще се разтворят и ще се превърнат в пухкав люляков клон. По същия принцип нарисувахме глухарче и описахме техниката в една от предишните инструкции.

 7. След това сложете доста голяма капка зелен лак върху клечка за зъби.

 8. Нарисувайте листата, разтягайки капката в подходящата форма.

 9. Докато лакът е все още мокър, прокарайте клечка за зъби надолу по центъра, за да направите ивици. Именно за това трябва да съберете голяма капка лак. Тънък слой ще изсъхне незабавно и няма да можете да нарисувате ивици.

 10. Сега допълнете дизайна с големи люлякови цветя. Вземете малко количество бял или сребрист лак върху четката. Подходящ, например, сянката "Perfect Cut" от Essie.

 11. Начертайте контурите на венчелистчетата с извити линии от центъра към краищата. За всяка линия нарисувайте нова капка лак, така че линиите да са с еднаква дебелина.

 12. Попълнете получения контур с тъмно лилав лак. Тази последователност ще ви позволи да постигнете равномерни контури много по-лесно, отколкото да оградите готова рисунка с бял лак.

 13. Добавете по-светъл нюанс на лак към центъра на венчелистчето и боядисайте сърцевината на цветето с жълто.

 14. Можете да се спрете на едно цвете или да нарисувате няколко наведнъж, което ще направи дизайна по-интересен. Нанесете топ лак върху ноктите си. Готово!

Препоръчва се за четене:

 • Как да нарисувате рози върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка
 • Мечти за Прованс: 19 идеи за лавандулов маникюр
 • Как да нарисувате макове върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка

Маникюр с люлякови цветя на къси нокти

Как да направите този дизайн на къси нокти? Ето няколко техники, които ще ви помогнат да свършите работата.

френски с люляк

Френският ще върви добре с люляков маникюр. Друга възможност е да си направите класически френски маникюр и да украсите няколко нокти със стикери или рисунки с люлякови клонки.

Пролетно-лятен градиент

През пролетта и лятото люляковият градиент изглежда много свеж.

Украсете ноктите на безименните пръсти с изображение на люлякова клонка, а останалите нокти с омбре с по-тъмен нюанс в основата на ноктите и по-светъл на върховете, както при снимка. Тази версия на люляков маникюр ще се римува с всяко лятно облекло, било то шорти с риза или романтична рокля.

Омбре версия с лавандулов нюанс, който преминава в бяло, изглежда не по-малко хармонично - от върховете до основата на ноктите.

Повече за това как да създадете красив градиент върху ноктите, говорихме в това видео.

Черен дизайн

Черното изобщо не прави дизайна да изглежда мрачен, ако се използва пестеливо. Например - за "усмивки" във френския маникюр. Това е оригинална алтернатива на традиционното бяло.

За още идеи за люляков маникюр за къси нокти вижте снимките по-долу.

Варианти на маникюр с люляк на дълги нокти

Как да подчертаем дължината и формата на ноктите? Ето няколко опции за дизайн.

Лунен

Ако предпочитате лунен маникюр, не е необходимо да правите традиционни дупки във формата на полумесец. Можете да оставите прозрачни, например триъгълници в основата на нокътя, и да украсите няколко нокти с изображение на люлякови клонки на прозрачен фон.

Ако все пак искате да останете верни на класиката, тогава дайте предпочитание на приглушен синьо-виолетов нюанс и матов топ - маникюрът ще изглежда оригинален и нежен.

Блясък

Блясъците и кристалите ще допълнят хармонично маникюра с люляк. Използвайте различни варианти на лилав лак, украсете един или повече нокти с люляково изображение, а безименния пръст с подходящ блясък.

Можете да направите маникюр с големи пайети с различни форми. Фиксирайте ги върху нокътната плоча с прозрачна основа. Украсете един от ноктите с букет от люляк, а останалите покрийте с лавандулов лак. Подходяща "Рокля за вечерта" от Essie.

Ще бъде интересно да погледнете контрастен нюанс на блясък - например сребро. Тази комбинация в маникюра създава празнично настроение.

фуксия

Вместо лилаво, което мнозина свързват с люляк, можете да използвате други нюанси - например ярка фуксия, модерна през 2023 г. Опитайте Esie Fashion Style.

Още идеи за люляков дизайн за дълги нокти можете да намерите на снимките по-долу.

Коя версия на лилавия маникюр ви хареса най-много? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: