Да си модерен не винаги е лесно. Но при грима е по-важно резултатът да разкрасява изображението и да изглежда естествено

Тенденция в красотата като подчертаването на веждите не може да бъде напълно пренебрегната. Но за да го следвате, понякога трябва не просто да оцветите веждите си малко повече от обикновено, но напълно да промените естествената им форма. Ако сте готови за това, подходете разумно към въпроса: важно е формата, която искате да получите, да отговаря на вашия тип лице и да подчертава достойнството му. Ще ви кажем как да промените формата на веждите сами, у дома.

Как да изберете нова форма на веждите според вашия тип лице?

Широките и плътни "самурови" вежди са едно от най-честите пожелания към майсторите на веждите. В началото те първо определят каква форма трябва да имат веждите.

В същото време те вземат предвид чертите на лицето, но също така не пренебрегват естествената извивка на веждите: ако не вземете предвид „първоначалните данни“, вероятно резултатът ще не украсяват изображението, а напротив, ще се превърнат в негов недостатък.

Когато и да промените формата на веждите си, в салона или у дома, първо оценете типа на лицето си и определете кои вежди ще допълнят хармонично образа.

 1. Овално лице

  Задачата е лицето да не изглежда опънато след корекция на веждите. Извитите вежди в този случай определено са изключени. Също така си струва да се откажете от веждите с висока почивка, поради което изражението на лицето ще бъде завинаги изненадано или неразумно строго.Много по-добре е да се стремите да изправите веждите или да оставите едва забележим завой.

 2. Кръгло лице

  Собствениците от този тип често се оплакват, че чертите им са лишени от скулптура. За да придадат изразителност на външния си вид, те подчертават скулите с бронзант, опитвайки се да постигнат лелеяните „изсечени“ форми. Веждите с „правилна“ форма могат да засилят ефекта. Говорим за вежди с леко начупване и заострена "опашка" . Ясните линии за закръглените момичета са изход от ситуацията.

 3. Квадратно лице

  Момичетата с квадратни лица са обратното. Чертите им често са твърде остри: широка челюст, остри скули. Това може да бъде визуално изгладено поради мекото огъване на веждите без ъгли и извивки. Най-добре е това да са извити вежди с леко издигане, плавно преминаващи в спускане по-близо до върховете.Предпочитайте средната ширина: твърде широките вежди ще направят изображението просто, а тънките „струни“ ще изглеждат нелепо на фона на изразителни детайли на външния вид.

 4. Сърце

  Стесняване, сочеща към брадичката и широко, понякога дори масивно чело - това са характерните черти на този тип лице. В този случай, когато избирате формата на веждите, спрете на извита с меко извиване. Друг вариант е едва забележимо извиване с повдигане на „опашките“ (без това изражението на лицето ще стане „тъжно“).

Какви инструменти са ви необходими, за да промените сами формата на веждите си?

Стилистите за вежди в салона разполагат с цял арсенал от инструменти и инструменти за красота за корекция на вежди. Вкъщи ще ви трябва необходимия минимум. Ако сте свикнали да се грижите за веждите си, тогава можете да се ограничите до това, което е в козметичната ви чантичка.

 1. Пинсети

  Основно средство, което премахва нежеланото окосмяване. Професионалистите могат да го заменят с нишки, но за да се научат как да работят сами с тях, ще отнеме много време. Пинцетите са най-лесният и надежден инструмент за използване.

 2. Молив

  Използвайки обикновен молив за вежди (като Brow Define Pencil на Lancôme), можете да очертаете бъдещата форма на веждите по контура и след това да използвате пинсети, за да коригирате.

  Благодарение на тази „чернова“ ще избегнете риска от премахване на твърде много и няма да направите веждите твърде тънки. Освен това ще постигнете симетрия (как да коригираме асиметрията, казахме тук).

 3. Сенки

  Ще ви трябва този инструмент, след като завършите корекцията с пинсети. Лесно се запълват празнините в контура на веждите със сенки, създавайки ефект на пълнота; веждите ще изглеждат по-дебели и ще се превърнат в пълноценен акцент в образа ви.

 4. Наклонена четка

  Формата му се счита за най-удобната, ако трябва да оцветите веждите си, като им придадете по-графично очертание и запълните очертанията. С широко изрязване можете да оцветите веждите в основата и да нарисувате „опашка“ с тесен връх.

 5. Шаблони

  Те са необходими за тези, които не могат да решат формата на веждите (може да се приложат шаблони върху лицето, за да се разбере как ще изглежда с нова извивка на веждите). Те също така помагат за коригиране на формата на веждите с пинсети без грешки.

  Подробни инструкции за използване на шаблона можете да намерите в това видео.

Как да промените формата на веждите: инструкции стъпка по стъпка

 1. Дефиниране на фигура

  В зависимост от вида на лицето ви. Ако има кръгла форма, тогава веждите се нуждаят от поне леко прекъсване и изостряне на върховете. Квадратното лице, от друга страна, се нуждае от меки извити вежди. А момичетата с овално лице изглеждат най-добре с прави вежди.

 2. Изчертаване на очертанията

  Решихте ли каква форма на веждите искате? С помощта на молив го нарисувайте върху този, който имате. Този контур ще ви помогне при работа с пинсети - ще ви предпази от нарушаване на маркираните граници.

 3. Корекция

  Внимателно отстранете космите, които излизат извън новия контур с пинсети. Съвет: по-добре е да премахнете по-малко и след това да прецизирате новите си вежди, отколкото да се отървете от повече косми наведнъж и след това да откриете, че няма достатъчно от тях - и в резултат на това веждите се оказаха твърде тесни и тънки.

 4. Грим за вежди

  Когато формата отговаря на това, което искате, оцветете веждите си със сенки, молив или например червило - всичко зависи от това какъв инструмент използвате обикновено за корекция на цвета.

 5. Фиксация

  Завършете веждите си, като ги фиксирате с прозрачен гел. Но първо поставете космите така, че новата форма да се вижда ясно.

Мислили ли сте някога да промените формата на веждите си? Напишете коментар.

Категория: