Объркването не е случайно: много хора използват бронзант като руж. Това обаче не означава, че говорим за два продукта, които са 100% взаимозаменяеми

Бронзантът е предназначен да подчертае тена, създавайки леко потъмняване, заедно с ефекта на сияние на кожата. Но това беше само в самото начало - гримьорите и просто любителите на грима бързо намериха бронзант с още дузина начини да го използват. Един от тях е използването на бронзант вместо руж. Те наистина имат много общи неща, но не напразно са две различни категории фондове.Нека да разберем какви са характеристиките на всеки от тях.

Кое е по-добре: бронзант или руж?

Ружът е основен инструмент за красота: с негова помощ, след изравняване на тена на кожата, освежете тена. Ефектът се постига, ако бузите нежно порозовеят. Можете да симулирате естествен руж и в същото време да подчертаете предимства, като например изразителни скули.

Бронзърът, съдейки по първоначалната идея, е инструмент от съвсем различен вид. Предназначен е да придаде на кожата тен или да подчертае естествения тен с блестящи пигменти.

След широкото разпространение на техниката за контуриране, бронзантът започва да се използва като скулптуриращ инструмент за създаване на игра на светлина и сянка, особено в областта на скулите. Бронзантът заедно с хайлайтъра ви позволява да „изострите“ скулите, правейки ги визуално изсечени.Говорихме как да прилагаме продукта в това видео.

По един или друг начин и двата продукта се нанасят върху бузите, за да направят визуално чертите на лицето по-привлекателни. Само ружът помага за освежаване на тена, а бронзантът - за създаване на впечатление, че кожата е докосната от лек загар, за придаване на отпочинал вид и естествено излъчване.

Кое е по-добро за перфектно контуриране на лицето: бронзант или руж?

Ако сте запознати с техниката за контуриране, значи знаете, че тя се основава на играта на светлина и сянка. Потъмняването се създава, като правило, под зигоматичната кост, като се начертае диагонал със скулптурен инструмент към ъглите на устните. Бронзантите се справят най-добре с ефекта „сянка“. Сенките от кафявата палитра са точно това, от което се нуждаете.

Има специални матови бронзанти, които са чудесни за контуриране. Основното нещо е да се научите как да ги използвате правилно и да ги смесвате старателно, за да избегнете ефекта на тъмни петна по кожата. Ако всичко е направено правилно, резултатът ще бъде издълбани скули.

В същото време някои използват руж, за да контурират лицето си. Има дори отделна техника за контуриране на руж - драпиране. Същността му се състои в това, че под скулите се нанася по-тъмен нюанс на руж, а малко по-високо, върху изпъкнала област, по-светъл. Тази комбинация ви позволява да създадете игра на светлина и сянка, което прави чертите на лицето по-скулптурни. Как работи тази техника, показахме в този видео урок.

Все пак можете да се справите с един нюанс руж - ако го нанесете по същия принцип като бронзанта. Резултатът ще бъде по-мек и по-естествен, отколкото в случай на класическо контуриране.

Каква е разликата между бронзант и руж по отношение на нанасянето?

Освен модерното контуриране, методите за нанасяне на руж и бронзант все още са различни. Така че е обичайно да се засенчва руж върху „ябълките“ на бузите - това създава ефекта на свежест, който се очаква от продукта.

"

Бронзантът традиционно се използва под скулите, като понякога се добавят няколко щриха към страничните части на челото, по линията на косата, а също и по контура на долната челюст. Това помага на кожата да придобие тен, а също така визуално стеснява лицето, което за някои се превръща в допълнително предимство."

Каква е разликата между бронзант и руж?

Няма фундаментални разлики във формата на освобождаване за руж и бронзанти. Classic е компактен продукт със суха текстура. Те са удобни за използване, тъй като засенчването обикновено не е трудно.

Кремообразните и течни ружове или бронзанти са по-лесни за работа от професионалисти; тези текстури са по-трудни за работа.

Има и много леки воднисти течности. Руж-гелове, руж-желе – има и такива формати; ружът и бронзантите под формата на възглавнички също са популярни. Разнообразието от текстури ви позволява да изберете най-удобната опция за себе си.

Преглед на най-добрите продукти за скулптуриране на лице

Намирането на идеалния руж и бронзант понякога не е толкова лесно. Ако все още нямате любими, опитайте едно от тези средства. Според редакторите те са едни от най-добрите.

А вие с какво коригирате контурите на лицето - руж или бронзант? Напишете коментар.

Категория: