Когато купувате дрехи онлайн, можете да върнете нещата, ако изборът не оправдае очакванията. Какво ще кажете за козметиката?

Популярността на онлайн пазаруването е разбираема: можете да изберете това, от което се нуждаете, и да поръчате, без да напускате дома си.

Тази привидна лекота обаче често се превръща в капан: това, което се казва на уебсайтовете на онлайн магазините, не винаги отговаря на реалността - например красива картина се материализира в нещо с ниско качество. С козметиката е още по-трудно: не можете да я изпробвате след покупка и, ако нещо не ви харесва, върнете продукта в магазина.Тестерите се предлагат само в офлайн точки за продажба. Какво да направите за тези, на които им е по-удобно да поръчват нови дрехи за красота онлайн?

Избор на магазин

Дали сте доволни от поръчката си след получаване или не зависи до голяма степен от избрания онлайн магазин. Не е съвсем коректно ниските цени да се считат за основен критерий: ако продуктите за красота се продават с голяма отстъпка, има вероятност да говорим за продукти с изтекъл срок на годност. Освен това в мрежата се продават и фалшификати, които могат да бъдат опаковани като оригинали - не можете да кажете; вътре рискувате да намерите нискокачествени продукти, които са безполезни или дори опасни за кожата и здравето като цяло.

За да намалите максимално рисковете, изберете онлайн магазини на големи търговци на дребно. Или потърсете официални уебсайтове на отделни марки, които предоставят възможност за онлайн поръчка на козметика.

Съмнения относно сайта? След това прочетете какво пишат за него в социалните мрежи, във форуми или „отзиви“. Най-вероятно надеждният продавач ще остави предимно положителни коментари. Да, и той самият ще се погрижи за репутацията си - например ще демонстрира удобството на услугата, когато прави поръчка и организира доставка.

Между другото, много онлайн магазини отварят възможности, които не са налични в традиционните точки за продажба. И така, онлайн има повече специални отстъпки и промоции. Когато поръчвате козметика по интернет, можете да използвате промоционални кодове, благодарение на които получавате повече бонуси. Много от тях намаляват цената на покупката или осигуряват безплатна доставка.

Отделен разговор са ексклузивите на марките за красота, които продават само онлайн. Urban Decay, например, продава дузина допълнителни нюанси червило "Vice" само в своя онлайн магазин, включително необичайното Junkie - ярко метално зелено.

И ако решите да направите целия си грим с метален ефект, потърсете вдъхновение в нашето видео.

Означава избор

Трудността се крие във факта, че онлайн пазаруването елиминира възможността да тествате инструментите, които виждате на сайта. На ваше разположение са само описания на текстури и (в най-добрия случай) мостри от нюанси, взети качествено от производителя.

Само това не гарантира, че ще получите точно това, което виждате на изображенията. Можете да се предпазите от харчене и неоправдани покупки, като се доверите на блоговете за красота в мрежата. Потърсете в интернет доклади от тестове на инструментите, които ви интересуват. Повечето блогъри ясно показват как този или онзи инструмент всъщност изглежда в живота, дали отговаря на очакванията и дали изпълнява обещанията, дадени от производителя. След като прочетете няколко отзива, можете да добиете представа какво ви очаква след като направите поръчка.

Предпазни мерки при закупуване на козметика онлайн

  • Проверете избрания магазин. Дори външният вид на сайта може да доведе до съмнения. Преценете колко е представителен, дали има лого и лесна навигация. Продуктите трябва да имат описания, които включват подробен списък на съставките (тази статия ще ви помогне да разберете непознатите имена). Не сте сигурни дали любимата ви марка работи с определен сайт? Обадете се на горещата линия на марката, за да се уверите, че магазинът е неин официален дистрибутор.

  • Изберете сигурни методи на плащане. Ако ви предложат превод към карта или чрез телефонен номер като начин на плащане, има голяма вероятност да бъдете измамени. Добросъвестните продавачи не изискват „допълнителни“ данни от купувачите (кодът CVV2 / CVC2 на гърба на картата често се отнася и за тях).Някои дори ви позволяват да платите за стоките при получаване.

  • Проверете артикула при получаване. И то веднага - докато сте на мястото на издаване на поръчката или в присъствието на куриера. Ако целостта на опаковката е нарушена или например срокът на годност на стоките е изтекъл, можете да поискате връщане и обезщетение за изразходваните пари.

Поръчвате ли козметика онлайн? Напишете за опита си в коментарите.

Категория: