Когато в стика не е останало нищо, става трудно да рисуваш устни с него. Това не означава, че останалите средства трябва да изчезнат. Те все още могат да намерят приложение

След поредната ревизия на козметичната чанта откривате, че има няколко червила с остатъците от цветен стик, изтрит почти до земята. Да ги изпратим ли в скрап?

Винаги ще имате време да се отървете от тези средства, но не би ли било по-добре да им дадете втори живот. В крайна сметка от остатъците от няколко червила можете да направите ново. Ние ви казваме точно как.

Как да извадя останалото червило от тубичката?

Преди да започнете да създавате ново червило от остатъците от старото, трябва да премахнете това, което е останало в опаковката. Импровизирани средства ще ви помогнат да се справите с това: клечки за зъби, памучни тампони. Нож с тясно острие също ще ви бъде полезен - за да извадите червилото от труднодостъпните ъгли на тубичката. Мнозина също съветват да накиснете хартиена кърпа в алкохол и да избършете страните на тубата, която планирате да напълните отново.

Други освободени туби, ако бъдат почистени, могат по-късно да се използват като държач за клечки за зъби, невидими фиби или фиби, като контейнер за хапчета или други малки неща, които трябва да носите със себе си в компактна опаковка.

Преди да напълните тубичката със смес от червило в различни нюанси, поставете парче фолио на дъното на тубичката - благодарение на него ще можете да извиете червилото от тубичката след втвърдяване в по същия начин както преди.

Моля, имайте предвид, че когато създавате ново червило, обикновено смесвате остатъците от няколко стари наведнъж и получавате уникален нюанс, който може да бъде много успешен.

Вярно е, че червилата, които ще комбинирате, трябва да са съвместими по цвят. Така че, ако вземете кафяво и лилаво, едва ли ще получите продукт, който искате да използвате.

Как да си направим червило от остатъци: инструкции стъпка по стъпка

 1. Останалите червила трябва да извадите от тубите и да ги съберете на едно място. Освен това, за да ги смесите, ще е необходимо нагряване в един контейнер (не трябва да се допуска кипене). Може да се направи по няколко начина. Изберете най-удобния за вас.

  • Първо, остатъците от червила могат да се загреят в микровълнова (задължително под капак, за да не се опръскат стените отвътре). За постигане на желаната консистенция са достатъчни 10-15 секунди.

  • Второ, можете да разтопите червилото на водна баня.

  • Трето, ако остатъците се поставят в метална лъжица и лъжицата се държи над пламъка на свещ или газов котлон, остатъците също ще омекнат бързо.

 2. Докато разтопеният крем червило се втвърди отново, разбъркайте го, изтеглете го в спринцовка и напълнете с него подготвения съд - чиста тубичка червило или малко бурканче готов околоочен крем.

 3. За да накарате новото си червило да се втвърди по-бързо и да е готово за употреба, изпратете го в хладилника. За вярност - за половин час. След това ще получите обичайната текстура и можете да нанесете продукта върху устните с четка или върха на пръстите.

Може да се случи така, че след смесване на два нюанса да не получите цвета, който бихте искали да видите в несесера си. Това се поправя лесно.

За да направите новото си червило малко по-светло, добавете малко вазелин към съществуващата цветова смес. Освен това ще направи състава по-мек и ще осигури на устните комфорт. Имате ли нужда от по-тъмен нюанс? В този случай сенките са полезни. Изсипете ги в загрятата смес до получаване на желания нюанс. Между другото, ако червилото не е свършило, а просто е счупено, можете също да го възстановите. Полезни съвети ще намерите в това видео.

Как да подобрим червилото след възстановяване?

 • Първо, в допълнение към нов нюанс, можете да получите продукт с нова текстура - ако добавите блестящ пигмент или дори блясък към получената маса на етапа на топене на червилата.

 • Второ, можете да допълните "тестото" със съставки, които ще направят новата ви формула за устни полезна. Добавете няколко капки масло или съдържанието на капсула витамини, които се използват в грижата за кожата на лицето, към червилата след затопляне.

Как иначе можете да използвате остатъците от червило: лайфхакове

 • Ако поставите повторно свареното червило в плоска кутия, можете да го използвате и като кремообразен руж, разпределяйки продукта върху кожата с върховете на пръстите си.

 • За да превърнете червилото в гланц, добавете още вазелин към новия продукт, така че текстурата в крайна сметка да стане полупрозрачна. А няколко капки масло ще осигурят лъскав блясък на устните.

Мога ли да използвам остатъци от течно червило?

С течното червило нещата са по-сложни - най-малкото защото това средство има тенденция да се втвърдява, когато е изложено на въздух. Освен това вътре в тубичка с течно червило - същото като гланцовете за устни, с апликатор, вграден в капака - не се прокарва толкова лесно.След като отворите тръбата, можете да използвате остатъците от течно червило, може би само веднъж.

Наберете инструмента върху скосена четка и го използвайте като очна линия в грима - за рисуване на стрелки. Ако остане достатъчно червило, можете да го сварите заедно с останалото обичайно червило. Необичаен резултат е гарантиран.

Използвали ли сте някога остатъци от червило? Напишете какво сте направили в коментарите.

Категория: