Хайлайтърът е абсолютно задължителен във всяка чанта за гримове. Научете се да го прилагате не само върху лицето, но и върху клепачите

Съдържание:

  • Какво е хайлайтър?
  • Как да изберем хайлайтър за нанасяне върху клепачите?
  • Как да използвате хайлайтър в грима на очите?
  • Възможности за грим с хайлайтър върху клепачите

Какво е хайлайтър?

Хайлайтърът е козметичен продукт, който придава на кожата блясък (в идеалния случай естествен и фин).

Съставът включва ударна доза отразяващи и блестящи частици.

Те са отговорни за ефекта на кожата, която изглежда осветена отвътре.

Принципът на нанасяне върху лицето, независимо дали е сух хайлайтър или крем, винаги е един и същ - да се подчертае това, което трябва да се подчертае.

Стандартно хайлайтърът се нанася върху зоните над скулите, на гърба на носа, челото, брадичката, отметката на горната устна и зоната под веждите.

Но това не е целият списък - гримьорите съветват да използвате хайлайтър и в грима на очите.

Ще ви помогне да подчертаете красотата на погледа, да го направите по-изразителен и визуално да увеличите очите. Изкусително, нали?

Как да изберем хайлайтър за нанасяне върху клепачите?

Хайлайтърите се предлагат в различни текстури: течни, кремообразни и сухи. За да разберете кой е най-подходящият за вас грим за очи, прочетете препоръките по-долу.

Течен хайлайтър

Ако все още не сте запознати с хайлайтърите и се страхувате да не направите грешка на практика, трябва да дадете предпочитание на тази конкретна текстура. Продукт като Glow Mon Amour от L'Oréal Paris може да се използва като основа или смесен с фон дьо тен.

Но не е подходящ за грим на очите, тъй като ще трябва да се нанася по-близо до ъглите на очите и поради течната текстура може да попадне върху лигавицата, което не е безопасно. Как да нанасяте течен хайлайтър правилно, можете да прочетете тук.

Крем хайлайтър

С хайлайтър от този формат е удобно да „подчертаете“ зоната над скулите, гърба на носа, челото и брадичката. За разлика от течността, не се нанася върху цялото лице, но е доста удобно за изработване на малки зони, като отметката на горната устна и клепачите. В грима на очите кремообразните хайлайтъри са незаменими. Особено ако идват под формата на пръчици или моливи.

Сух хайлайтър

Структурата наподобява пресована пудра с много светлоотразителни и блестящи частици. Нанася се върху определени зони на лицето: скули, нос, чело, под веждите. Добре е за момичета с мазна кожа. Duo Chromatic Illuminating Powder на NYX Professional Makeup може да се използва както върху фон дьо тен, така и върху пудра.

Сухите хайлайтери са подходящи и за грим на очите, използвайте ги вместо сухи сенки.

Как да използвате различни видове хайлайтър, можете да научите от нашето видео.

Как да използвате хайлайтър в грима на очите?

Искате ли да научите как да нанасяте хайлайтър в грима на очите си? Нашите инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат.

  1. Разнесете основа за сенки върху клепачите. Това ще увеличи издръжливостта на грима. Смесете коректор под очите, за да скриете тъмните кръгове.

  2. За да направите очите си визуално по-големи и по-изразителни, нанесете хайлайтър точково в ъглите на очите и леко прелейте към средата на клепачите. Удобно е да направите това с малка синтетична четка или с върха на пръстите.

  3. Ако искате модерен опушен поглед с блясък, нанесете хайлайтър в центъра на клепачите и прелейте към ъглите. Блестящ акцент в центъра визуално уголемява очите, като леко ги закръгля.

Ако нанесете хайлайтър върху целия клепач като сенки за очи, това ще придаде свеж вид на изображението.

Как да го направите, ще научите от това видео.

Възможности за грим с хайлайтър върху клепачите

Искате ли да видите как изглежда хайлайтърът в реалния живот в грима за очи? Вижте примери в нашата селекция от снимки.

Дори естественият грим ще изглежда по-ярък, ако интензивно подчертаете вътрешните ъгли на очите със сух хайлайтър, както в примера по-долу.

Можете да преливате хайлайтъра от ъглите на очите до средата на клепачите.

Вечерната визия също ще бъде по-съблазнителна, ако използвате хайлайтър в грима на очите си.

Когато правите опушени очи, добавете хайлайтър и към долните клепачи.

Използвате ли хайлайтър в грима на очите си? Оставете вашия коментар.

Категория: