Някога използвахме коректори, за да прикрием тъмните кръгове под очите и дребните несъвършенства по кожата. Но сега се появиха коректори за устни - как да ги използвате и защо са необходими, ще ви кажем точно сега

Днес едва ли има инструмент за красота, който да не може да се използва за решаване на различни проблеми. Почти всички от тях са станали многофункционални. Коректорът не е изключение.

Счита се за средство номер едно за синини под очите, а сега започна да се използва и върху устните. Как точно?

Защо ви трябва коректор за устни?

Това е нова категория продукти за красота, чиито функции до голяма степен се припокриват със задачите на праймерите за устни.

Продуктите омекотяват и изглаждат кожата, изглаждайки я преди нанасяне на червило. Друго ценно свойство е способността значително да удължава издръжливостта на грима. Много коректори за устни имат достатъчно плътна текстура, за да могат да действат като „субстрат“ за покритие на цвета, осигурявайки неговата яркост и наситеност.

Понякога тези продукти дори външно наподобяват класическите коректори. Вземете поне Lip Primer от NYX Professional Makeup - този инструмент е дебел молив с бежово олово. Благодарение на него кожата на устните става мека и гладка, както и еднороден цвят.

Как да използвате коректор за устни: инструкции стъпка по стъпка

За да получите желания ефект, всеки инструмент трябва да се използва правилно, без да се пренебрегва подготвителният етап.

 1. Подготовка

  Да, коректорът за устни е предназначен да изравнява текстурата на кожата, но резултатът ще бъде оптимален, ако първо използвате специален скраб. Той неутрализира беленето, което е недопустимо при грим с ярко червило, и прави устните по-гладки и деликатни.

 2. Приложение

  След като ексфолирате кожата си, нанесете слой коректор като основа. Първо очертайте устните с него, а след това запълнете пространството отвътре с него.

 3. Работа с цвят

  Гримирайте устните си по обичайния си начин. Можете да започнете отново от контура.

  И след това нанесете цвят в средата. Или смесете червилото от центъра към краищата.

  Хакове за коректор за устни

  Ето още няколко съвета.

  • Нанесете два слоя коректор за устни, ако искате по-интензивен цвят на устните.

  • Плоска четка за обикновен коректор също може да се използва за дефиниране на контура на устните (можете да намерите ръководство за четките за грим тук).

  • При грима на устните обикновеният коректор също е полезен - ако, например, очертавайки контура, сте излезли отвъд него. Коректорът ще ви помогне да "изтриете" петната и да постигнете идеално гладки линии. Полезни съвети, в случай че сте направили тази или други грешки в грима, вижте в това видео.

  Преглед на лесни за нанасяне коректори

  Кои коректори са най-добри за зоната на устните? Според редакторите те определено си заслужават да се опитат.

  • Праймер за устни, Професионален грим NYX

   Вниманието е привлечено от удобния формат на молива и щадящия кожата състав с витамин Е, карнаубски восък и масло от жожоба. Въпреки полупрозрачната текстура е удобно да маркирате контура с грунд. И запълването на пространството вътре ще служи като надеждна основа за акцентен грим.

  • Ultimate Ozone Multipurpose Primer Pencil, Urban Decay

   Уредът "изтрива" всички несъвършенства от повърхността на устните, включително пукнатини и неравности. След такъв „грунд“ с равномерно нанасяне на червило няма да има проблеми. Също така ще трябва да изчакате дълго време, за да актуализирате грима на устните си: инструментът осигурява повишена издръжливост на покритието.Благодарение на маслото от жожоба в състава, моливът омекотява устните. Може да се използва и като гумичка, ако сте пропуснали малко при нанасянето на цвят и трябва да коригирате контура.

  • Fit Me, Maybelline New York

   Кремообразната текстура на този коректор ще бъде удобна дори за устните. А пигментираната му текстура ще създаде надеждна основа за цветно покритие. Чрез увеличаване на наситеността нюансът на червилото ще стане по-изразителен. Основата ще помогне да се гарантира, че гримът ще продължи по-дълго на устните в оригиналната си форма.

  Използвате ли коректор за устни? Очакваме вашите отговори в коментарите!

  Категория: