Искате ли да освежите образа и възприятието си? Опитайте с оцветяване на кичури. Изберете нюанс въз основа на цвета на косата - и, разбира се, настроението

Днес можете спокойно да вземате импулсивни решения, когато става въпрос за боядисване на косата. Факт е, че има начини бързо да промените цвета и да го измиете веднага щом се отегчи. Остава само да вземете решение за сянката. Така че блондинките, които мечтаят да подчертаят върховете на някои кичури с прашен розов цвят, могат да го направят сами, както и да им придадат яркост на фуксия.

Как да направите розови кичури на руса коса?

Много момичета решават да боядисат косата си изцяло в розово (което красноречиво се вижда от 6 милиона снимки в Insta с хаштаг pinkhair). Това не трябва да се приема като ръководство за действие. За първи път е достатъчно да тествате цвета на няколко кичура или на краищата на косата.

Има различни начини да постигнете желания резултат. Колко дълго ще продължи зависи от продукта, който сте използвали.

 1. Пастели за коса

  Външно не се различават от стандартните сенки. Пастелите са с прахообразна текстура, произвеждат се в пресован формат и за да боядисате косата си, трябва само да притиснете кичура към боядисаната повърхност на продукта и да „разтегнете“ пастеля отгоре надолу.

  Пудрата ще остане върху косата, но може да падне през деня, ако не се фиксира с лак за коса. Между другото, пигментът може да се използва и като такава креда.

 2. Мастило

  Ако имате нужда от по-ярък и по-траен резултат (между другото пастелите могат да оцветят и дрехите), тогава можете да използвате спирала за оцветяване - и не непременно специална за коса. Първоначално може да бъде предназначен за мигли.

 3. Спрей

  За еднодневно боядисване са подходящи спрейове като Colorista Spray от L'Oréal Paris.

  Достатъчно е само да напръскате кичур от спрей, за да получите желания цвят. След като блесна на парти по ярък начин, след това можете да измиете боята по време на обикновен шампоан. Вижте сами!

 4. Желето или балсам

  Тези опции са по-близо до класическото оцветяване. Ако използвате специален балсам (това е например Colorista Washout от L'Oréal Paris), ще трябва да държите продукта върху косата си от 15 до 30 минути, в зависимост от това колко интензивен цвят е необходим.Резултатът ще бъде по-устойчив, отколкото в случая на спрейове. Ще са необходими две или три измивания с шампоан, за да се върне оригиналният цвят.

  И желето за грим за коса L'Oréal Paris Colorista, след кратко излагане, можете просто да го изсушите върху косата си. Не бива да очаквате ултратраен ефект от желето - продуктът е предназначен за еднодневен резултат.

  Опитвали ли сте вече желирани продукти? Можете да намерите инструкции стъпка по стъпка в това видео.

Розови кичури на светлокафява коса: модни тенденции - 2023

През 2023 г. розовото като тенденция няма да отслабне. Визиите с розова коса все още се смятат за модерни - от корените до краищата.

Отделна тенденция са розовите върхове, които допълват основния цвят.

Освен това основният цвят може да бъде както естествен (естествен), така и резултат от боядисване: можете например първо да боядисате косата си в лавандула или например пепеляво сиво и след това да добавите розово, създавайки омбре преход. В същото време розовите нишки на светлокафява коса също ще изглеждат впечатляващи и необичайни.

Трябва да се отбележи, че блондинките харесват особено розовото. Светло пастелно боядисване в комбинация с русо създава нежен ефект „ягода и сметана“: розовото, от една страна, хармонично се слива с основния цвят на косата, от друга страна, остава забележимо на общия фон.

Най-органичният ефект се постига от тънките розови нишки във вътрешните слоеве. Въпреки това, по-големите на повърхностния слой също изглеждат оригинални. Релефният стил ще подчертае играта на цвета.

Блондинка с розови кичури на дълга коса: идеи и снимки

За дълга коса (особено ако е права) можете да изберете самото боядисване „отвътре“: то ще създаде преливания на цвят, за които си струва да се решите на такъв разкрасителен експеримент.

Дължината ви позволява да "разтегнете" цвета от средата до върховете, като получите плавен преход между нюансите. За пълен омбре ефект дългата коса е идеална.

След боядисване можете да се фокусирате върху розовите кичури по много начини. Например, приберете косата си на висока опашка. Това е опция за тези, които избират тънки розови нишки, боядисани от корените. Необичайните опции за тъкане също ще подчертаят контраста между нюансите.

Момичетата, които искат да направят градиента по-видим, могат да навият косата си от границата с нов нюанс.

Розови ивици върху тъмнокафява коса със средна дължина

Ако вашата блондинка далеч не е платинена, тогава оцветяването на нишките в розово не обещава ярък контраст. Такъв резултат трябва да се очаква само от Colorista Spray с цвят на фуксия.

По-мекият ефект с розов цвят върху някои къдрици също има право на съществуване. Навиването на цветни кичури ще ви помогне да привлечете вниманието към него.

След това можете да оставите косата си пусната, да я съберете на полукок или например да я сплетете на плитка - така розовите петна определено ще се виждат.

Розови кичури на боб с кестенява коса

Строгият минималистичен боб може да бъде направен необикновен чрез добавяне на розови кичури. Тъй като косата е с къса дължина, можете да нанесете оцветяващ балсам или желе почти от самите корени. Ако на тази дължина само върховете са розови, изображението ще изглежда незавършено.

Няма много налични прически за момичета с каре, но ако например решите да съберете косата си, разделяйки я на ниска опашка или кок (и дължината ви позволява да направите това), тогава цветните нишки ще бъдат ясно видими.

Преглед на продуктите за получаване на розови къдрици

 • Colorista Spray, L'Oréal Paris

  Форматът спрей е подходящ за тези, които ценят удобството при използване на продуктите (със сигурност няма да има проблеми с Colorista Spray) и искат да получат бърз резултат. Достатъчно е само да отделите онези кичури, които искате да оцветите, от по-голямата част от косата, да ги поръсите със състав от кутия и след това да изчакате минута, докато изсъхнат напълно. Така че в експресен режим ще получите ярко изображение за един ден, а вечерта можете да измиете сянката, връщайки се към обичайното си „аз“.

 • Грим за коса Colorista, L'Oréal Paris

  За тези, които са готови да боядисват косата си по-щателно, да създават меки преходи с помощта на „разтягане“ на цвета, Colorista Hair Makeup jelly е подходящ.След нанасяне действа бързо, особено на руси коси. Остава само да използвате сешоар, за да изсушите косата след използване на продукта и да оставите цвета да се прояви с пълна сила. Блондинките, които са готови за екстремна красота, трябва да опитат розов неон от линията Neon: той „подчертава“ косата на тъмно.

 • Colorista Washout, L'Oréal Paris

  Ако Colorista Spray и Colorista Hair Makeup са опции за тези, които не са готови да прекарат повече от един ден с ярък цвят на косата, то Colorista Washout е средство за смели момичета. Този балсам оцветява косата за около седмица и половина; цветът ще се измие след две или три употреби на шампоан (русите може да се нуждаят дори от малко повече). Процесът на боядисване също не е най-бързият: след като нанесете състава, трябва да го държите върху нишките за около 15-20 минути, така че косата да придобие желания нюанс.

Бихте ли допълнили русото с розови кичури? Напиши коментар.

Категория: