Короната ще ви помогне да се почувствате като принцеса. Дори и да е рисувано върху ноктите. Какъв дизайн да изберете и как да вдъхнете живот на "кралската" ноктопластика - ще ви кажем точно сега

Кой от нас в детството не е мечтал да стане принцеса? И мечтите трябва да се сбъдват! И нека короната не украсява вашата прическа - на ноктите такъв оригинален дизайн ще изглежда също толкова добре. Какви опции за дизайн са актуални през 2023 г. и къде ще ви бъде полезен такъв маникюр?

Кога е подходящ маникюр с корона?

Маникюрът с корона е подходящ за нокти с всякаква дължина и ще изглежда нежно и романтично на жени от всяка възраст. Основното нещо е правилният избор на цветове и текстури.

Ако няма строги правила относно маникюра на работното място, можете спокойно да помолите майсторите да ви нарисуват корона. Вашият стил - женствени рокли и романтични къдрици? Пастелните цветове са най-подходящи: бледо синьо, розово, праскова. В този случай короната ще се окаже особено ефективна, ако изберете блестящ лак (например златен / сребърен) или кристали за нея.

Предпочитате строг външен вид? Изберете дълбоки наситени цветове: вино, тъмно синьо, изумрудено. В този случай можете да играете с текстурите. Например, направете основното покритие лъскаво, а самата корона - матова или с метален ефект. Такъв маникюр ще изглежда подходящ както на романтична среща, така и на парти.

Как да нарисувате корона върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Да нарисуваш корона у дома? Лесно! Просто трябва да знаете процедурата и да практикувате малко. Нашите фото инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат с първото.

 1. Използвани лакове Maybelline New York Colorama - нюанси 21, 51 и 749 .

 2. Преди да нарисувате корона на ноктите си, покрийте нокътната плочка с основен цветен лак. Универсални опции - пастелни нюанси и бяло. Те са подходящи за всеки стил и цвят на картината. Изчакайте, докато лакът изсъхне напълно, след което капнете жълтия лак върху палитрата. Сега можете да започнете да рисувате.

 3. Първо нарисувайте очертанията на короната. За да направите линиите красиви и равномерни, изберете дълга и тънка четка. Ако искате да нарисувате короната в прави линии, ще бъде достатъчно просто да поставите четката върху нокътя.Но рисунката ще се окаже по-елегантна, ако линиите са с плавен завой.

 4. Процедирайте така: начертайте лака върху четката, така че на върха да се образува малка капка.

 5. Поставете го там, където се предполага, че е най-широката част, тоест в основата на короната. След това издърпайте лака нагоре, за да създадете заострен връх. Лакът върху четката ще се изразходва постепенно и краят на линията ще се окаже тънък и чист.

 6. Проектирайте долната граница на короната. Този чертеж може да бъде завършен. В крайна сметка дори контурът на короната върху ноктите изглежда интересен.

 7. Но можете да запълните короната с цвят, за да направите дизайна по-ярък.

 8. Поставете точки върху зъбците на короната с дотс или клечка за зъби. Покрийте ноктите си с топ покритие. Дизайнът е готов!

Използвани лакове Maybelline New York Colorama - нюанси 59 и 108.

 1. В този вариант, вместо четка, можете да използвате точки или клечка за зъби. След като основният лак изсъхне напълно, украсете зоната на кожичките със златни точки. Те ще служат като основа на короната.

 2. След това сложете капка лак върху дотс или клечка за зъби, поставете две точки в основата на короната и ги разтегнете, свързвайки линиите в центъра. Тъй като горната част на короната сега е обърната надолу, точките се движат отгоре надолу. Същата техника може да се използва за рисуване на сърца.

 3. След като нарисувате всички зъби по този начин, поставете точки на върховете им.

 4. Украсете короната с камифубуки (пайети), имитиращи камъни. В сравнение с кристалите, те се закрепват много по-лесно.

 5. Нанесете топ. Готов! Такъв обърнат модел изглежда много впечатляващ и определено няма да ви омръзне. Насочена надолу, короната прилича на племенен дизайн и ако обърнете ръката си, няма съмнение, че върху ноктите е изобразен символът на властта.

Използвани Maybelline New York Colorama - нюанс 20 .

 1. Ако изобщо не можете да рисувате, въоръжете се с ножица и изрежете микрокорона от трансферно фолио.

 2. Когато короната е готова, нанесете лак върху нокътя, който планирате да украсите с дизайна. Фолиото трябва да се постави върху лак, който не е напълно изсъхнал, така че когато изсъхне, да го фиксира сигурно.

 3. Натиснете внимателно коронката, като обръщате особено внимание на ръбовете.

 4. Добавете златни камифубуки, за да завършите дизайна на ноктите с корона.

 5. Изчакайте лака да изсъхне. Сложете горнище. Стилен дизайн е готов!

  Говорихме за тънкостите на работа с фолио в това видео.

Корона от камъни или кристали върху ноктите

Стрази с различни размери ще придадат обем на картината. Украсете безименния си пръст с корона. Използвайте най-големите кристали в основата и в горната част на короната. И за да направите маникюр с корона от камъни да изглежда като завършена композиция, малки кристалчета могат да бъдат залепени в основата на други нокти.

Дизайн на ноктите с червена корона

Червеният нюанс е класически маникюр. Не се страхувайте, че дизайнът ще се окаже вулгарен. Златните кристали върху ноктите под формата на корона, както е на снимката, перфектно ще допълнят ярък едноцветен маникюр и ще изглеждат много женствени както на дълги, така и на къси нокти с всякаква форма.

Черен маникюр с корона на ноктите

Корона от кристали в фини нюанси (като пастелно синьо, розово и златно) ще допълни ефективно черния лак с матова текстура. Между другото, с такъв детайл дори черният маникюр няма да изглежда мрачен. Миниатюрата може да бъде боядисана с контрастен лак (като опция - нежно розово) и да добавите лаконични черни надписи - така маникюрът ще изглежда композиционно завършен.

Какви техники за маникюр ще допълнят короната на ноктите?

Изображението на корона, независимо дали е лепенка за нокти, рисунка или апликация със страз, е забележим акцент. Ето защо не трябва да избирате твърде активни техники: те ще отвлекат вниманието от основния елемент на дизайна. Вместо класически едноцветен маникюр, можете да направите лунен маникюр, оставяйки дупките прозрачни.

Как сами да си направите лунен маникюр, показахме в това видео.

Или можете да ги подчертаете с контрастен лак върху няколко нокти.

Също така изображението на короната може да се комбинира с френска или модерна градиентна техника.

Бихте ли си направили маникюр с корона? Кой дизайн ви хареса най-много?

Категория: