Всъщност коректорът се смята за основното средство за грижа за кожата около очите. Но какво ще стане, ако той не се справи със задълженията си? Оказва се, че пудрата помага в такива ситуации

Има много спорове около използването на пудра около очите. Някои са убедени, че това допринася за сухотата на тази деликатна област на кожата. Други не виждат нищо лошо в използването на пудра под очите и дори използват специални техники за нанасяне. Откриваме кой е прав - възможно ли е да се напудрят тъмните кръгове под очите и ако да, как точно.

Мога ли да сложа пудра върху кожата около очите?

Първоначално не се препоръчва използването на пудра като единствено покритие само за собствениците на суха кожа.

Освен това нанасянето на пудра в опит да се скрие мазен блясък не си струва за момичета с мазна кожа. В останалите случаи няма ограничения. Напротив, някои марки за красота дори имат специални продукти за фиксиране на коректора под очите.

Ако все още се страхувате, че пудрата може да повлияе неблагоприятно на качеството на кожата, съсредоточете се върху качествената грижа: старателно овлажнявайте кожата два пъти на ден, използвайте маски и пластири (сега хидрогелните са особено популярни). И не забравяйте да подготвите кожата си за грим.

Как да подготвим кожата около очите?

Овлажняването е основният момент в подготовката на кожата около очите за грим.

 1. Лепенките се справят отлично с тази задача - предимството им е, че не само подхранват кожата и я изпълват с влага, но и изглаждат бръчките.Последното е особено важно, защото не позволява да се търкаля същият коректор например. За дълготраен ефект е достатъчно да държите пластирите върху кожата 20 минути.

 2. Можете допълнително или вместо лепенки да нанесете слой крем за кожата около очите. Всичко, което не се абсорбира, не забравяйте да го премахнете със салфетка, в противен случай коректорът, коректорът и пудрата определено ще „плуват“. Овлажняването трябва да е умерено.

Каква пудра може да се нанася около очите?

На първо място, с озаряващи свойства.

 • Хубаво е във формулата да има отразяващи частици. Такава пудра успешно маскира тъмните кръгове и дори сякаш „ретушира“ дребни несъвършенства като мимическите бръчки.

 • Наличието на грижовни вещества като витамини и растителни екстракти в състава е добре дошло.

 • Важно е и пудрата да е фино смляна: трябва да е ефирна и лека. Само такъв инструмент е подходящ за тънка и деликатна кожа около очите. По правило това са насипни прахове. За да запазите пудрата добре върху кожата, изберете специални "завършващи" формули, като HD Finishing Powder от NYX Professional Makeup.

Как се нанася пудра върху кожата около очите?

 1. С върха на пръстите

  Нанасянето на пудра с пръсти е най-нежният начин за деликатната кожа. За по-добро фиксиране го разнесете с леки потупващи движения.

 2. Гъба

  Този метод е добър за фиксиране с пудра за грим с коректор. Благодарение на гъбата върху кожата ще остане лек, безтегловен слой пудра, който няма да претовари кожата.

 3. Мека четка за прахообразни текстури

  Друг удобен инструмент за довършителни работи. Няколко движения с тази четка ще направят покритието на коректора матово и дори по-гладко.

"

Когато работите с пудра в зоната около очите, можете да използвате техниката на изпичане (първоначално е използвана от професионалните гримьори). Същността на печенето е да се постигне идеално равномерна кожа с помощта на компетентно последователно нанасяне на различни продукти.

Първо трябва да прикриете несъвършенствата с коректор (може да се нанесе в по-голям обем от обикновено), а след това да го поръсите със същата щедра матова пудра.След 10-15 минути коректорът ще поеме прахообразната текстура - и ще получите този много гладък завършек без нито един намек за кожни несъвършенства. Говорихме за тази техника по-подробно в това видео.

Преглед на пудри, които могат да се нанасят върху кожата около очите

 • HD завършваща пудра, NYX Професионален грим

  В основата на формулата на тази пудра са минералите и това е нейното голямо предимство: факт е, че минералните люспи лежат върху кожата в по-равномерен слой от натрошения талк, който има тенденция да се запушва в порите и гънките . Минералните пудри имат и светлоотразителен ефект, който помага за визуална корекция на несъвършенствата. Комплект коректор под очите с HD завършваща пудра. Леката текстура на тази пудра няма да претовари деликатната кожа в тази зона и ще удължи трайността на грима.

 • Master Fix, Maybelline New York

  Master Fix Powder е предназначен да създаде ефект на печене. В същото време не може да се прилага в излишък. Тънък слой е достатъчен, за да фиксира коректора, да изглади кожата и да прикрие тъмните кръгове. Блестящите микрочастици ще направят погледа по-отворен, свеж и жизнерадостен.

Използвате ли пудра, за да скриете тъмните кръгове или други несъвършенства под очите си? Напишете коментар.

Категория: