В допълнение към основните инструменти за гримиране, вие се нуждаете от същия основен комплект четки, които ще ви помогнат с правилен тон, контуриране и грим на очите за всеки вкус. Какво да включите в него, за да реализирате всяка идея за красота без никакви проблеми?

Много продукти днес са толкова практични и достъпни, че можете буквално да ги прилагате с върха на пръстите си. Това е удобно, когато трябва само да коригирате малко. Но в случай, че се изисква по-внимателно направен грим, резултатът едва ли ще оправдае очакванията без четки.Ние ви казваме кои четки гарантирано ще се справят с определено количество работа.

 1. Кабуки

  Това е гъста четка с много къса основа, която дори не може да се нарече дръжка. По тази външна характеристика кабуки е лесно да се разграничи от другите четки.

  Същата функция ви позволява да нанасяте продукти с натиск, създавайки плътни и устойчиви покрития (тази четка е идеална за техниката на нанасяне на точки). Кабуки са различни: с обемна заоблена горна част и с права кройка.

  И в двата случая е универсален. Можете да нанасяте с кабуки четка както основи, така и пудри, включително руж, бронзанти.

 2. Дуофлакна

  Тази четка също не можете да сбъркате с нищо: по-близо до дръжката има тъмен косъм (естествен), а на върховете има изкуствен косъм със светли нюанси.

  Поради хибридността, дуофибърът не абсорбира текстурата на кремове и течни продукти (предимно използвани за нанасяне на тонални основи), но в същото време ви позволява ефективно да го разпределите върху кожата - в лек, тънък слой .

  В този смисъл дуофибърът е обратното на кабуки, с което не може да се постигне ефектът на безтегловен воал. Въпреки това, дуофибърът е подходящ и за пудра - обърнете внимание например на четката Finishing Powder Brush от Urban Decay.

 3. Четка за руж под ъгъл

  Един от най-важните етапи в създаването на грим е корекцията на контурите на лицето. В ежедневния грим можете да го направите с обикновен руж. Именно този принцип е в основата на драпирането, техниката, за която говорихме в това видео.

  Ако предстои вечерно събитие, може да се наложи по-сериозен подход и тогава е по-добре да приложите техниката за контуриране. И изисква бронзант или скулптор, както и хайлайтър. Най-удобно е да ги нанасяте върху скулите с наклонена четка.

  Най-често се прави от естествен косъм, тъй като трябва да работите с прахообразни текстури; неговата плътност и еластичност са средни, което ви позволява да се съсредоточите върху цвета, но в същото време да го засенчвате добре.

 4. Четка за сенки

  За тази цел марките за красота произвеждат малки заоблени четки, които са доста дебели, но в същото време меки.

  Тяхната форма позволява целенасочено разпределяне на прахообразните сенки върху кожата на клепачите, като потъмнява например гънката и придава дълбочина и изразителност на грима на очите. Също така, с помощта на тази четка е удобно да се смесват границите на нанасяне на нюанси, създавайки плавен преход от един към друг.

  Любителите на Smoky eyes определено ще имат нужда от тази четка. Може да е например Tapered All Over Shdw от NYX Professional Makeup.

 5. Четка за вежди под ъгъл

  Тази четка също е задължителна, макар и само поради причината, че повечето момичета сега правят грим за вежди. Със скосена четка те „запълват“ контура на веждите отвътре, извършвайки корекция на цвета и подчертават „опашките“, като леко ги изострят. Ако вземете сенки за грим на веждите, тук ще намерите полезни съвети.

  Удобно е, когато ъгловата четка се комбинира с кръгла четка за вежди, какъвто е случаят с Eye & Brow Maestro на Giorgio Armani.

  Тази четка е страхотен инструмент за рисуване на стрелки с гел очна линия. Благодарение на доста твърдата четина и правия рязане с остър връх, четката ви позволява да рисувате перфектно равномерни прави линии върху кожата.

 6. Четка за червило

  Въпреки че една от тенденциите е небрежното нанасяне на червилото без особено внимание към яснотата на контура, четката за устни остава актуална. Малко хора са готови напълно да пренебрегнат очертанията на устните. Четката ще ви помогне в стремежа ви към точност.

  Изберете плоска четка с гладко, заоблено изрязване, която е удобна както за очертаване на контура, така и за рисуване върху него отвътре.

Затвърдете знанията си, като гледате нашия видео урок.

Време е да проверите знанията си! Направете нашия тест, за да видите колко сте добри с четките за грим.

 • 1 / 8

  Да започнем просто. Защо да използвате тази четка от Urban Decay?

  Лесно е! За руж или бронзант Това е четка за нанасяне на фон дьо тен - дори ученичките знаят!

 • 2 / 8

  Продължаваме загрявката. Защо да използвате тази куполна четка за професионален грим NYX?

  За нанасяне на пудра За нанасяне на сенки за очи

 • 3 / 8

  За какво е тази фина четка на Giorgio Armani?

  Коректор за петна За течна очна линия

 • 4 / 8

  Защо искате тази необичайна четка YSL Beauté?

  За хайлайтър! Това е обикновена четка за основа

 • 5 / 8

  Тежка артилерия. Защо да използвате тази пухкава четка от Urban Decay?

  Нищо страшно: това е четка за завършване на грима. Не ме бъркайте: това е просто четка за руж

 • 6 / 8

  Защо ви е необходима тази плътна четка?

  За забелязване на коректор За нанасяне на сенки за очи

 • 7 / 8

  Тази четка от YSL Beauté се казва, че е „малка, но смела“. Защо е необходима?

  Това е четка за устни, която може да се използва за контуриране или нанасяне на червило Това е удобна четка за вежди

 • 8 / 8

  Кога тази „единица“ от NYX Professional Makeup може да бъде полезна?

  Това добра четка за очна линия ли е? Това е четка за вежди

Имате ли основен комплект четки? Напиши коментар.

Категория: