Изборът на нюанс на руж въпрос на вкус ли е? Не със сигурност по този начин. Важно е да подхожда на тена на кожата ви и на цветотипа ви

Когато избирате руж за светла кожа, трябва преди всичко да запомните, че цветът ще се вижда ясно на бузите, дори ако изберете пастел. И тук внимателното засенчване не е достатъчно. Само онези нюанси, които са в хармония с цвета на човека, ще изглеждат органични."

Какви цветове руж подхождат на светла кожа?

Светлата кожа винаги е студена? Съвсем не, тя може да има както розови, така и жълтеникави нюанси. И във всеки случай подходящият нюанс на руж ще бъде индивидуален. Но има ружове, които по принцип не са подходящи за момичета със светла кожа - независимо от цветотипа.

Например, твърде тъмен - слива или тен, който на бледо лице ще изглежда просто като кафяво петно.

За да не сгрешите, обърнете внимание на следния руж:

 1. бледорозово

  Този нюанс може да се нарече универсален. Използва се както при "топла" кожа, така и при "студена" кожа със син подтон.

  След засенчване върху скулите остава деликатна розова мъгла, която изглежда естествена, като свеж руж след скреж.

 2. Праскова

  Или малко по-светъл кайсиев руж се препоръчва да добавите към чантата с гримове за момичета, чиято кожа има леко топъл жълтеникав оттенък.

 3. Червени

  Друг вариант за всеки. И не се страхувайте, че червеното е много ярък нюанс.

  Важно е правилно да оцветите ружа, оставяйки лек полупрозрачен слой цвят върху кожата; тогава резултатът ще бъде естествен. За да не направите грешка, ви съветваме да гледате нашия видео урок за засенчване.

 4. Лилаво или лилаво

  Този руж може да подхожда на момичета с много светла, бледа кожа със студен подтон. Но отново ще трябва да обърнете внимание на оцветяването, така че контрастът да не е твърде силен.

Руж за брюнетки с бледа кожа

Момичетата с този тип външен вид се наричат снежнобели: те имат много светла кожа, която изглежда някак бледа на фона на тъмна коса. В този случай се нуждаете от руж от студени нюанси.Но! Не трябва да създавате акцент в грима с тяхна помощ - червилото и сенките за очи с очна линия ще се справят по-добре с тази задача.

В ежедневния грим е по-добре да използвате мек розов руж, оставяйки само нотка цвят върху бузите. За визии с червено или бордо червило са подходящи съответно червеният и лилавият руж.

Могат да се нанасят малко по-ярко, отколкото е обичайно в дневния грим, но все пак не можете без старателно засенчване - ружът не трябва да бъде най-яркият детайл на изображението. Можете да прочетете повече за това кой руж подхожда на брюнетките тук.

Кой руж подхожда на блондинки със светла кожа?

Момичетата с руса коса и светла кожа имат нужда от още по-мек руж. При брюнетките яркостта на цвета на скулите все още може да бъде оправдана от факта, че тъмната коса контрастира с бледата кожа в техния образ; тук руж в наситени нюанси като люляк ще изпъкне твърде много на общия фон.Но понякога, благодарение на такъв контраст, може да се получи интересно изображение. Особено ако победите люляковия нюанс и в грима на устните и очите.

Предпочитайте нежно розовия руж, ако имате бледа или розова кожа.

Ако тя има топъл подтон, погледнете сенки от прасковени и кайсиеви тонове.

Ревю на руж за "порцеланова" кожа

 • Alliance Perfect Le Blush в нюанс 90 Fresh Rose, L'Oréal Paris

  Това е мек розов нюанс с фин блясък, който е по-подходящ за притежателките на светла кожа с топли нюанси. Тя ще ви помогне да подчертаете скулите и в същото време ще придадете на кожата лек блясък. Познатата прахообразна текстура е лесна за работа, а наличието на витамин С и други овлажняващи съставки ще помогне да се избегне суха кожа.

 • Teint Idole Ultra Wear Stick в нюанс 308, Lancôme

  Кремообразният руж във формат на стик е това, от което се нуждаят момичетата със светла кожа, тъй като нанасянето е лесно за контролиране и дори може да се остави безтегловен полупрозрачен слой върху кожата, който също е лесен за преливане. Плюс това, Teint Idole Ultra Wear Stick придава на кожата естествено, свежо, розово покритие. Нюанс номер 308 е подходящ за момичета както от топъл, така и от студен тип цвят.

 • Master Blush Palette, Maybelline New York

  Печеливш избор за момичета със светла кожа. Първо, в палитрата има четири нюанса руж наведнъж, което означава, че можете да изберете правилния, като вземете предвид други акценти в грима. Второ, по-ярките нюанси, които наистина не подхождат на кожата ви, могат да бъдат направени по-светли, като ги смесите с по-меки цветове като бежово (което, когато се използва самостоятелно, ще ви служи като хайлайтър).

От какво се ръководите, когато избирате руж? Напиши коментар.

Категория: