Заедно с националния гримьор на Lancôme, Испания, Roberto Siguero

През пролетта искам да актуализирам не само гардероба си, но и козметичната си чанта, добавяйки към нея ярки червила и руж в нежни нюанси. Какъв ще бъде гримът през новия сезон, показва националният гримьор на Lancôme, Испания, Роберто Сигуеро. В нашата статия ще намерите стъпка по стъпка фото инструкция как да го създадете. Вдъхновете се!

Характеристики на пролетния грим

След сивата зима всеки иска ярки цветове, така че трябва да добавите цвят не само към гардероба си, но и към грима си, като направите сочни акценти върху очите или устните си.На ревютата на Anna Sui и Altuzarra моделите носеха плътни розови и прасковени сенки за очи, на ревютата на Erdem бяха в синьо, зелено и жълто, а моделите на Chanel и Escada украсиха устните си с ярко червило в горски цветове.

Пролетен грим с козметика Lancôme

Ярки цветове, фантастични стрели, блясък - когато създавате пролетен грим, можете да експериментирате както искате. Но дори и да не сте фен на експериментите за красота, все пак можете да замените нещо в ежедневния си грим, например обикновеното червило със сочно ягодоплодно. По-долу са подробните инструкции на Roberto Siguero за създаване на пролетен грим, който е подходящ за всякакви специални поводи. В ролята на модел, известният блогър за красота Олга Илюхина.

 1. Първо, подгответе кожата си за грим: старателно я почистете с мицеларна вода от замърсявания и хидратирайте с Advanced Genifique Serum. Нанесете основата Teint Idole Ultra Wear SPF 15 върху лицето с леки потупващи движения на пръстите.Този метод на нанасяне ще осигури най-естествения резултат, основата ще се „слее“ с кожата.

 2. Под очите нанесете коректор Teint Idole Ultra Wear Camouflage и го разбъркайте с върховете на пръстите си в посока от вътрешните към външните ъгли на очите, а върху ябълките на бузите - руж Blush Subtil.

 3. Започнете грима на очите си, като очертаете пространството между миглите и лигавицата на горните клепачи. Това се прави най-добре с мек черен молив, като Le Crayon Khôl .

  След това започнете да създавате стрелки: нарисувайте линии в посока от външните ъгли на очите към вътрешните и прелейте добре в мъгла.

 4. Очертайте долните клепачи със същия молив и също смесете линиите в мъгла, така че да няма ясни граници.

 5. Разнесете шоколадовите сенки от палитрата Hypnôse Star ST1 Brun Adore във външните ъгли на очите и ги смесете в гънките, а златистите във вътрешната и централната част на клепачите.

 6. Размажете границите на сенките с най-светлия нюанс от палитрата Hypnôse Star ST1 Brun Adore и го нанесете върху зоните под веждите, за да ги повдигнете визуално. Подчертайте веждите с молива Brôw Define Pencil , като нарисувате липсващите косъмчета с него.

 7. Извийте миглите си с извивачката за мигли и нанесете горната част със спирала Hypnôse.

  Оставете долните непокътнати, в противен случай рискувате да утежните грима си и да отмените ефекта на „повдигане“.

 8. За да направите яркото червило по-дълготрайно, използвайте молив за устни. За този грим използвах Le Lip Liner в нюанс 1. Очертайте го и го смесете до центъра на устните.

 9. С помощта на тънка четка нанесете върху устните червило L'Absolu Rouge Sheer в нюанс 368. Сочният цвят на горски плодове ще освежи погледа и ще подчертае белотата на зъбите.

Съвети за красота от Роберто Сигуеро

Националният гримьор на Lancôme, Испания, Roberto Siguero знае как да подчертае красотата на жената. По-долу са неговите хакове за красота, натрупани в продължение на много години работа по целия свят.

 • Започвам всеки грим с Advanced Genifique Serum. Той не само овлажнява кожата, но и позволява идеалното разнасяне на фон дьо тена и придава красив блясък.

 • Нанасям фон дьо тена със синтетична четка, сякаш го забивам в кожата, така че се слива с естествения тен на кожата и остава напълно незабележим върху нея.

 • Избирам нюанс на коректора с тон по-светъл от основата и нанасям продукта не само под очите, но и между веждите, както и върху назолабиалните гънки: това визуално скрива бръчките.

 • Успешният грим на очите зависи от оцветяването: колкото по-внимателно го правите, толкова по-изразителен е погледът.

 • Не нося много спирала на долните си мигли: кара очите ми да изглеждат наведени и уморени.

 • От тенденциите на миналия сезон най-много харесвам color blocking в грима на очите: върху клепачите се нанасят ярки моносенки без силно засенчване.

 • Испания вече не разделя грима на дневен и вечерен, за което много се радвам, защото гримът трябва да се създава по волята на душата и настроението, а не от необходимостта да се следват тенденциите на сезона. Подчертайте своята индивидуалност!

Какъв грим харесваш най-много? Оставете вашия коментар.

Категория: