Как да разберете дали необичаен, смел цвят е подходящ за вашата коса? Опитайте първо с ярък цвят в краищата. Възможно е този акцент да ви се стори оптимален

Ярките цветове в боядисването на косата отдавна са тенденция. И ако, мислейки за такава трансформация, все още претегляте всички плюсове и минуси, отхвърлете съмненията - в крайна сметка боята може да се нанася само върху върховете и дори сами. Само по този начин ще разберете дали да продължите експериментите или не.

Начини да боядисате краищата на косата си в ярки цветове

Изборът не се ограничава до перманентно оцветяване. Тази опция е подходяща за тези, които са уверени в решението си да направят косата си много по-ярка от обикновено. Или тези, които са готови да поемат рискове, дори и да не са сигурни, че резултатът ще им хареса.

Останалите могат да се вдъхновят от възможността да боядисат косата си за ден-два или седмица. За да направите това, можете да използвате различни средства.

 1. Пастели за коса

  Външно този инструмент ще ви напомня за сенки. И малко ще се различават от тях: същият цветен прах. Ако прикрепите кичур към пастелите и като го държите натиснат, разтегнете калъфа по дължината на косата до краищата, тогава кичурът ще се оцвети. Резултатът, уви, няма да бъде устойчив - през деня прахът има тенденция да се разпада, оцветявайки дрехите. Но това може да се избегне, ако фиксирате резултата с фиксиращ спрей.

 2. Цветно мастило

  Обикновено се използва при грим за очи или вежди. Изобретателните момичета също го прилагат върху косата си, ако им липсва цвят в образа им. Важно е да изчакате спиралата да изсъхне, след което да срешете кичура, за да не останат полепнали косъмчета.

 3. Спрей за оцветяване

  Пръскачката се справя страхотно с експресното оцветяване. Необходимо е само да поръсите кичурите или краищата на косата в областта, където искате да създадете контрастен акцент. Като Colorista Spray от L'Oréal Paris, няма да е трудно да го измиете без следа с обикновен шампоан. И ще намерите тест драйв на този инструмент в този материал.

 4. Оцветяване на желе

  Това средство е избрано от тези, които искат да премахнат риска от небрежен резултат (и затова се страхуват от спрейове). Точното нанасяне на цвета е основното предимство на работата с желе.След боядисване кичурите и краищата на косата трябва да се изсушат със сешоар - и сянката ще остане с вас до първото измиване с шампоан.

  Всичко за нанасянето на продукта в желеобразен формат ще намерите в това видео.

 5. Балсам за оцветяване

  Colorista Washout от L'Oréal Paris е това, от което се нуждаете, ако сте готови да боядисате краищата на косата си не за един ден, а за няколко седмици. С балсам оцветяването ще се превърне в пълноценна домашна процедура: според инструкциите трябва да държите боята върху косата си от 15 до 30 минути, в зависимост от това колко ярък е резултатът, който искате да получите. Оригиналният цвят ще се възвърне, след като измиете косата си с шампоан 2-3 пъти.

Много ярки опции за цвят на косата: идеи и снимки

Когато решите дори временно да боядисате краищата, вече можете да имате предвид стайлинга и прическите, които можете да направите след трансформацията си.

 1. Стилизиране с вълни и прави краища

  Това е един от най-добрите начини да се фокусирате върху цветните връхчета. Желаният ефект осигурява контраст между къдрици в средата на дължината и изгладена коса в краищата.

 2. Изправена коса

  На идеално гладка и права коса (след използване на преса), боядисаните краища също ще изглеждат изразителни. Особено ако сте ги боядисали без ясна граница за нанасяне на пигмент, когато контрастиращият цвят на различни кичури започва на различни нива.

 3. Опашка

  Без значение как сте прибрали косата си, високо или ниско, цветните краища ще привлекат вниманието. За да сте сигурни, че са видими за другите, направете си асиметрична ниска конска опашка, така че да може да бъде преметната през рамо и представена на обществеността.

 4. Висок кок

  Когато завивате косата си на кок, уверете се, че цветните връхчета са в горния слой на прическата - не ги крийте под ластика.

Как да боядисате краищата на косата си: инструкции стъпка по стъпка

Планът за действие до голяма степен зависи от това кое лекарство изберете. За успешно оцветяване следвайте инструкциите на опаковката.

 1. Подготовка

  Косата трябва да се измие и изсуши преди боядисване. В противен случай (ако нишките вече са мазни), боята най-вероятно няма да даде очаквания резултат.

  Вземете кърпа и покрийте раменете си с нея, за да не изцапате дрехите или кожата си по време на процедурата.

 2. Нанасяне на боя

  Разделете косата си на малки кичури и обработете всяка секция, така че да няма "бели петна" по краищата.

 3. Стайлинг

  Няма да се налага да сушите косата си след спрея, но след желе и балсам ще е необходимо. След това можете да започнете да създавате стил, който изгодно ще подчертае новия цвят на върховете.

Налични цветове за боядисване на краищата на косата

Какви нюанси мога да избера?

 1. Синьо

  Бебешко синият нюанс се вижда най-добре на руса коса.

  Тенденцията е сиво-син нюанс със студени пепелни пигменти, които създават ефект на сива коса. Също така син деним.

  Това е в линията Colorista Washout.

  Ако сте избрали син нюанс, тогава тук споделихме идеи за оформяне с кичури в този цвят.

 2. Розово

  Млечен пастел в розови цветове отива много на блондинките. Резултатът е фин омбре ефект.

  Ярката фуксия трябва да бъде избрана от брюнетките. При тъмна коса контрастът няма да е прекалено остър.

 3. Червено

  Не става въпрос за бургундско-червения нюанс, който беше на мода през 90-те. Говорим за "чисто" червено, което ще направи изображението огнено.

 4. Лилаво

  Ловците на тенденции харесват повече виолетово, освен може би лавандула. Въпреки мекотата, образът се променя драстично. Този цвят определено си заслужава да се пробва - поне за един ден.

 5. Зелено

  Има много различни варианти на този цвят - от изумрудено зелено до нежно тюркоазено. Като част от еднократното боядисване, както блондинките, така и брюнетките могат да експериментират с тях.

Лайфхакове за боядисване на краищата на косата в ярък цвят

 • Без резки цветни граници

  За да направите резултата наистина изразителен и да изглеждате стилно, не е необходимо да оцветявате върховете, така че цветната граница да е равномерна и сякаш да разделя косата визуално на две части. Тук е важна обмислената „небрежност“: на едната нишка нанесете боята малко по-високо, на другата - малко по-ниско.

 • Омбре ефект

  Можете да направите друго, като "разтегнете" цвета по дължината на косата, така че да изглежда сякаш постепенно се слива с вашия собствен, сливайки се с него.

 • Още цветя

  Никъде не пише, че върховете трябва да бъдат боядисани само в един нюанс. Такова ограничение няма и не може да има. Така че можете да изберете няколко цвята наведнъж и да ги редувате върху кичурите, за да получите по-ярък и ефектен резултат.

Преглед на продукти за ярко боядисване на краищата на косата

Което означава, че няма да ви разочарова? Чувствайте се свободни да опитате едно от тези.

 • Colorista Washout от L'Oréal Paris

  Това е оцветяващ балсам за тези, които не се страхуват да прекарат седмица или дори две с нов цвят на косата си. Продуктът се държи върху нишките и върховете до половин час, така че сянката да грабне, след което се изплаква с вода.След това косата се изсушава. Ще трябва да използвате шампоан два или три пъти (руси, може би повече), за да „станете себе си“ отново - и да върнете оригиналния нюанс на косата. Между другото, специален шампоан Colorista Fader ще помогне за ускоряване на процеса.

 • Грим за коса Colorista от L'Oréal Paris

  Това оцветяващо желе е много подобно на балсама Colorista Washout по начина, по който се прилага. След него обаче цветът на косата не се задържа толкова дълго - отмива се с шампоан от първия път. Подходящ за момичета, които обичат прецизното нанасяне. След нанасяне желето не е необходимо да се отмива. Но трябва да изсушите цветните нишки. След като косата изсъхне, тя трябва да бъде сресана - и новото изображение е готово!

 • Colorista Spray от L'Oréal Paris

  Побързайте с оцветител. Когато няма време да нанесете боя върху всеки кичур, изчакайте необходимите 10-15 минути и след това изсушете косата си, можете бързо да напръскате косата си или само върховете със спрей Colorista - и веднага да отидете на работа. Цветът ще се измие след първото използване на шампоана.

Бихте ли опитали да боядисате краищата на косата си? Напиши коментар.

Категория: