Според неписаните правила на грима, ружът трябва да е в тон с червило или гланц за устни. Има ли изключения от тези правила? Разказване

Ружът е инструмент, който мнозина подценяват: ако пропуснете малко нюанс, има риск да получите ефект, противоположен на желания. В този случай тенът може да изглежда землист, матов. Резултатът от неправилния избор или използване на руж е болезнен, възпален вид - обикновено резултат от прекомерно нанасяне на червени или ярко розови нюанси.

За да избегнете грешки, трябва да вземете предвид характеристиките на външния си вид, като общия тип цвят, както и цвета на очите, тена на кожата и цвета на косата. Какво да правите с руж, например, брюнетки?

Нюанси руж за брюнетки

Един от основните нюанси при избора на руж е той да бъде толкова по-светъл, колкото по-светъл е тена на кожата. Момичетата, които имат „порцеланова“ кожа, не трябва да избират бордо руж (в противен случай ще получите визия в стил вамп). А за тези, които имат мургава кожа, руж в нюанс на нежна роза определено няма да подхожда: естествен резултат в този случай е изключен.

В същото време на брюнетките често се препоръчва да създават образи с ярки цветови акценти: с червило в наситен нюанс (като правило те вървят с червено, череша, фуксия), с изразителни опушени очи в слива, изумрудени или тъмносини тонове .

Ружът може също да контрастира с други детайли на изображението.

На кои нюанси трябва да обърна внимание преди всичко, ако сте брюнетка?

Как да не сбъркате с едно докосване? Изберете един от проверените.

 1. Червена палитра

  Червеният руж често се избягва от страх, че ще изглежда твърде ярък на бузите. Всъщност резултатът зависи изцяло от качеството на оцветяването. Оставете капка Baby Doll Kiss & Blush мус в Yves Saint Laurent Beauté No. 9 Rouge Libertine върху бузите си и внимателно разнесете продукта върху кожата с кабуки четка, ще изглежда, че на бузите се е появил естествен руж.

  На брюнетките им отива най-добре червеният руж, ако имат тъмнокафява коса и светла кожа със студени нюанси.

 2. Розова гама

  Наситеният розов руж е друг вариант за Снежанките с тъмна коса и светла кожа.

  Такъв руж ще им позволи да създадат самия контраст, който е необходим, така че чертите на лицето да не се губят на фона на богато оцветена коса. В същото време розовото не трябва да е тъмно, най-добре е да намерите руж с цвят на фуксия и да ги засенчите до полупрозрачно покритие.

 3. Теракотен спектър

  Топъл нюанс на червена глина е това, което е идеално за брюнетки от цветотипа „лято“ и „есен“. Тези момичета имат топли тонове на кожата; розовият руж от гама от студени нюанси ще „конфликтира“ с нея, внасяйки дисхармония в образа. Ако кожата е с лек тен, теракотният руж ще подчертае златния й блясък. Мурги брюнетки също харесват този руж.

 4. Кайсия

  Друга възможност за светла кожа с топли тонове. Моля, имайте предвид, че това е мек пастелен нюанс, а не ярко оранжев. Този цвят руж стои най-добре на брюнетки с кестенява коса със златист блясък.

  На „ябълките“ на бузите спомагат за освежаване на тена, а под скулите правят чертите на лицето по-изваяни.

Как да изберем руж за брюнетки с кафяви очи?

Кестенява коса, кафяви очи - ако в изображението преобладават кафяви нюанси, би било полезно да добавите поне малко цвят.

Ако предпочитате естествен грим, можете да постигнете желания резултат само с помощта на руж. Червен или горещо розов цвят, засенчен върху кожата до деликатна полупрозрачност, е това, от което се нуждаете.Този един удар ще превърне изображението от монохромно в по-разнообразно и запомнящо се - гримът ще стане свеж. Между другото, малко руж може да действа като продукт за устни.

Брюнетките с кафяви очи и тъмна кожа, особено ако акцентират върху очите или устните, се препоръчва да подчертаят скулите с червено-кафяв или бронзов руж.

Кой руж подхожда на брюнетки със сини или зелени очи?

Тъмна коса и светли очи - комбинация, която не е толкова често срещана; такъв контраст веднага хваща окото, особено ако гримът подчертава цвета на очите. Ако брюнетка има сини или зелени очи, тогава ружът е предназначен да създаде мек контраст - в никакъв случай не трябва да привлича вниманието към себе си. Изберете нежно розови, кайсиеви, прасковени нюанси и ги нанесете много тънко.

Интересен лайфхак: можете да нанесете кремообразен руж върху праймера и след това да нанесете фон дьо тен. Или ги разпределете върху основата, а отгоре нанесете пудра. Резултатът ще изглежда така, сякаш ружът се е появил естествено.

Възможности за грим за брюнетки с акцент върху ружа

Какви техники могат да се използват? Нека да разгледаме конкретни примери.

 1. Руж като основа за грим

  За да направите ружа в грима си основен акцент, нанесете го не само върху "ябълките" на бузите, но и върху клепачите - като сенки. Ако работите с кремообразен руж като Dream Matte Blush на Maybelline New York, можете също да добавите капка в средата на устните си, смесвайки цвета с върха на пръстите си. В резултат на това ще получите освежаващ грим, който е идеален например за пролетна визия.

 2. " Силен" руж

  Не толкова отдавна ружът беше в епицентъра на експериментите зад кулисите на модните ревюта. И така, за шоуто на Anna Sui пролет-лято 2023 г. ярко розовият руж беше разпределен не само върху скулите и „ябълките“ на бузите, но и под очите, върху слепоочията, измествайки обичайните граници на нанасяне нагоре. Както показа практиката, това е друг доста жизнеспособен начин да направите грим с акцент върху руж.

 3. Драпиране

  Тази техника за гримиране не се появи вчера. Нейната тайна се крие в това, че скулите стават по-изразителни чрез нанасяне на тъмен нюанс руж в долната им част и светъл в горната им част. Тази техника създава ефекта на гладки извивки, които добавят скулптура към лицето. Всичко за тази техника разказахме в това видео.

А вие как подхождате към избора на руж? Имате ли един универсален нюанс за всички поводи или няколко различни вида руж? Напишете коментар.

Категория: