В индустрията за красота има все повече и повече нови концепции, които изискват изясняване. Нека поговорим за грима днес

Думите "грим" и "макиаж" са синоними за мнозина. Това се случи поради факта, че се появи професията на гримьор. Това, както знаете, е специалист по грим, който професионално притежава инструменти за красота и техники за нанасяне на козметика.

Това е, което обърква повечето хора. Всъщност не може да се каже, че гримът и гримът са едно и също. Нека да разберем каква е разликата.

Визаж и грим - какво е това?

Гримът е един от видовете грим, предназначен за ежедневието. Специалните методи за използване на козметика ви позволяват да прикриете недостатъците на външния си вид и да подчертаете предимствата, да ги изведете на преден план.

Визажът не се ограничава до грима. Това е по-обща концепция, която предполага създаването на холистичен образ, в който всички елементи са в хармония помежду си и с външните характеристики на човек.

Да познаваш изкуството на грима не е същото като да знаеш как да се гримираш или да оформяш косата си; майсторът на грима точно определя вида на външния вид и го съчетава с нюанси, текстури, акценти, за да се получи хармоничен външен вид.

Важно е и доколко лицето, което се гримира, е наясно със съвременните тенденции: образът трябва да бъде създаден, като се вземат предвид модните тенденции.

Сега думата "визаж" в тази интерпретация се използва рядко. Те продължават упорито да го бъркат с грима, като в най-добрия случай го определят като артистичен грим, в който липсват познатите и прости детайли, типични за casual визиите.

Разликата между грима и визажа

Трябва да се признае, че гримът може да бъде много разнообразен, но все пак не покрива всички възможности на визажа.

Гримът задоволява нуждите, възникващи в обичайния житейски график. Мнозина се гримират като част от обичайната си грижа: изравняват тона, скриват зачервяването на кожата, придават й блясък, „отварят“ погледа.

Гримът е по-задълбочен във всяко едно отношение: гримът при него е обмислен във всеки детайл, тъй като разчита на цветотипа, чертите на лицето, контурите му, цвета на очите и други характеристики - включва пълен анализ на външния вид и подбор на прически/стайлинг, който красиво да рамкира лицето.

Това е пълноценно създаване на образ, само че не в дрехите, а в красотата. Гримът често се избира за вечерни излизания и други специални поводи, когато е необходим интегриран подход, защото гримът и косата трябва да се съберат в едно изображение, когато всички елементи се допълват.

Само професионалист може да се справи с грима, докато всяко момиче може да се гримира небрежно у дома и с минимални познания за трикове.

Как да изберете изображение за себе си: теория за цветовия тип

Ако се интересувате от грим и имате желание да се запознаете с неговите основи, тогава първото нещо, което трябва да се научите да определяте, са цветотиповете. Съществува най-общо разделение на „топли“ и „студени“ цветови типове, но класификацията, която включва цветовите типове „пролет“, „лято“, „есен“ и „зима“, се счита за по-точна и полезна.

Пролет

При този цветен тип външният вид е „светъл“. В него няма контрасти. Ако говорим за цвета на косата на момичетата като "пролет" , тогава той е или пшеница, или слама, или нюанси на русо.

Веждите могат да бъдат един или два нюанса по-тъмни от цвета на косата. Очите са или лешникови, или сини, или сиво-зелени. Що се отнася до тена на кожата, той също е светъл, но с топлина; понякога тези, които могат да бъдат класифицирани като "пролет" , също имат лунички.

лято

Основната разлика между момичетата от типа "лято" е наличието на хладен пепеляв нюанс в чертите им. Косата им може да бъде както светла, така и тъмна, но без червенина.

Подтон на кожата - син или маслинен. Цветът на очите най-често е син, сив, син, по-рядко зелен (с примес на сиво). За момичета с такава външност, гримът, който описахме в тази статия, е подходящ за ежедневно носене.

Есен

Пълната противоположност на „лятото“ е цветотипът „есен“: в този външен вид преобладават топлите нюанси." Есенните" момичета са предимно брюнетки, чиято коса е излята от злато или мед. Червенокосите и светлокосите момичета могат да принадлежат към един и същи тип. Очите им са кафяви, зелени или лешникови.

Кожа - средни тонове с топли нюанси.

Зима

Не е трудно да се определи дали принадлежите към цветотипа "зима" : външността на момичетата силно контрастира една с друга.

На първо място, това са брюнетки (тук можете да намерите основните правила за грим за момичета с тъмна коса) с порцеланова кожа („снежнобели“), чиито очи се открояват ярко на общия фон - сини, зелени или тъмно кафяво. Ще намерите идеята за грим за момичета с този външен вид в това видео.

Гримирали ли сте се някога? Напишете коментар.

Категория: