Можете да си купите най-ефективната козметика, внимателно да се грижите за кожата си - и всичко без резултат. Най-честите виновници са навици, които досега сте смятали за безобидни

Дори привидно безобидни навици могат да доведат до възпаление или преждевременни признаци на стареене. Кои са особено опасни?

 1. Използване на грим от години

  Времето лети бързо, така че е лесно да пропуснете, че е изминала година от закупуването на фон дьо тена.Важно е редовно да проверявате козметичната си чанта и да проверявате дали продуктите, които използвате, са с изтекъл срок на годност (ако не е посочено на опаковката, можете да го определите по друг начин).

  Текстурата на много продукти благоприятства растежа на бактериите. Това се отнася предимно за течности, кремове, гелове и други продукти, които съдържат вода.

  Продуктите със сух прах не са изложени на този риск - техният срок на годност обикновено е много по-дълъг. Необходимо е да се разделите с козметиката с изтекъл срок на годност без съжаление, за да избегнете кожни проблеми.

 2. Мийте четките си на всеки няколко месеца

  Хигиената е ключова. Заедно с частиците от козметиката себумът се натрупва върху четките и гъбите. А ако ги съхранявате и на „случайни“ места, към тази смес се добавят прах и други битови замърсители. Пренасянето на всичко това върху кожата е престъпление срещу красотата и здравето.

  Мръсните четки могат да причинят дразнене, зачервяване, възпаление. За да избегнете всичко това, мийте редовно четките си и не забравяйте да ги пръскате със специален дезинфекционен разтвор. Полезни съвети ще намерите в това видео.

 3. Спортуване с грим на цялото лице

  Разбира се, момичетата във фитнеса също искат да изглеждат красиви и добре поддържани. Никой не спори - можете да оцветите очите си с водоустойчива очна линия и спирала, да нанесете гланц или нюанс върху устните си.

  Но е по-добре да почистите кожата преди класа, така че потта, себумът, прахът и други замърсявания, смесвайки се, да не създават „плодородна почва“ за размножаване на бактерии. След тренировка кожата трябва да се почисти отново.

 4. Измийте с мицеларна вода

  Много момичета смятат, че е достатъчно да измият грима с памучен тампон, навлажнен с мицеларна вода.

  Не наистина. Първо, трябва допълнително да измиете лицето си след използване на "мицеларната" .

  Второ, би било хубаво да го отмиете не само с вода, но и с пяна или гел. Да, мицеларната вода ефективно премахва остатъците от грим, но всъщност нейният състав се основава на същите повърхностно активни вещества, само в различна форма. Ето защо, след нанасяне на мицеларна вода, се препоръчва допълнително измиване на лицето.

 5. Нараняване на кожата

  Рядък случай, когато изскочила пъпка се изстисква със старателно измити ръце. Раните са податливи на инфекция, което може да доведе до по-нататъшното й разпространение. Имайте предвид, че подобна невъздържаност може да има дългосрочни неприятни последици.

  Добавете, че микротравмите, които постоянно прилагате върху кожата, могат да доведат до ускорено „износване“ на тъканите, което означава, че промените, свързани с възрастта, ще се появят преди време.Специално се споменават „операциите“ с черни точки: чрез натиск върху кожата вие разширявате порите - и получавате допълнителен проблем, чието решение ще изисква сериозни салонни процедури като лазерно възстановяване.

 6. Сменяй рядко калъфките за възглавници

  Помислете колко време кожата ви прекарва в контакт с бельо. Важно е да се разбере, че производството на себум не спира през нощта, а напротив, се активира (тъй като по това време кожата активно се освобождава от токсините, включително ги извежда на повърхността).

  Затова е препоръчително калъфките за възглавници да се сменят поне веднъж на четири дни, а в идеалния случай по-често.

 7. Спете на ваша страна

  Друг нюанс на "леглото" . Всички спим по различен начин и за мнозина легналата страна е най-удобна. В тази позиция неизбежно се появяват гънки и гънки от поддържащата страна на лицето, които не се изглаждат, докато не се преобърнем.

  И това може да не се случи с часове. За да не допринесете за ранната поява на бръчки по лицето и шията, опитайте се да свикнете да спите по гръб. Възглавницата трябва да е достатъчно ниска.

 8. Седнете на телефона, без да вдигате поглед

  Една от най-забележителните скорошни тенденции в красотата е козметиката за защита срещу джаджи: смята се, че HEV лъчите (или „синята светлина“) увреждат кожата и причиняват преждевременно стареене. Този въпрос продължава да се изучава. Междувременно може да се обясни само, че постоянното накланяне на главата към смартфон или лаптоп причинява преждевременно набръчкване на врата.

  Навикът да се работи в легнало положение също не допринася за младостта на кожата на шията.

  Много хора са чували понятието техническа шия, което означава същите „пръстени на Венера“, тоест напречни гънки на врата.

 9. Вземете въглехидрати

  Заплаха за красотата са всички прости (бързи) въглехидрати. Най-често говорим за захар под всякаква форма, газирани напитки, сладкиши, сладки плодове. Факт е, че простите въглехидрати „стартират“ процеса на гликиране в тялото, слепвайки колагенови влакна, което е необходимо за еластичността и младостта на кожата.

  Това се отразява неблагоприятно не само на качеството на кожата, но и на здравето на организма като цяло. Ето защо, за всеки, който иска да поддържа красотата и младостта за дълго време, е важно да следи храненето.

  В това видео говорихме и за някои други грешки в грима.

Кои от тези навици имате/имахте? Кажете в коментарите.

Категория: