Трудно е да не мечтаете за изсечени скули, като момичетата от кориците на модните списания. Но какво да кажем за тези, които природата е дарила с пухкави бузи, а скулите са останали едва изразени?

Вече ви казахме как да направите носа по-тънък с помощта на скулптура. Но най-често контурирането все още се използва, за да се подчертаят скулите и визуално да се стесни лицето.

В тази статия ще ви разкажем как "хлътналите бузи" се превърнаха в тенденция и ще споделим стъпка по стъпка инструкция, която ще ви помогне да постигнете ефекта на издълбани скули.

Изострени скули: как започна тази тенденция?

Много актриси и модели са запомнени с изваяните си лица. Но има и друга причина за нарастващата популярност на такъв грим. Лице с ясно изразени скули изглежда по-слабо и работи по-добре на снимки. Може би затова „острите“ скули се превърнаха в истинска тенденция в социалните мрежи.

Някои момичета, уморени от ежедневното контуриране, прибягват до драстични мерки - решават се на пластична хирургия. Но това все пак са крайни мерки. А какво да кажем за тези, които също мечтаят за изразителни скули, но не са готови за операция? Ще помогне компетентна корекция, благодарение на която бузите ще изглеждат хлътнали. Има много полезни трикове за фино контуриране.

Как да направите бузите визуално хлътнали: инструкции стъпка по стъпка със снимки

Ще ви трябва:

 • NYX Professional Makeup Conceal, Correct, Contour Palette - Light 301,

 • Професионален грим на NYX 3 стъпки за извайване на лице - светло 02.

 1. Преди да започнете да рисувате скулите, направете основен грим. Разнесете фон дьо тен върху лицето си, подчертайте зоните под очите с коректор, оформете веждите. Можете веднага да направите грим за очи и устни, за да оцените интензитета на целия грим като цяло и следователно да направите корекция, съответстваща на яркостта на следващия етап - не прекалено бледа и не твърде очевидна.

 2. Има няколко вида корекция на скулите в зависимост от ефекта, който искате да получите. Първата, класическа, версия се основава на линия, която се изчертава под скулите, успоредна на линията на челюстта.Започва почти от ухото и завършва на два пръста до ъгъла на устата. При кремообразна корекция линията се очертава и засенчва в мъгла. Ако използвате сух коректор, нанесете го с наклонена естествена четка с меки, плъзгащи се движения, които не оставят очевидни следи.

 3. Има и друг вид корекция на зигомата - според мъжкия тип. Ако харесвате изваяни черти на лицето като Анджелина Джоли, опитайте този метод. Смесете края на линията надолу, водейки я към брадичката. Това ще създаде ефект на строго дефинирани контури на лицето.

 4. Пълна противоположност на предишната версия - корекция с акцент върху "ябълките" на бузите. Линията се изчертава под формата на полукръг към носа. При такъв график, дори ако скулите са очертани доста рязко, видимият обем на "ябълките" на бузите ще остане.

 5. В допълнение към корекцията на скулите можете да потъмните и областта на слепоочието, линията на челюстта (по долния контур), страните на челото и крилете на носа, както и зоната по линията на косата.

 6. Изберете подходящия вид корекция, като запомните основното правило: това, което потъмнявате визуално, отива в сянка и става по-малко забележимо.

 7. И така, ако сте използвали кремообразна корекция, смесете всички линии в мека мъгла.

  Ще научиш всичко за това как да използваш кремообразната текстура в нашия видео урок.

 8. Кремообразната корекция може да бъде допълнително подобрена със суха корекция. Преди да продължите с него, напудрете цялото си лице с полупрозрачна или нюд пудра. Така ще фиксирате кремообразните продукти и ще сте сигурни, че сухите няма да цапат.

Как да допълним грима с ефекта на хлътнали бузи?

Жените с изсечени скули (и няма значение дали са ви дадени от природата или са резултат от компетентното използване на техники за красота) не трябва да се притесняват за грима - в крайна сметка лицето ще така или иначе изглеждайте изразително. Голият грим с лек акцент върху очите е това, от което се нуждаете всеки ден. Вечер ще свършат работа със сиви опушени очи с ефект на блясък.

Или изберете графика. Ясните линии ще направят лицето още по-текстурирано. Добър вариант са кафяви стрелки котешки очи.

А за вечерна визия класически черни стрелки срещу опушено око в комбинация с нюд матово червило.

Преглед на козметика за грим с хлътнали бузи

Все още не сте открили идеалния си продукт за контуриране? Опитайте едно от тези.

 • "

  SUPERSTAY 3-в-1 многофункционален крем стик, Maybelline New York"

  Три продукта в едно: фон дьо тен, коректор и контур в удобен формат на молив. За да създадете ясен контур на лицето, са достатъчни само няколко движения. Продуктът има удобна матова текстура, така че не можете да се страхувате от мазен блясък.

 • Палитра за хайлайт и контур, професионален грим NYX

  В палитрата има осем нюанса, които могат да се комбинират в зависимост от тена на кожата и желания ефект. Ако някой от нюансите свърши, лесно се заменя с пълнител. Средствата могат да се наслояват, но дори когато се нанасят на един слой, лицето изглежда по-релефно.

 • Neo Nude A-Contour, Giorgio Armani

  Течен коректор в два студени кафяви нюанса. Те са подходящи за различни тонове на кожата и ще ви помогнат да постигнете ефекта на естествен контур.

Харесвате ли ефекта на хлътнали бузи? Или смятате, че правят лицето ви да изглежда уморено? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: