Не бързайте да купувате ново червило. Понякога всичко, от което се нуждаете, са подръчни инструменти и малко изобретателност

Съдържание:

 • Мога ли да направя цвета на червилото си по-тъмен?
 • Как да направите светлото червило по-тъмно преди нанасяне?
 • Как да направите червилото по-тъмно на устните: инструкции стъпка по стъпка
 • Характеристики на потъмняване на червено червило у дома

Има ли смисъл тези, които не си рисуват ярко устните, да си купят бордо червило - да е в несесер за всеки случай? Ще бъде по-практично да се направи без ненужни разходи.Ако се изисква необичаен акцент, можете сами да създадете желания нюанс. Не е толкова трудно да промените цвета на съществуващо червило, като го направите по-тъмно, например.

Мога ли да направя цвета на червилото си по-тъмен?

Ако често експериментирате с козметика, тогава знаете, че дори с един продукт може да се направи цялостен грим. А ако разполагате с две или три, можете да постигнете много повече. Не се страхувайте да смесвате текстури и нюанси. За червило, което трябва да е по-тъмно, този подход работи чудесно.

Освен същинското червило, което очаква трансформацията, ще ви трябват или тъмни сенки, или очна линия, или гел очна линия - черна или да речем кафява.

Продуктите за контури и контури най-често имат почти същия състав като моливите за устни; разликата е само в цвета. Следователно те са най-подходящи за потъмняване на червило.

Как да потъмня светлото червило преди нанасяне?

Вземете например червено червило. Трудности не трябва да възникват, ако знаете точно как да действате.

 1. Първо, можете да смесите малко червило с малко количество кафяв или черен молив или очна линия, които обикновено използвате, за да очертаете околоочния контур, върху специална палитра или дори върху опакото на ръката си. Използвайте четка за устни, за да получите равномерен нюанс и след това го разнесете върху устните.

 2. Второ, червилото може да се "тонира" с кафяви или черни сенки. Трябва да ги разбъркате по-старателно, за да стане покритието равномерно, без тъмни ивици.

 3. Ситуацията е опростена, ако трябва да потъмните течно червило. Тогава ще бъде много по-лесно да смесите гел очната линия, люспите на молива за очи и сенките с „основата“.

Как да направите червилото по-тъмно на устните: инструкции стъпка по стъпка

Необходим е друг план, в случай че вече сте боядисали устните си, но се е оказало, че цветът не е точно това, което сте очаквали.

Не бързайте да отмивате червилото си. Можете да поправите получения грим – отново с помощта на продукти за грим на очите, които вероятно ще намерите в козметичната си чантичка.

 1. Вземете кафяв или черен молив. Гел очната линия също ще се справи със задачата. Очертайте устните с тях върху вече нанесеното червило.

 2. Добавете малко тъмен пигмент в централната част на устните и след това го "разтегнете" хоризонтално до ъглите. Най-добре е да работите с четка, за да не изцапате молива (ако го използвате) с червилото.С него прелейте цвета по цялата повърхност на устните, като се стремите да го изравните максимално. Между другото, по същия начин можете да постигнете красив омбре ефект.

Вярно, трябва да разберете, че тази техника ще работи само с кремообразно червило, което не замръзва на устните, като матово. С последното, уви, нищо не може да се направи, ако вече е приложено.

Характеристики на потъмняване на червено червило у дома

 • Добавяйте по-тъмен нюанс малко по малко, за да не "превишите" резултата. Ако използвате твърде много очна линия или сенки наведнъж, трудно ще оправите бюста. Но можете да опитате. В този случай лайфхакове от това видео ще ви бъдат полезни.

 • Смесете средствата внимателно. Особено ако решите да направите червеното червило по-тъмно със сухи сенки. В противен случай в текстурата на червилото ще се виждат частици пудра.

Ако самостоятелната дейност по отношение на припомнянето на нюансите на червилото ви изглежда съмнителна, разгледайте по-отблизо такъв практичен инструмент като палитра с червило.

Това може да е например палитрата Color Riche от L'Oréal Paris. Има шест нюанса - от млечно розово до тъмно черешово, като може да се използва както поотделно, така и заедно, като се смесва помежду си до получаване на желания цвят на червилото.

Някога налагало ли ви се е да направите цвета на червеното червило по-тъмен на устните си? Споделете вашите тайни трикове за красота в коментарите.

Категория: