Не е нужно да избирате между грижа за устните и грим. Как можете да комбинирате и двете - в ревюто FashionVIPdergisi.com

Ако ви е трудно да използвате цветно червило през зимата поради сухи устни, прочетете нашата статия, в която ще ви кажем как да комбинирате грижовни съставки и ярък пигмент в един продукт.

Каква е разликата между хигиеничните червила и цветните?

Преди разликите между хигиенично червило и цветно червило бяха очевидни. Първият овлажнява и защитава устните от негативните въздействия на околната среда (слънце, вятър и температурни промени), вторият придава сянка.

Но наскоро на козметичния пазар се появиха много хибридни червила, които съчетават както грижовни, така и декоративни свойства.

Ако не искате да купувате нов продукт и имате любимия си балсам за устни, за който сте абсолютно сигурни, ние ще ви покажем няколко начина да го превърнете в цвят.

Как да оцветим червилото преди нанасяне?

Най-сигурният начин е да си го приготвите сами у дома, защото не е никак трудно. За това ще ви трябва:

 • хигиенично червило,

 • цветно червило,

 • водна баня или свещ,

 • празна кутия за червило,

 • супена лъжица.

Сега да преминем към инструкциите стъпка по стъпка.

 1. Натрошете любимия си балсам за устни и сложете парчетата в супена лъжица. Добавете натрошени парчета цветно червило. Съотношението на едно червило към друго, изберете в зависимост от желания резултат. Ако искате червилото да се окаже наситен нюанс, цветният пигмент трябва да е повече от половината.

 2. Вземете празна кутия за червило и намажете вътрешните ръбове с масло или восък.

 3. Запалете свещ или пригответе водна баня, след това донесете лъжица, за да загреете масата. Изчакайте съдържанието да се разтопи напълно и да се превърне в течност.

 4. Преди течността да е стегнала, бързо напълнете с нея празна кутия за червило.

 5. След това притиснете лист хартия към отвора на пръчката и завъртете пръчката, за да оформите гладък ръб на червилото.

Новото червило е готово!

За повече яснота гледайте видео инструкцията.

Как да оцветим хигиеничното червило след нанасяне?

Ако не искате да правите ново хигиенично червило, тогава можете да оцветите устните си по по-прост начин. Нашият урок по грим стъпка по стъпка ще ви помогне.

 1. Нанесете балсам за устни и изчакайте около 10 минути да попие. Попийте устните си с кърпичка, за да отстраните излишното.

 2. Вземете малко количество цветно червило на върха на пръста си и го разнесете върху устните си, движейки се от центъра към ъглите. Тази техника на нанасяне ще осигури модерен ефект на целунати устни.

Естественият грим на устните е готов!

Преглед на сенчести балсами за устни

Както казахме по-горе, последното поколение червила съчетават функциите на хигиеничност и цвят. В състава им, освен пигменти, е добавена ударна доза грижовни съставки. По-долу са най-достойните опции.

 • Baby Lips Cherry Maybelline

  Maybelline New York, Baby Lips Cherry Repair & Moisture Балсам за устни, лек червен оттенък и аромат, 1,78 ml') Възстановяващ балсам съдържа мед, масло от ший и екстракти от алое за подхранване и защита на кожата на устните от външни фактори.На устните нюансът не изглежда толкова ярък, колкото в стика, а само им придава лек розов оттенък. Бонус - SPF 20.

 • Третация за устни Butterstick, Kiehl's

  Оцветен балсам за устни стик SPF 25 Оцветеният балсам съдържа подхранващи масла от кокос и лимон, за да направят устните меки и гладки. Колекцията на марката включва пет балсама с различни нюанси - от светло розово до тъмно слива. Покритието на устните е доста пигментирано, не прозрачно.

 • Volupté Tint-In-Balm, YSL Beauté

  В линията има повече от десет нюанса балсами - от нюд до ярко бордо. Създателите на инструмента комбинираха две текстури в стик. Външният слой се грижи за устните и им придава блясък, докато сърцевината, изработена във формата на устните, добавя желания нюанс.

Искате ли да знаете повече за хигиеничните червила? В тази статия ще намерите списък с най-добрите от тях, според редакторите.

Използвате ли червило? Разкажете ми за вашия любим.

Категория: