Дори булките, които познават изкуството на грима, се доверяват на гримьор за сватбената си визия. И тук е важно да намерите не просто добър майстор, а професионалист, който е запознат с всички нюанси на такъв грим

Съдържание:

  • Какво да търсите, когато избирате гримьор?
  • Търсене на гримьор за сватба - от и до
  • Съвети как да изберете сватбен гримьор

Работата на булчински гримьор надхвърля обикновеното гримиране.Предстоят му няколко задачи. Необходимо е да разберете как едно момиче рисува в обикновения живот, за да не я промените до неузнаваемост; помислете как да подчертаете естествената му красота; намерете комбинация от акценти, така че гримът да е в хармония с роклята и да отговаря на характера на булката.

Също толкова важно е да разберете как да гарантирате, че гримът е издръжлив върху кожата на определена героиня. Казваме ви как да намерите гримьор за сватба.

Какво да търсите, когато избирате гримьор?

Както други професионални гримьори, булчинският гримьор трябва да владее основни техники за гримиране, като опушени очи, котешки очи, графични очни линии, добре очертани устни, контуриране и т.н. Важно е майсторът да има опит в създаването на грим за събития и заснемане. Особеността на този грим е, че изисква акценти и техники, които ви позволяват да изглеждате добре в кадър и гарантират траен резултат.

Нивото на майсторство може да се оцени от личното портфолио на специалист. Също така ще ви каже колко внимателно гримьорът се отнася към индивидуалността на своите клиенти, има ли смелостта да експериментира и да проявява въображение, колко внимателно изработва образите.

Оценете външния вид на гримьора: отношението към вашия собствен имидж може да каже много за неговата точност и отговорност в работата му.

Допълнете картината с информация какви средства и инструменти използва гримьорът. Обърнете внимание как ги съхранява. Всичко чисто и подредено ли е? Ако в кутията цари хаос, тръбите са мръсни и разпръснати, смесени с четки, това най-малкото би трябвало да повдигне въпроси.

Тъй като има толкова много фактори, които трябва да имате предвид, имате нужда от план за действие, за да вървите стъпка по стъпка към правилното решение, когато избирате гримьор, който ще ви подготви за сватбата.

Търсене на гримьор за сватба - от и до

Ако ви е трудно да си представите как да намерите "същия" гримьор, който да ви превърне в булката на вашите мечти, използвайте малък лист за измама - следвайте плана.

  1. Намерихте ли кандидат по препоръка на приятели или например в социалните мрежи? Проучете работата му, както и страниците на булките, които този майстор е гримирал. Със сигурност ще има отзиви, които ще ви помогнат да разберете колко комфортно са се чувствали момичетата с този гримьор и как са оценили резултата от работата му.

  2. Ако е възможно, организирайте среща с гримьор и ни кажете за вашите желания. Подгответе се: изберете свои снимки с успешен грим и примери за грим, които изглеждат близки до това, което искате да правите в деня на сватбата си. За момичета с руса коса съветите от тази статия ще помогнат. И брюнетките ще намерят вдъхновение в това видео.

    По време на лична комуникация ще можете да оцените както външния вид на господаря, така и начина на общуване, за да разберете дали сте готови да разчитате на този гримьор в навечерието на такова важно събитие.

  3. Не забравяйте да насрочите репетиция за сватбена визия. Въпреки допълнителните разходи, струва си да направите пробен грим. В противен случай няма да разберете дали планираният грим отговаря на очакванията ви. В допълнение, това ще ви позволи да избегнете възможни грешки и клопки в деня на тържеството.

Съвети как да изберете сватбен гримьор

Има още няколко съвета, които ще бъдат полезни в процеса на търсене.

  • Започнете да търсите гримьор предварително - дори ако има още шест месеца до сватбата. За тези, които са в търсенето, графикът е опакован за няколко месеца предварително.

  • В процеса на създаване на пробен грим, говорете с гримьора. Не се страхувайте да задавате въпроси, за да установите контакт и да намерите общ език (добре е, ако вече сте на крак до деня на сватбата), и второ, за да научите повече за неговия трудов опит, за ситуациите развити по време на празненства и поведението му при различни обстоятелства. Отговорите ще ви помогнат да направите своя избор или да се откажете от него.

Как смятате да търсите сватбен гримьор? Напишете коментар.

Категория: