Образцовият грим с гладки черни стрелки и бордо червило, нанесени идеално по контура, може да направи лоша услуга, като ви добави 5-10 години. Нека поговорим за акцентите, които трябва да избягвате

Не се уморяваме да повтаряме, че гримът трябва да се прави, като се вземе предвид общият цветотип, форма на лицето, тон на кожата, цвят на очите и косата. Но дори и да се вземат предвид всички тези фактори, съществува риск да не получите желания резултат. Този риск се увеличава сериозно от техниките за красота, които правят хората визуално по-възрастни – с други думи, остаряват.Те ще бъдат обсъдени в тази статия. Предупреденият е предварително въоръжен.

лице

 1. Контуриране

  Не се плашете, не става въпрос за техника като цяло, а само за агресивно контуриране на лицето с много забележимо потъмняване на скулите. Изглежда неестествено и лишава образа от свежест и без това няма да работи, за да изглеждате млади. В допълнение, видимите следи от скулптурираща пудра правят грима по-тежък. Дори диагоналното оцветяване, предназначено да създаде повдигащ ефект, в този случай дава обратния резултат.

 2. Тъмен руж

  Нищо добро не предвещава твърде тъмен нюанс на руж, ако имате светла кожа и руса коса. Сливов нюанс (ако не е засенчен близо до прозрачен) определено ще добави възраст към блондинките с „порцеланова“ кожа.

  Затова трябва да внимавате с модерната драпираща техника, при която скулптурирането става с руж в два нюанса: по-тъмен и по-светъл.

 3. Стягащ коректор

  Тоналните продукти, без които много хора не могат да си представят ежедневния грим, също могат да състаряват. Това се случва, ако ги нанесете твърде плътно. Между другото, това важи и за коректора.

  Ако прекалите с коректора, можете да получите светли петна под очите. А прекомерното нанасяне на основа заплашва с ефекта на маска. И това, и другото не добавя към грима лекота и го прави повече "възраст" .

Очи

 1. Тъмни опушени очи

  Дори във вечерните визии трудно можете да намерите опушени, които се правят само с черни сенки, разтушени по целия клепач. Трудно е да се спори с очевидното: такъв грим сериозно състарява, тъй като очите визуално се провалят.

  Освен това тъмната мъгла често причинява "ефекта на панда" - ако сенките се разпадат върху кожата под очите.

 2. Дебели стрели

  Първоначално задачата на стрелците е оптически да разтегнат формата на очите, доближавайки я до „референтната“ бадемова форма, която се счита за най-привлекателна. Кокетните тънки стрелки изглеждат изгодни, създавайки ефекта на флиртуващо присвиване.

  Но дебелите стрелки могат да ви подведат и да създадат впечатление за "тежки" клепачи.

 3. Фокусирайте се върху долния клепач

  Тук много зависи от формата на очите. Факт е, че такъв грим привлича вниманието към външните ъгли. Ако вече „погледнат надолу“, тогава погледът ще стане подчертано тъжен.

  В грима, който е предназначен да освежава, всички щрихи са насочени нагоре, като по този начин осигуряват визуален лифтинг ефект.

 4. Почистване на вежди

  Възрастта се добавя, като правило, от остри, ясни линии в грима. Ето защо, когато извършвате корекция на цвета на веждите, най-добре е да се откажете от подчертания контур, в противен случай погледът ще бъде тежък и подчертано строг.

  Ако използвате техниката на щриховка, без да натискате четката или молива, този проблем няма да възникне.

  Най-естественият резултат е използването на молив. Как да работите с него, ще научите от това видео.

Устни

 1. Очертание

  Има няколко трика при работа с контура, които визуално ви състаряват. Първо, това е твърде много потъмняване на контура по начина на 90-те. Един поглед към снимките от онези времена е достатъчен, за да се уверите: гримът, в който моливът за устни е по-тъмен от червилото, добавя десет години.

  Второ, разширяването на контура на устните, което се използва за създаване на впечатление за обем. Тази техника е добра за фотосесия и може да бъде измамна, когато се гледа отдалеч, но отблизо ефектът вероятно ще бъде неестествен и следователно ще остави неблагоприятно впечатление. Ако искате устните ви да изглеждат по-пълни, трябва да действате много внимателно. Полезни съвети ще намерите в това видео.

 2. Тъмен цвят

  Не бордото или сливовото червило те състарява, а неумелото боравене с него. Например мнозина погрешно комбинират бордо червило с много светла матова основа и не „подкрепят“ този грим на устните с хармонизиращ руж.

  В този случай контрастът в грима е твърде силен и изображението е мрачно. Изходът от ситуацията е да „подчертаете“ кожата, като я предпазите да изглежда глухо матова. Освен това изберете правилния цвят руж, така че да се римува с нюанс на червило.

Правили ли сте такива грешки? Какво точно? Напишете коментар.

Категория: