За да увеличите издръжливостта на грима, той трябва да бъде фиксиран. Какви средства и техники са измислени за това, ще кажем точно сега

Съдържание

Сутрин, когато гримът е още пресен, изглежда перфектен, но към обяд искате да го измиете и да го направите отново - познато? Ако е така, тогава останете с нас и разберете как да фиксирате грима на лицето си, така че да издържи до вечерта в оригиналния си вид. Ще ви кажем как да изберете правилната козметика и ще споделим лайфхакове за приложения.

Какви са начините за поправяне на грима на лицето?

Когато се гримирате у дома, не пренебрегвайте праймърите. Те ще помогнат за фиксиране на грима за 8-10 часа. Има много от тези продукти на козметичния пазар, но три са достатъчни за създаване на ежедневен грим: грундове за лице, за очи и устни.

Допълнителна гаранция за дълготрайност на резултата ще бъде изборът на сухи сенки. Да, кремообразните текстури са лесни за използване, дори могат да се нанасят с пръсти, но след няколко часа на кожата те често се търкалят, което прави грима да изглежда небрежен. Изсъхването продължава по-дълго, особено когато се нанася върху грунд.

Обърнете специално внимание на избора на очна линия и спирала. За да ги запазите за дълго време (това важи особено за молива, защото го нанасяме и върху лигавицата), дайте предпочитание на водоустойчивите продукти. Това значително ще удължи живота на грима.

И, разбира се, вземете специален фиксиращ спрей. По-долу - повече за фондовете, които няма да се провалят.

 • Праймерите, основите или основите за грим имат няколко функции, но най-очевидната е да осигурят издръжливостта на грима. Нанесете грунд за лице върху почистена кожа и го оставете да попие, след което потупайте лицето си с хартиена кърпа, за да отстраните излишния продукт. Грундове за клепачи и устни се нанасят по същия начин.
 • Пудрата не само маскира несъвършенствата по кожата, но и фиксира основата. Изберете свободни продукти: те изглеждат възможно най-естествено върху кожата. След като вземете праха върху четката, не забравяйте да отърсите излишъка, тогава покритието ще се окаже безтегловно.
 • Спреят за фиксиране на грим се пръска върху лицето като термална вода. Професионалните гримьори отдавна не са без този инструмент, той удължава издръжливостта на грима до 10 часа.

Как да оправя грима с фиксатор?

Фиксиращият спрей е много лесен за използване, дори начинаещ гримьор може да се справи с него. По-долу има инструкция за прилагането му.

 1. Ще е необходим фиксатор, след като гримът приключи. Разклатете бутилката няколко пъти преди употреба.

 2. Напръскайте го върху лицето си от разстояние 15-20 см в четири кръстосани движения.

"

Във видеото по-долу ще научите друг начин за нанасяне на спрея. Може да се използва за навлажняване на четки за грим преди нанасяне на продукти като сенки за очи. Между другото, мокрото нанасяне също удължава издръжливостта на грима.

Какво друго можете да направите, за да поправите грима у дома?

Не искате да харчите пари за грундове и фиксатори? Ето някои трикове, които ще ви помогнат да закрепите грима си върху лицето си, без да харчите излишни пари.

 • Нанесете фон дьо тен със синтетична четка, а не с пръсти (те омазняват кожата).

 • Не използвайте спирала върху долните си мигли, тъй като тя бързо ще се отлепи. Вместо това очертайте долните клепачи с кафяв молив.

 • За да неутрализирате мазния блясък на кожата през деня, използвайте матиращи кърпички вместо пудра.

 • Нанесете прозрачен гланц върху червилото: той ще фиксира грима на устните.

 • Преди да нанесете тон, хидратирайте добре кожата с крем. Така на кожата ще отнеме повече време, за да се върне към обичайното си (например сухо или мазно) състояние, което ще се отрази негативно на качеството на грима.

Преглед на инструменти, които ще помогнат за коригиране на грима

За да улесним намирането на ефективни продукти за дълготрайност на грима, ние съставихме списък с достойни опции.

 • Urban Decay All Nighter Фиксиращ спрей

  Инструментът е създаден с помощта на технология за контрол на температурата, която гарантира безопасността на грима както в горещо, така и в студено време. All Nighter прави грима водоустойчив и придава на кожата здрав блясък. Пълното досие на продукта можете да прочетете тук.

 • La Base Pro от Lancôme

  Подготвя кожата за нанасяне на основата и удължава износването на основата с до 10 часа. Нанесете основа вместо крем: идеално овлажнява кожата, изглажда я, прави я по-еластична и визуално стеснява порите.

 • Touche Éclat Blur Compact Face Primer от YSL Beauté

  При нанасяне пудрата придобива текстурата на балсам, който прикрива несъвършенствата по кожата, изравнява тена и визуално свива порите. Основата, нанесена върху този грунд, не се търкаля през деня. Можете да прочетете повече за инструмента тук.

Как поправяте грима си? Оставете вашия коментар.

Категория: