Да не коригират грима на устните през деня е мечтата на момичетата, които използват червило всеки ден. Специално за тях гримьорите измислиха няколко ефективни лайфхака

Понякога дори формулите, които са обявени за ултраустойчиви, се провалят - гримът на устните издържа добре няколко часа, но до вечерта губи позиции. Това няма да се случи, ако правилно подготвите кожата и знаете "тайните" техники за нанасяне на червило.

Как да направите грима на устните по-дълготраен?

Изборът на самия продукт определя много, но по правило само течните матови червила демонстрират 100% надеждност: те просто замръзват върху устните (тук показахме как се нанасят).

Премахването на такова покритие не е възможно за всеки дегримьор. Само двуфазните течности и специалните козметични продукти на маслена основа вършат добра работа. Но ако изборът падне върху червило с различен формат, ще трябва да овладеете техниките на професионалистите.

 1. Не забравяйте да подготвите кожата

  От време на време е препоръчително да използвате скраб за устни, за да запазите повърхността им мека и гладка, в противен случай червилото ще се събере в микропукнатини.

  Преди да нанесете червило, нанесете основен продукт като Ultimate Ozone Multipurpose Primer Pencil на Urban Decay - този праймер гарантира, че червилото не губи яркост върху устните и остава добре.

 2. Използвайте принципа на наслояване

  Всеки слой изисква различна техника на нанасяне. Първо "забийте" червилото с върховете на пръстите си - меки потупващи движения.

  Добавете втория слой със самия стик - с натиск. Това ще ви осигури по-богат цвят и по-дълготрайно покритие.

 3. Поправи грима

  Най-лесният начин е да напръскате резултата с фиксиращ спрей с водоустойчиви свойства (това е например Make Up Setting Spray от NYX Professional Makeup)."

  Можете също така да използвате друг трик за красота: леко напудрете устните си между слоевете. Комбинирането на двата хода също е опция.

Как да гримираме устните, така че червилото да не се изтрива дълго време: инструкции стъпка по стъпка

Каква трябва да бъде процедурата?

 1. Нанесете специален грунд върху вече подготвената (със скраб и много лек балсам) кожа на устните. Ако го нямате в несесера си, моливът за устни ще ви помогне. Може или да съответства на цвета на червилото, или да бъде неутрален цвят от нюд гамата.

  Засенчете с него цялата повърхност на устните. Това ще ви осигури основно покритие.

  Нямате нито едно от тези лекарства? Просто напудрете устните си.

 2. Обърнете внимание на очертаването на контура. За да направите резултата още по-точен и точен, повторете контурните линии отвън с помощта на коректор. Смесете границите на приложението му.

 3. Разнесете първия слой цвят върху устните с върха на пръстите си.

  Нанесете кърпичка върху устните си, след това вземете малко прозрачна фиксираща пудра върху пухкава четка и леко погладете устните си няколко пъти.

 4. Попълнете отново контура на устните с пръчка червило. Направете го с натиск.

  Повторете със салфетката.

 5. Закрепете грима, като напръскате устните с фиксиращ спрей от разстояние 15-20 см.

  Ако изберете червило с матова текстура, ще намерите допълнителни хакове за приложение в това видео.

Какво да направите, за да издържите червилото по-дълго: лайфхакове на гримьорите

 • Хакът за наслояване може да се използва и по друг начин. Гримьорите съветват да използвате няколко текстури: първо, разнесете върху устните грунд или лек тонален флуид (той добре замества основата), след това самото червило и накрая руж или сенки за очи с подходящ нюанс.

  Попийте устните си с кърпичка, преди да нанесете нов слой.

 • Преди важно събитие не използвайте омекотяващо масло или балсам на етапа на подготовка на кожата на устните. Логично е да ги откажете, за да елиминирате риска от „плъзгане“ на червилото поради мазната текстура на тези продукти. Можете да компенсирате липсата на влага след тържеството, като измиете грима си. Просто нанесете по-щедър слой грижа за кожата през нощта.

"

Ревю на червила, които няма да ви напуснат през деня

 • Матово червило Suede Matte Lipstick, Професионален грим NYX

  Освен с издръжливостта, това червило се отличава с мека формула, която придава комфорт на устните, и необичаен финиш - не просто матов, а с "велурен" ефект.Обичайният формат на стик ще се хареса на тези, които не обичат течните червила. Разнообразието от нюанси също ще ви изненада: в палитра от 24 цвята ще видите Ace синьо-зелено, Munchies taupe, Cyberpop ярко лилаво и много други.

 • Superstay Matte Ink Liquid Matte Lipstick, Maybelline New York

  Ако искате да се справите без многоетапен грим за устни, изберете течно матово червило. Superstay Matte Ink няма да ви разочарова: формулата обещава 16 часа износване. Освен това през цялото това време ще се чувствате комфортно с външния ефект на „сухо“ матово покритие.

 • Дълготраен матов блясък за устни Lip Magnet, Giorgio Armani

  Този "магнит" ще остане на устните поне 8 часа. Устойчивостта не е единственото достойнство на този продукт на Giorgio Armani. Факт е, че покритието е много леко - четири пъти по-тънко, отколкото при конвенционалните червила и гланцове.Lip Magnet изобщо не се усеща на устните, но радва с наситеността на цвета, който се засилва от ефекта на изпаряване на влагата след нанасяне върху кожата.

Имате ли свои собствени трикове, които ви позволяват да създадете по-траен грим за устни? Разкажете ни за тях в коментарите.

Категория: