Червено-кафявият цвят на косата беше тенденция през 90-те години, а днес отделните кичури се боядисват в огнен нюанс. Как да постигнете впечатляващ резултат?

Оцветяването на кичури е заслужено популярно днес: това е сигурен начин да създадете ярки акценти и да ги използвате, за да освежите изображението, без да го променяте драстично. Не е нужно да претегляте плюсовете и минусите, когато решавате дали да пожертвате естествения цвят (макар и на няколко кичура), защото е възможно да оставите цвета само за няколко седмици или дори за ден или два.

От вас зависи да изберете нюанс. "Кукленско" розово, както и люляк, изумруд и тюркоаз в стил русалка - твърде много за вас? След това започнете с червено - резултатът ще бъде забележим, но не крещящ.

Боядисване с червени кичури за брюнетки

Брюнетките с боядисване имат трудно време. Ако говорим за салонна процедура, тогава тъмните нишки могат да получат ярък нюанс само след предварително избелване. Ако използвате оцветяващ балсам у дома, ще трябва да вземете под внимание: колкото и да поддържате състава върху косата си, цветът, дори и да е добре „попил“, няма да изглежда така, както бихте искали.

"

Тъмнокосите момичета се нуждаят от продукти, които не проникват в структурата на косата, а ги покриват отгоре. Има например специални пастели за коса, които са малко по-различни от класическите прахообразни сенки.

Благодарение на тях ще получите закачливи цветни щрихи върху косата си. Но прахообразната текстура не е най-устойчивата, така че този ефект не може да се нарече дълготраен.

Друга възможност е спирала. Можете да намерите специална, специално за коса, но тази, която е предназначена за вежди или мигли, също ще се справи със задачата - например Urban Decay има такава (Double Team спирала).

Резултатът ще бъде доста устойчив, но ще трябва да внимавате космите да не се слепват, тъй като спиралата по правило е с гел-восъчна текстура.

Опитайте оцветяващи спрейове като Colorista Spray от L'Oréal Paris.

Лесно се използват: просто трябва да поръсите избраните кичури с цветния състав и, ако е необходимо, да ги изсушите. Модното оцветяване ще отнеме само няколко минути. Сянката ще бъде наситена като на опаковката и ще може да се отмие без никакви усилия - с вода и шампоан.Прочетете повече за това как да използвате инструмента тук.

Как да боядисаме кичури руса коса в червено?

Блондинките, които мечтаят за цветни кичури, имат предимството, че цветът лесно ще "грабне" косата им и ще се покаже в целия си блясък, независимо какъв нюанс изберете. Червено - включително.

Така че в допълнение към повърхностните продукти като пастели, спирала и спрейове, можете да използвате гелове, желета и балсами с мокра текстура, които буквално насищат косата с цветен пигмент. При блондинките такова оцветяване неизбежно ще привлече вниманието поради яркия контраст.

Вижте например Colorista Hair Makeup. Как действа това желе, показахме във видео инструкциите.

В същото време трябва да имате предвид, че боите често се отмиват от светлата коса по-дълго.Този момент обаче беше обмислен и от производителите на бои: например L'Oréal Paris има такъв инструмент като Colorista Fader. Това е шампоан, който помага за измиване на боята. Така че връщането към предишното изображение няма да закъснее.

Модни фото идеи за боядисване на средно дълга коса с кичури

Средната дължина ви позволява да реализирате различни идеи за оцветяване, включително кичури. Единият вариант е да „разпънете“ пигмента през косъма, като започнете от различни нива: някъде по-близо до корените, някъде по средата на дължината и някъде в краищата.

Тази "творческа бъркотия" ще изглежда по-добре от промяна на цвета на всички кичури на едно и също ниво. Но ако боядисате само в корените, ще получите красив омбре ефект.

Само на върховете червеното също изглежда впечатляващо, особено ако „размажете“ прехода от оригиналния нюанс към ярък.

Експериментирайте: можете например да боядисате кичури само от долния слой коса - при нормално оформяне те няма да се виждат, но ще се появят на кок или висока опашка; можете да използвате най-яркия нюанс в корените и постепенно да го намалите до нищо.Това са само няколко възможности от многото.

Червени ивици върху дълга тъмна коса

Боядисването на кичури тъмнокафява или черна коса в червено е само за тези, които са готови за контрасти, а не само за цветни щрихи. На косата под лопатките тънките червени ивици, започващи от самите корени, ще изглеждат най-добре.

Въпреки това, нивото на нанасяне на цвета е по-добре да се „замъгли“ във всеки случай, както и да се смекчи остротата на прехода между нюансите. Ясна гранична линия от два нюанса ще изглежда странно.

След боядисване изправете косата си: върху гладка, лъскава повърхност резултатът ще изглежда по-ефектен, дори ако съберете кичурите на опашка. Имайте предвид, че тъмната коса изисква повърхностен продукт.

Червени кичури на руса коса с прическа боб

Ако имате боб, боядисването на широк кичур, което стои чудесно на дълга коса, няма да работи. Опитайте произволно да разпределите червени щрихи в цялата коса на различни нива или, например, подчертайте тънки кичури в червено както в долния слой на косата, така и в горния, както и близо до лицето - боядисайте ги от корена до върха.

В първия случай оформянето с къдрици ще помогне да се подчертае боядисването, а във втория случай изправянето на косата с ютия.

Преглед на средствата за получаване на червени къдрици

  • Colorista Washout Paprika от L'Oréal Paris

    Продуктът от червен нюанс със светъл червеникав цвят ви позволява да получите цветни кичури, които ще освежат външния ви вид за 1–1,5 седмици, през което време боята постепенно ще се измие. Балсамът трябва да се нанесе върху чиста коса и да се държи 15-30 минути (изчислете времето въз основа на това колко интензивен резултат искате да получите), след което изплакнете с вода без шампоан и изсушете косата.Готово!

  • Colorista Hair Makeup Jelly in Red Hair, L'Oréal Paris

    В случая с Colorista Hair Makeup резултатът няма да е много издръжлив, което е в ръцете на момичетата, които са готови за трансформация само за ден-два. Балсамът се нанася върху няколко избрани кичура и се изсушава - така цветът ще се появи в пълна сила. Измийте с шампоан 1-2 пъти, за да възстановите оригиналния цвят на косата.

  • Горещи единични сенки за очи в Bad Seed, професионален грим NYX

    Сенките могат да се използват като пастели за коса. Методът на приложение е прост: трябва да притиснете сух кичур към повърхността на сенките в опаковката и да „опънете“ буркана надолу, така че косата да е боядисана до краищата. Силно пигментираната формула осигурява блестящ резултат.Сенките се отмиват лесно с шампоан, ако цветът не се отдели сам: прахообразните продукти не показват издръжливост на косата.

В какъв нюанс бихте оцветили кичурите? Напишете коментар.

Категория: