Ярките цветове на отделните нишки са забележима тенденция напоследък. Вярно е, че се смята, че такава боя хваща само на руса коса. Какво трябва да правят тъмнокосите момичета?

Сред брюнетките има много, които искат да опитат боядисване на кичури. В случай на тъмна коса обаче има някои нюанси, които трябва да знаете, ако искате да получите безкомпромисно ярък резултат.

Казваме ви какво да направите, за да може оцветяването да оправдае очакванията.

Цветни кичури коса: модни тенденции - 2023

Модата на многоцветните нишки се обяви преди няколко години. През 2023 г. имаше истински бум. Ярките акценти, създадени с боядисване, станаха част от визиите на ревютата на Prada, Jean Paul Gaultier, Yohji Yamamoto, Haider Ackermann, Tsumori Chisato и други популярни марки.

Звездите започнаха да ходят по червения килим с коси от всички цветове на дъгата - оказа се, че това изобщо не е тийнейджърска тенденция, която само младите могат да оценят.

Много скоро тенденцията беше подета в социалните мрежи и се стигна дотам, че някои стилисти започнаха да правят рисунки върху косата, като измислиха нови техники за работа с бои.

"

Следните цветове бяха на върха на популярността:

 1. Розово

  Това е изборът на много момичета: блондинките обичат ефекта на ягоди и сметана, мек розов пастелен резултат; брюнетките, напротив, предпочитат контрастни нишки с цвят на фуксия.

 2. Синьо

  И в първия, и във втория случай оцветяването в синьо е вариант за най-смелите. Акцентът ще бъде забележим във всеки случай. Ако розовото все още може да се доближи до естествения нюанс на косата, като изберете по-светла боя, тогава синьото ще изглежда екстравагантно във всяка концентрация.

 3. тюркоазено

  Същото може да се каже и за тюркоаза. Тук обаче можете да изберете пастел - смес от тюркоаз с млечнобял нюанс и тогава резултатът ще бъде нежен и деликатен. Най-често този цвят се използва за оцветяване на "русалка" .

 4. Лилаво

  Този цвят се харесва и на момичета, които, следвайки модните тенденции на 2023 г., са готови да се преобразят в русалка. Активно се използват както по-ярко лилаво, от неоновия спектър, така и пастелно лавандула - тази опция е по-подходяща за мечтателни хора.

 5. Сиво

  Отначало пепелявите нюанси бяха на мода, по-късно боядисването на „сивата коса“ стана тенденция. И не изцяло, а на кичури. Следователно такива багрила също са в търсенето.

  Резултатът изглежда интересен - особено на млади момичета с ярък индивидуален стил.

Как да боядисвате отделни кичури?

Има много начини да направите цветни кичури.Най-лесният начин е да посетите салона и да получите професионално боядисване от колорист. Само за това трябва да сте 100% уверени в решението си да промените радикално външния си вид. Много повече момичета предпочитат първо да опитат да боядисат няколко кичура в ярък цвят, използвайки продукти с временен ефект. Сред тях са:

 1. Пастели за коса

  Това е цветна пресована пудра. За да направите нишка оцветена, тя се извършва с тази креда, притискайки косата към повърхността на продукта. Ярката следа, която остава върху косата, не може да се нарече устойчива: прахът постепенно се разпада, а понякога и петна по дрехите.

 2. Спирала за коса

  Метод за тези, които ще боядисват само няколко кичура. За постигане на ярък цвят ще помогне ярката спирала, която се използва върху миглите или веждите.

  Тя буквално замръзва в косата си; след като пигментът изсъхне, кичурът може само да се разресва, за да се възстанови естествената подвижност на прическата.

 3. Спрей

  Тази опция е подходяща за тези, които, напротив, искат да постигнат по-обхватно оцветяване на кичурите. Между другото, за тъмнокоси хора това е най-добрият избор: боята ще остане на повърхността на косата, което означава, че няма да загуби своята яркост. Опитайте продукт като Colorista Spray от L'Oréal Paris.

 4. желе

  С цветно желе (като Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris) ще получите краткотраен ефект от боядисването - цветът ще остане върху кичурите ден-два, докато не използвате шампоан.

  Подробни инструкции можете да намерите в това видео.

 5. Балсам

  Инструменти като Colorista Washout на L'Oréal ви позволяват да се наслаждавате на резултатите от вашите експерименти за красота в продължение на седмица и половина.Продуктът се държи върху косата от 15 до 30 минути, което заедно със специалния състав определя дълготрайността на ефекта. С всяко измиване цветът постепенно ще се измие - около 3 шампоана ще са достатъчни, за да се върнете към оригиналния образ.

Как да направите цветни кичури на черна коса със средна дължина?

При коса със средна дължина боядисването с преход от естествен към нов цвят ще бъде най-изгодно. Нюансът на боята, който сте избрали, в идеалния случай трябва да се появи някъде в средата на нишката и да стане по-наситен по-близо до върховете. Резултатът ще бъде хармоничен, ако началната линия на оцветяване е прекъсната, така че да няма ясно разделение на контрастни блокове.

Когато става въпрос за тъмна коса, по-добре е да използвате повърхностни продукти като спирала и спрей, защото в случай на балсам, който трябва да насити косата с пигмент, резултатът не винаги е толкова ярък, колкото се очаква.В серията Colorista Washout, например, само тъмни нюанси са подходящи за брюнетки: тюркоаз, морско синьо, бордо.

Когато оформяте косата си след боядисване, най-добре е да подчертаете кичурите с нов цвят, като направите лека къдрица.

Къс боб с цветни кичури на тъмна коса: идеи и снимки

Носите ли каре? След това си струва да боядисвате нишките от самите корени. Освен това е по-добре да вземете тънки, така че новият цвят да изглежда през естествения ви нюанс.

Тук е полезен или спрей (като го използвате, поставете кичур върху импровизиран "субстрат" - салфетка или лист хартия, за да не оцветите основната част от косата), или желе.

А при оформяне косата може да бъде както изправена, така и накъдрена, като във втория случай се акцентират върху цветните кичури.

Контрастни кичури на дълга тъмно руса коса

Момичетата с тъмно руса коса имат повече свобода на избор, когато става въпрос за цвят на боята. Пастелните балсами и желета няма да дадат забележим ефект. Но спрейовете ще ви помогнат да постигнете впечатляващ резултат.

Когато косата е дълга, можете да играете с "разтягането" на цвета на различни нива. Някъде да боядисате само върховете, някъде да започнете от средата, някъде - изцяло от корените. Тогава ще получите ефект на обем и красива игра на нюанси, която ще се вижда както на пусната коса (както и да я оформяте), така и на прическа - като опашка или кок.

Преглед на инструментите за получаване на многоцветни къдрици

Откъде да започнете, ако никога преди не сте боядисвали косата си? Тези инструменти са лесни за използване, така че не се колебайте да опитате един от тях.

 • Грим за коса Colorista, L'Oréal Paris

  Colorista Hair Makeup jelly е предназначен за еднодневно боядисване на коса - цветът издържа до първото измиване с шампоан. Можете просто да нанесете продукта върху желаните кичури (дори ръкавици не са необходими: желето няма да оцвети кожата) и след това да ги изсушите със сешоар.

 • Colorista Spray, L'Oréal Paris

  Още един инструмент, който е лесен за използване: нанасяте боята върху кичурите от кутия с дозатор. Цветът изчезва, включително и върху тъмна коса. За да го оправите, просто използвайте лак за коса. След едно нанасяне на шампоана от вашия разкрасителен експеримент няма да остане и следа.

 • Colorista Washout, L'Oréal Paris

  Colorista Washout Balm е предназначен за тези, които са готови да носят боядисани кичури за повече от един ден. Този балсам трябва да се остави върху косата за 15-30 минути (времето на излагане зависи от това колко наситен е нюансът, който искате да получите), след което изплакнете с вода. След като изсушите косата си, ще видите резултата. Цветът ще се измие постепенно - косата ще се върне към първоначалния си нюанс след няколко употреби на шампоан. Между другото, L’Oréal Paris се погрижи формулата да е добра за косата и добави естествени киселини към състава.

Искате ли да опитате да направите многоцветни кичури? Напишете коментар.

Категория: