Кой нюанс руж е най-естественият? Terracotta има пълното право да носи тази титла. С него можете да акцентирате върху скулите, но мекотата на цвета няма да позволи такъв руж да се окаже твърде ярък

Теракота е цветът на изпечена глина, керемиденочервен оттенък с нотка на кафяво. Неговата уникалност се крие именно в тази комбинация. От една страна, тя е доста ярка, от друга страна, тя е доста естествена поради естествените кафяви нотки.

Теракотата се използва както в грима на очите, така и на устните, но изглежда най-естествено на бузите. Създавайки изразителна сянка под скулата, този руж в същото време идеално освежава тена.

На кого отива теракотен руж?

Теракотен нюанс - топъл. Следователно няма да подхожда на момичета с типично „студен“ външен вид - синеоки блондинки с „порцеланова“ кожа може да не го гледат внимателно.

Можете да добавите нюанси на теракота към грима, може би само с топъл цветен тип - това е „лято“ и „есен“. И ако грешката с теракотното червило не е твърде очевидна, тогава ружът, избран без да се взема предвид типът цвят, веднага ще се раздаде: нюансът ще контрастира силно с тена на кожата и ще внесе дисхармония в образа.

Теракотният руж се използва най-добре от момичета с маслинена кожа, с „топла“ кожа със средни тонове, както и с мургава кожа.Това е чудесен вариант за брюнетки с "южен" вид. Такъв руж е подходящ и за червенокоси, само сянката трябва да е по-близо до бронз или кафяво - прекомерното оранжево ще пренасити изображението с ярки акценти.

Блондинките с кафяви, лешникови или зелени очи могат да използват теракотен руж, ако тена на кожата им е топъл.

Теракотен руж за брюнетки

Изборът в полза на теракотен руж трябва да бъде направен от брюнетки с кафяви коси - както сравнително светли, така и по-тъмни, с карамелени отблясъци по кичурите.

Ако едно момиче има кафява коса със студен пепеляв блясък, теракотът няма да й отива. По-добре е да откажете този цвят в грима за тези, които имат черна като смоли коса.

Ако цветът на теракотния руж ви подхожда, тогава е важно да знаете как да използвате правилно този инструмент. Една често срещана грешка е да ги нанесете щедро върху ябълките на бузите.Обикновено в тази област кожата леко порозовява (при движение или смяна на температурата), тук не трябва да има червенокоса. Ето защо по-компетентно решение за красота би било подчертаването на скулите в долната част с такъв руж. Създайте с тях сянка под линията на скулите - точно както със скулпторна пудра или бронзант. Резултатът, между другото, ще изглежда по-естествено.

Ако говорим за други елементи на изображението, тогава е най-добре да комбинирате теракотен руж с естествен грим в топли цветове (дори може да бъде „грим без грим“, само слой цвят върху бузите тогава трябва да бъдат полупрозрачни), с акцент върху устните, направени с кафяво, червено-оранжево червило или например кайсиев оттенък. Нюанс за всеки вкус може да намерите в колекцията Color Riche Shine на L'Oréal Paris.

Очите могат да бъдат леко подчертани с кафяви опушени очи или медна мъгла около контура.

Теракотен руж на блондинки

За блондинките правилата ще бъдат различни. Факт е, че брюнетките могат да нанасят теракотен руж по-смело, в по-големи количества, с натиск, без да се страхуват от прекалено интензитета на цвета. Като се има предвид, че характеристиките на външния им вид са ярки сами по себе си, контрастите в образа винаги са добре дошли.

Когато косата е руса, има риск да прекалите и да получите резултат, в който няма хармония: твърде сочната ружа може да остави всички други черти на заден план. Ето защо основното правило е да нанесете руж на много тънък слой с внимателно засенчване, което ще им помогне буквално да се слеят с кожата.

Четката Pro Brush Dual Fiber от NYX Professional Makeup ще бъде полезна.

Ако се страхувате да нанесете твърде много теракотен руж, използвайте лайфхак: смесете ружа, докато се разнесе горният слой фон дьо тен.Или преди пудра, ако първо нанесете крем. Това ще ви създаде впечатление за естествен руж.

Теракотният руж може да се използва умерено в нюд ежедневен грим, както и в по-контрастни визии с червено-кафяво или морковено червило, с опушено кафе, с меки шоколадови стрелки, с блатен цвят кайал с контури метален ефект, с бронзово-медна мъгла в гънката на клепача.

Рецензия на теракотен руж

  • Fluid Sheer в нюанс 05, Giorgio Armani

    Това е продукт с много лека текстура, който е смес от руж и хайлайтър. Разнесете го върху скулата с потупващи движения (с върховете на пръстите) или разнесете малко по-надолу, правейки лицето по-изваяно. Fluid Sheer включва не само пигменти, но и блестящи частици, което гарантира освежаващ ефект.

  • Руж с висока разделителна способност 09, Професионален грим NYX

    Ружът със сух прах като High Definition Blush е класически вариант: познат и лесен за работа. И като вземете предвид, че този продукт от NYX Professional Makeup има ефирна текстура поради фино смилане, тогава смесването на добре пигментиран руж не е трудно. И не е нужно да наслоявате. Това ще бъде меко сатенено покритие, което ще придаде на кожата естествен блясък.

Какъв нюанс руж използвате? Напиши коментар.

Категория: