Русото с мек розов руж е класическа визия, но не единствената. Какви други нюанси могат изгодно да подчертаят скулите на светлокосите момичета?

Изглежда, че малък проблем е да изберете нюанс на руж. Само с едно предупреждение: грешката не може да бъде скрита; ще бъде очевидно за всички, че нещо се е объркало в грима. В идеалния случай ружът трябва да се слее с кожата, без да привлича вниманието върху себе си и ако се възприеме като цветно петно, значи нещо се е объркало.

Ружът трябва да бъде избран, като се вземат предвид тена на кожата и цвета на косата. И ако брюнетките могат да използват повечето нюанси, включително много ярки, то за блондинките има някои ограничения."

Какви цветове руж подхождат на блондинките?

Тъй като естествените блондинки обикновено имат много светла кожа, те се нуждаят от руж, който не се набива на очи в грима. Това са предимно нежни нюанси.

 1. Розово

  Блондинките с много руса коса и естествено бледа кожа се нуждаят от пастелно розово. И дори тя ще трябва да бъде внимателно засенчена, така че кожата само леко да стане розова върху „ябълките“ на бузите.

  Златисто русото и кожата с топъл подтон ще бъдат хармонично допълнени от розово бежово, за предпочитане с фин блясък, който леко ще „освети“ кожата, сякаш е леко почервеняла на слънце.Люляково розовото ще бъде добър избор за момичета със студени тонове на кожата. Като се има предвид наситеността на този цвят, такъв руж трябва да се нанесе в малко количество и внимателно да се смеси.

 2. Праскова

  Друг вариант за момичета с топъл цветен тип външен вид. Розовото също присъства в този нюанс, но има повече червенина, което го прави подходящ за кожа с топли нюанси.

  Отново трябва да се избягва обилното нанасяне, за да не се получи поглед с подчертан руж (освен ако това не е намерението).

 3. Червени

  Много блондинки се страхуват от този цвят, но напразно. За грим с червено червило, подходящият руж е наистина задължителен.

  Резултатът ще бъде хармоничен, ако обърнете внимание на оцветяването. И когато се нанася полупрозрачно, продуктът ще подхожда на всеки цвят, универсалността е основното му предимство.

Как да изберем руж за блондинки със сини очи?

Синеоките блондинки трябва да погледнат по-отблизо на студените нюанси на козметиката. И това важи и за ружа. Помолете консултанта в магазина да избере мек розов цвят със студен подтон. Ако не харесвате чисто розово, опитайте с "прашна" роза, но без бежови включвания (те ще направят нюанса по-топъл от необходимото).

Можете също да се обърнете към универсални опции като червено. В този случай помнете за безупречното оцветяване - без него не можете да постигнете хармоничен резултат, дори ако изберете акцентен грим с червено червило или опушени очи.

Кой руж е най-подходящ за блондинки със зелени очи?

Цветотипът на зеленооките блондинки предполага използването на по-топла гама. Цветовата палитра на подходящия руж включва нюанси на праскова, кайсия, корал.

Червеното също може да бъде полезно, но е по-добре да го запазите за специални случаи, за да допълни акцента върху устните.

Идеи за грим за блондинки с акцент върху ружа

Дори и да искате да наблегнете на ружа, нанасянето на продукта изисква умереност. Когато набирате руж върху четка, отстранете излишъка и разпределете пигмента върху кожата без натиск, в противен случай не можете да постигнете естествен резултат.

 1. Мед

  Създайте изображение с нюанси от една скала. Върху контура на очите след поглаждане с kajal, смесете медните сенки, за да получите полупрозрачна мъгла.

  Използвайте червени сенки на бузите си. В този случай засенчването трябва да бъде такова, че цветът да се превърне в намек за цвят. Това изображение ще бъде изгодно за блондинки със сини очи, тъй като контрастът с цвета на очите ще се окаже изключително изразителен - погледът ще стане буквално магнетичен.

 2. Драпиране

  Тази техника е за тези, които не смятат ружа за второстепенен инструмент за красота. Неговата същност се състои в това, че с помощта на два нюанса руж можете да направите скулптурна корекция на лицето - не по-лоша от обичайното контуриране.

  Вземете розов руж в два нюанса - тъмен и светъл (може и с блясък). Нанесете по-тъмен пигмент върху скулите. А тази, която е по-светла, пренесете върху изпъкналата част на скулата. Смесете границите. Играта на светлина и сянка ще свърши своята работа: скулите ще изглеждат изсечени, а лицето като цяло ще бъде изваяно. Ще намерите всичко за техниката на драпиране в това видео.

 3. Блясък на скулите

  Текстура с блясък ще ви помогне да акцентирате върху скулите. Изберете нюанса на продукта с малки блестящи частици, като вземете предвид тена на кожата: розово за студен подтон, прасковен за топъл.Можете да използвате палитрата, която ви позволява да смесвате няколко нюанса руж с едно движение на четката.

  Например палитрата Strobe Of Genius от NYX Professional Makeup със седем нюанса илюминатори (какво представлява и как се различават от хайлайтърите, можете да прочетете тук) - сред тях има и такива, които могат да служат като руж.

  Допълнете този руж с опушени очи или грим с матово червило в наситен тъмен цвят.

  1. Руж на слепоочията

   Когато правите грим с акцент върху ружа, можете да се съсредоточите върху образите от подиума. Според последните тенденции ружът се нанася не само върху „ябълките“ на бузите, но и по-високо - до темпоралните зони, улавяйки страничните части на челото.

   Гримьорите, въпреки че обръщат внимание на оцветяването, самият цвят остава достатъчно ярък. Това, разбира се, не е "грим без грим" със свеж руж - по-скоро смел експеримент, който трябва да решите в навечерието на парти или тържествено събитие.

Какъв руж използвате? Напиши коментар.

Категория: