Ноктите с малка дължина със заоблен изрез също могат да изглеждат впечатляващо и модерно. Нека го докажем с конкретни примери точно сега

Рецензиите за нокти често представят такива форми на ноктите като „пойнт обувки“ с хоризонтално изрязване на удължени върхове, класически овал с бадемова форма и енергичен квадрат. Но късата дължина, съчетана със заоблена кройка, рядко получава специално внимание. Междувременно това е най-практичната и често срещана форма на ноктите."

Ако предпочитате точно такава форма, тогава трябва да знаете: нямате противопоказания за модерен маникюр. Повярвайте ми, има много възможности за дизайн на кръгли нокти. Те ще бъдат обсъдени в тази статия.

Специфичен маникюр за кръгли нокти

Майсторите на ноктите съветват да изберете заоблена форма за тези, които изрязват ноктите си почти до корена, предпочитайки практичността пред модната дължина. За разлика от бадемовите нокти със заострен връх, тази форма е максимално удобна и на практика премахва риска от счупване на нокът или случайно надраскване.

Маникюрът за нокти със заоблен изрез има свои собствени характеристики. Предпоставка е чиста, добре поддържана кутикула без грапавини и груби кожни ролки. Самата форма трябва да бъде внимателно обработена: необходимо е след пилене да не остават ъгли и прави сегменти.Ако тези детайли се оставят без внимание, тогава ноктите най-вероятно ще изглеждат неподредени.

Що се отнася до дизайна на кръгли нокти, тук трябва да разберете: малката дължина налага някои ограничения - не толкова върху възможностите, колкото върху концепцията за дизайн. Когато създавате рисунки, например, е по-добре да не се свивате, в противен случай вашата идея просто няма да може да се види.

Стремете се да гарантирате, че отпечатъците в цялата нокътна плочка изглеждат ясно. Но ако откажете рисунки, няма да загубите: кръглите нокти с едноцветно покритие изглеждат възможно най-чисти.

Препоръчва се за четене:

 • Бежов маникюр 2023
 • Червено яке: най-ярката тенденция в маникюра през 2023 г.
 • Нови идеи за маникюр

Дизайн на кръгли нокти 2023

На тези, които казват, че кръглите нокти са без значение, можете да възразите: тази форма не се пренебрегва на изложенията. Най-често такъв маникюр се прави в случаите, когато е необходимо естествено допълнение към изображението в неутрални нюанси. Освен това върху кръгли нокти беше изпълнен лаконичен дизайн с прости графики и неусложнени рисунки.

Късите нокти на Кейт Спейд със заоблено изрязване бяха покрити с нюд лак, който беше украсен с миниатюрни блестящи кръгове. В шоуто на Rodarte златните и сребърните металически лакове бяха използвани като фон и допълваха покритието на всеки нокът с чифт големи кристали.

Букви, пулове, пламъци - Никол Милър използва различни мотиви в дизайни върху прозрачно основно покритие. Сред привържениците на минимализма в маникюра бяха Proenza Schouler (върху ноктите - само бели точки, поставени в центъра на дупките) и Monse (бели диагонали върху безцветно покритие).

Insta-тенденциите съществуват отделно от тенденциите на пистата. Майсторите на ноктите, които споделят своята работа и идеи за маникюр в тази социална мрежа, показват чудеса на изобретателност дори върху къси, заоблени нокти - форма, която, изглежда, не ви позволява да се разхождате.

Графика и геометрия

Различни комбинации от линии, точки и прости геометрични форми - нещо, което изглежда никога няма да излезе от мода, като абстрактното изкуство.

И никога няма да изглежда безвкусно - дори противниците на ноктопластиката са съгласни с това. Обърнете внимание на дизайна с щрих на кръгъл нокът по контура.

Този маникюр може да бъде допълнен с цветни блокове или малки рисунки.

Арт маникюр

Продължението на темата изглежда като арт маникюр с артистични цветни петна, петна и щрихи. В такъв дизайн не може да има нито правила, нито ограничения. Основното нещо е полет на фантазия.

Можете да превърнете ноктите си в палитра, пълна с цветове, или можете да проявите сдържаност - оставете само няколко щрихи цветни лакове. И в действителност, и в друг случай, ще се чете творческото настроение.

Космически маникюр

Темата за космоса не оставя настрана нито тези, които експериментират с грима, нито любителите на ноктопластиката. В маникюра не е трудно да я победиш, но много интересно. Експресивната игра на нюанси ще ви напомни за цветни мъглявини, а блясък или кристали ще покажат звездна светлина. Ако „напръскате“ малко бял лак върху тъмен фон, ще получите ефекта на ясно нощно небе.

Друга възможност е да изобразите съзвездия, планети или зодиакални знаци върху ноктите.

Животински мотиви

Много хора смятат животинските щампи в дрехите за вулгарни. На ноктите те обикновено изглеждат съвсем различно - леко, спокойно и симпатично.

Дизайнът на ноктите може да повтаря модела върху кожата на леопард, зебра, змия, жираф. Всяка такава опция ще привлече вниманието и ще развесели - както вас, така и околните.

И ако изберете дискретни цветове за дизайна или дори аскетична комбинация от прозрачен фон и черен принт, дори и най-придирчивите специалисти няма да имат въпроси относно подобно изкуство за нокти.

Минерали

На първо място, изразителната текстура на минералите с ивици, петънца и игра на нюанси изненадва и вдъхновява. Оттук и популярността, например, на същия „кварцов” маникюр (който изглежда особено нежно на къси нокти със заоблен разрез) или „мраморно” изкуство за нокти.

Щамповане

Тази техника ще помогне на тези, които не са готови сами да рисуват рисунки върху ноктите. Готовите рисунки могат просто да се прехвърлят върху нокътната плочка и благодарение на това получавате образцова ноктопластика без небрежност и неравности.

Отпечатъците и стикерите изглеждат добре както върху прозрачни, така и върху цветни основи и могат бързо да решат проблем с дизайна на ноктите с къси кръгли нокти.

Идеи за нежен френски кръгли нокти

Въпреки факта, че сакото е класика (за мнозина дори изтъркана), тук са възможни необичайни опции за маникюр. Много от тях са лесни за адаптиране към кръгли нокти.

Може да бъде обикновена „усмивка“, боядисана с ярък лак, и вариации на тема френски маникюр с акцент върху върха, който може да бъде украсен с искри, цветя, ярки ивици и други детайли - те ще направете якето небанално .

ярък маникюр за дълги нокти със заоблено изрязване

Удължени нокти със заоблен връх - това е по-широко поле за дизайнерски експерименти. В този случай маникюрът за дълги кръгли нокти ще има свои собствени нюанси. На тях същото яке изглежда по-добре и рисунките може да не са схематични, а подробни.

Можете да започнете от "основата" - същият френски или лунен маникюр и след това да добавите други елементи към него като цветни блокове, рисунки, шарки, орнаменти.

Благодарение на дължината можете да реализирате много повече идеи, отколкото в случай на къси нокти. А оригиналната идея за лунния маникюр ще намерите в това видео.

Как да си направим маникюр върху ноктите със заоблен изрез: инструкции стъпка по стъпка

Маникюрът за кръгли нокти има своите нюанси.

 1. Коригирайте формата на ноктите с пила, като се стараете да правите работни движения само в една посока, за да не провокирате разслояването на плочата. Уверете се, че контурът е без ъгли и прави линии. Ние ясно анализирахме всеки етап от маникюра в това видео.

 2. Омекотете кожичките с препарат за премахване на гел и баня с топла вода и сапун.

  След това отстранете мъртвите частици кожа от ноктите с портокалова пръчка. Работете внимателно, за да не нараните основата на нокътната плочка.

 3. Покрийте ноктите си с лак.

  След това - двоен цвят. След всяко нанасяне е важно да изчакате покритието да изсъхне напълно.

  След това можете да започнете да създавате изкуство за нокти, ако предпочитате дизайн пред обикновен маникюр.

 4. Завършете своя ритуал за красота с топ лак. За да изсъхнат по-бързо рисунките и лака, използвайте сушилня. Това минимизира риска от разваляне на резултата поради небрежност.

Каква форма на ноктите избирате? Напиши коментар.

Категория: